Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286
S

Stef Bachatero

Гостин
Некои го прават тоа да се ослободат од такси од давачки кон државата,некои го прават од душа,некои па воопшто не даваат но сепак тие луѓе што даваат без разлика за која цел важно помагаат друго не е битно.А сепак има некои што тие пари ги рекламираат и си ги враќаат парите назад ех тие се најголемите алапачи затоа зависи од индивидуата.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
StevoMC напиша:
Некои го прават тоа да се ослободат од такси од давачки кон државата,некои го прават од душа,некои па воопшто не даваат но сепак тие луѓе што даваат без разлика за која цел важно помагаат друго не е битно.А сепак има некои што тие пари ги рекламираат и си ги враќаат парите назад ех тие се најголемите алапачи затоа зависи од индивидуата.
Абе скоро сите гледаат да избегаат од државите кај шо има високи даноци. Јас тоа го сваќам дека не им се даваат пари, а можеби е друго не знам.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не, не сметам дека богатите се по правило скржави. Тоа зависи исклучиво од поединецот, а не од неговата материјална состојба.
Ниту пак сакам да ја плукам добрата воља и хуманоста на богатите. Да, можеби даваат(особено во странство) пари во хуманитарни цели со цел да се ослободат од даноци, или со некој други "задни" мотиви но, барем даваат и некој има корист од истото. А, не може никој да ме убеди дека некои од нив не даваат пари и друга помош и чисто поради задоволството од самиот чин на помагање.
Сепак, каква и да им е намерата, има еден голем проблем. А тоа е фактот дека секој што поседува вишок пари и сл. ги има тие нешта на сметка на туѓата сиромаштија. Значи некој има повеќе, затоа што друг има помалку и тој дисбаланс става "црна дамка" на секое хумано дело на богатите. Затоа што испаѓа дека со тоа го враќаат она што индиректно го земале(овде не велам дека тоа го направиле свесно). Али да не забегувам, ова е ипак дискусија на друга тема:)

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Billa Bong напиша:
Има богати луѓе кој се скржави...има некој што иако се богати даваат...помагаат не се докажуваат.....тие луѓе кој не биле богати порано и сега станале...се очекува од нив да не бидат скржави затоа што знаат низ што поминале и како им било на нив порано..додека каде што има богата фамилија...се очекува човекот да биде скржав...зошто? па заради тоа што така е научен на никој да не дава....има и исклучоци не велам дека не има некој кој се дарежливи и не се скржави...односно така се научени to e to
:zver: не за текстов, туку за аватарот.

о господе, верувај ми го е*ам јас работнички....

само напред. ;)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
kaj bogatite odi da se nagledas ,a kaj siromasite odi da se najades,
istfrustrirani lugje!!za bogatite mislev!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе поголемиот дел богати луѓе нас не ни се познати како што е Доналд Трамп, Гејтс и некои други па ти знаат дека немаат популарност, никој не им ги снима сите реакции и тоа го користат како анонимност за да не дадат пари, а тоа мене не ми е јасно. Зш? Абе видете го Бил Гејтс, има сега 50 милијарди, а од тие пари до крај на животот дали ќе потроши една милијарда. На другите шо ќе им прави, у гроб да не ќе ги зима????????????? Така и некои други глеаат само да им се зголемува богатството на сметка на друг на кој што му се намалува. Со ова не велам дека сите се скржави па и Гејтс не е и тој дава донации ама не се некоја поголема сума за да направи голема промена.

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
според мене не се сите скржави а има и некој шо е ама не сите

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ako ne znaat da ja kontroliraat parata, prvo ne samo sto nema da bidat bogati tuku i brzo ke stanat siromashni....
Sekoe rasfrlanje na para nekontrolirano i bez plan, bez istata da se reproducira, uslovena e so nemashtija:helou:
Rasfrlanjeto e za onie na koi ne im spotnal g^zot i ne znaat kako se zarabotuva:smir:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... знам многу богати што не се скржави. Пример кога си купува мобилен од 600 евра без размислување ги фрла парите, на еден пријател на татко ми му ги украдоа бандашите со се гуми од мерцедесот и плати некои 4000 евра за нови гуми и бандаши.

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Има такви, ама не мора да значи оти се сите....Мора и такви да постоот шо да се праа... :)

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Богатите колку повеќе имаат пари, толку повеќе им требаат пари. Затоа јас мислам дека се богатите скржави.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Necrophilia напиша:
кхм... знам многу богати што не се скржави. Пример кога си купува мобилен од 600 евра без размислување ги фрла парите, на еден пријател на татко ми му ги украдоа бандашите со се гуми од мерцедесот и плати некои 4000 евра за нови гуми и бандаши.
Pa bidi siguren deka sam ne gi zarabotil...

Член од
21 јуни 2007
Мислења
1.446
Поени од реакции
10
Ima bogati luge koi se mnogu skrzavi mnogu so se vika da mu pobaras 10 den ne bi ti dal ... A ima nekoj dusa se .. :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Уф не да се скржави ... шајка да им стајш в г'з ќе истајш игла

Kajgana Shop

На врв Bottom