Дали богатите се скржави?

Што мислите дали богатите се скржави?

• Вкупно гласачи
    286

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Не е така, не сите богати луѓе се скржави! Кога ќе подразмислам подобро, за мив донации, давање, помагање, се само една капка во морето!
Но се разбира како и секогаш, има исклучоци, кои се луѓе кои најмногу ги мразам! Стискаат, не даваат, за што им се парите! Не велам за тоа, имај денес утре не, или денес ке јадиме ке пијаме, утре ке гладуваме али навистина се глупи таков тип луѓе!

Ептен ми оставиле впречаток оние кои едвај имаат за себе, а ќе се ситепаат да дадат на дугите!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Нема врска тоа дали си богат или не за да бидеш скржав. И во "богатите" како и во "сиромашните" има секаков тип луѓе.. добро да не зборам за сиромашните.. тие и да сакаат немаат да дадат.. (зборам за материјални средства). Но сепак.. не може да се рече дека ако човекот е богат дека е скржав.

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
да, многу зависи до личноста, сепак повеќето богати се скржави според мене, а пак богатите луѓе во СР ги тепа занес поради тоа што се богати и мислат дека го поседуваат градот, и поради тоа такви личности воопшто не перципирам :lut: :bip: лол!

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
wtf?!

Темава.. побогу. Читам некој мислења и стварно се изненадувам како луѓето денеска мислат. Знаете.. проблемот е до нас, балканот. Не научил на суров и "тежок" живот и секој што го има "она" повише од нас, го грдиме. Се е до човекот, неговиот карактер, и неговото искуство како дете. Ајт.

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Sto ste zapnale samo po bogatite,ne se samo tie skrzavi,ima skrzavi luge i kaj drugite klasi na luge,imanjeto na pari ne e merilo koj poveke koj pomalce skrzav,tuku kako sto veli Swifti se e do covekot i negoviot karakter.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Повеќето да, затоа и така гласав.
Многу, премногу ретка појава е да слушнам како некој богат помогнал некому за нешто, што и тоа како го рачунам за гест на скржавост или не. Впрочем, кога би имало повеќе богати луѓе, не би имале толку многу што патат. Гледајте само по нашиве емисии колку тажни и бедни приказни се вртат секојдневно ... не може да се избројат ...
А познатите кои донираат? И јас мислам дека тоа го прават само за публицитет. Тргнувам од кај нас ... Есма наша кога беше гостинка во Пирамида и кај Лила мислам, не престана да се фали како таа донирала хигиенски средства во некое прифатилиште или што беше не ми текнува ... па мислам дека повеќе зборови кажа отколку што била сумата што ја дала ... ништо од тоа барем не изгледа дека е дадено од срце.
На некои, парите да им ги имам, паметот не.
И така ...

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
А што подразбираме под скржавост?Кога ке им тропнат на врата 500 луѓе и организации на сите да им дадат по 500-600 евра?Богатите не се друга сорта.Сега карактери има секакви,некои се широкогради,некои не се.Обично,тие што се збогатиле со своја мака,не се циции,а тие што наследиле...тие се друга приказна.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Vlatko_Rusin напиша:
Чекајте сега! Богатите што донираат пари, нема врска зошто го прават тоа! Важно го прават! Дали заради слава, заради срце нема врска. Вака така ќе помогнат! Но темата не е зошто донираат богатите, туку дали се скржави, и се држам до моето мислење!

Abe sto doniraat za kolku lugeno da imaat leb eden den i posle so? Ne zezaj ima nekoi koi go pravat od srce ama pogolemiot del ne>

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
не сите сиромашни се скржави и не сите богати се дарежливи:toe:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
zemete go 50 cent za primer ne mu dava pari ni na bratucetmu kamo li za donacii pa sea

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи кој... Има богати абе шајка 5-ка да голтни 100 метра тел ке извади :). Претежно ова се постари дојденци од печалба од западно европските држави или Америка или Австралија. Само солат памет колку било тешко да се заработат парите... А наспроти нив има и млади што знаат како да заработат, но и како да потрошат. така да... има секави и вакви и такви. Мислам дека неможе погледот да се генерализира.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Оние кои вистински и од срце сакаат да им помогнат на другите го прават тоа без реклама. Помеѓу богатите има и такви кои даваат за навистина да помогнат, но има и такви кои даваат само за публицитет. Сепак, некако убедена сум дека богатите се скржави.

B u S a V

It's clue to madness
Член од
17 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
4
Toa e nepisano pravilo! Skoro site sto se bogati se skrzavi so isklucok na poedinci se razbira! Do sega site bogati sto gi imam zapoznaeno se gore dole skrzavi no pak ke kazam so isklucok na poedinci! Mozebi zaradi toa sto se taka stisnati i imaat mnogu dodeka jas ke go dadam poslednoto denarce za onaka da se sobereme, organizirame i si pomineme ubavo! A toa sto procitav vo eden post pogore zasto davaat bogative po nekoj humanitarni donacii tolku jas toa mislam deka go pravat od calam i pak doaga toa so isklucok na poedinci!!

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
ДА дефинитивно, ја до сеа ретко сретнувам богат а шо дава, и ќе ви кажам чист пример, имам еден другар што има зграда, значи цела зграда негова, незнае ни самиот колку пари има, има мотор добар незнам шо и не ја вози девојка му пошо мн ќе му трошел еј!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
iako e se do covekot, sepak mislam deka pobogatiot e poveke skrzav nego li sirovamiot covek... a zosto ne znam :)

Kajgana Shop

На врв Bottom