Дали би сакале да имате можност да ги бришете негативните спомени?

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
не сакам да можам да ги избришам секое лошо носи нешто добро во себе секоја лоша ситуација ме научила да бидам тоа што денес сум затоа несакам да избришам ништо од минатото
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Доброто и Лошото се поврзани едно со друго....кога не би било лошото како би знаеле шо е добро?...за мене инекција не треба...Доволно во мојата свест да си ги избришам оние лоши работи коишто сум ги предизвикал или направил...не ми треба некој да ме шиба со инекција..:)..позз и Шмек
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.698
Поени од реакции
13.346
Не... Што се всушност негативните спомени? Нешто што сме го доживеале како неуспех, како негативен исход кон нештата за кои се бориме. И тоа останува врежано во умот како лекција следен пат да не го потегнеме тој чекор. Но не чини и целосно да се препуштаме на самите спомени (било среќни или тажни) затоа што од премногу мислење (навраќање) нема ништо да потегнеме и ќе тонеме подлабоко и подлабоко. Затоа треба да знаеме од тие негативни спомени да го исцрпиме максималното за да одиме напред.
 

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Се сложувам и со мислењето на Саладин.Понекогаш лошите спомени не нас прават по силни,од сите тие лоши спомени треба само да се има поука за во иднина.:pipi:поздрав...
 
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Ne. Zasto ucime od negativnite spomeni i rabotikoi ni se slucuvaat. Vo sprotivno bi gi povtoruvale greskite.
 
Член од
1 ноември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Не би сакала да имам таква прилика затоа што токму тие негативни спомени ме направиле да бидам мноху појака одколку што сум била и на некој начин тие ми помогнале да се сватам себе си ко личност да бидам спосбна да ги препознавам луѓето какви се и што се така да искрено не би
 

davinci

православје
Член од
1 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Понекогаш животот како свесно да ги одбегнува лесните патишта и создава испреплетени случки, можеби за поука .
 
Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
nekoi da, nekoi ne.ziveeme u takov svet da i moznosta da izbrises nekoi losi spomeni dzabe e i onaka ke dobies novi,no dobri se ponekogas i za nekoja zivotna lekcija.
 

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
Ми годат „негативните спомени“ и се добар почеток на секоја интроспекција, сите тие филозофски муабети дека ако не се негативните спомени нема да бидеме истите личности се сосем океј, држат вода. Но, се запрашал ли некој какви ќе бидеме доколку постојат само позитивни спомени? Што подразбирате под позитивни спомени, а што под негативни?? Дали тие „спомени“ се позитивни затоа што вие ги доживувате како позитивни или се позитивни затоа што ви се наметнати како позитивни? И кој ги разграничил позитивните од негативните спомени??
Да не забегувам... Не, немам потреба од таква можност. :pipi:
 
Член од
13 септември 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ne ne , zasto bash od tie nezgodni i negativni situacii uchime za ponatamo , a dokolku bi gi izbrishale , mozebi povtorno bi doslo do ista takva situacija ..
 
С

Сатори

Гостин
Ако ги избришам своите грешки тогаш повторно ќе потклекнам.
Ако не научам од моите неуспеси, тогаш сум осудена да ги повторам.
Ако не се борам со животот и со сама себе, тогаш знам дека мојот живот ќе биде верижна реакција на пропусти и слабости.
Се повторувам на темава со истиот заклучок, но, силата на разбирањето во овој пост ми е поголема од таа во предходниот, да ги избришам негативните спомени е да ја убијам можноста за усовршување и надградување.
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Да само во случај на некоја тешка траума која со себе донела психолошки последици, нешто што ме спречува нормално да функсионирам во општеството како индивидуа и ме измачува. Во таа ситуација дефинитивно да, но изгубени љубови и миленичиња од детството се нешта кои сами ги надминуваме со време и не прават посилни за она што допрва ке дојде такво нешто дефинитивно не би бришела. Не гледам зашто некој би.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Има една статија која ја прочитав ,која вели дека наскоро би можело да се создадат инекции кои ќе им помогнат на луѓето да ги забораваат непријатните доживувања,спомени па и своите стравови.

Дали вие би се подложиле на такво нешто?
Дали посакувате некогаш да не се сеќавате на некои работи кои сте ги направиле или кои ви се случиле?Дали би сакале да можете така како со гума да избришете и заборавите работи/стравови или сепак не? Зашто да/зашто не?
Понастрана од тие инексии зошто големите фармацевтски компании ќе те искористат како лабараториски глушец.Нема потреба да се заборават лошите искуства единствено што човек може да направи е да се соочи со нив затоа што колку и да се лоши тие сепак се искуства.Тие искуства од минатото можат да се искористат во твојот сегашен живот не дај боже ако се случи некоја слична ситуација да знаеш како да реагираш,зошто ако ги заборавиш тие искуства нема да реагираш баш најдобро.Инаку јас не би се подложил на такво нешто објаснив зошто во првата реченица.
 
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Jas ne bi izbrisala nisto zatoa sto so to toa bi gi izbrisala i poukite sto sum gi izvlekla. Taka da sakam da pamtam se, losi spomeni, greski, bolki, radosti... bukvalno se.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ништо не би сакала да избришам, освен едно нешто кое и по две години ме јаде одвнатре. Е како тоа би сакала да го избришам. А ниту научив нешто од него, ниту па било што друго. Само онака ми тежи на душава за џабе.

Како и да е, другите с*ања што ми се десиле и што ме повредиле нејќу да ги бришам. Секогаш кога ќе ми текне на нив, ме болат исто како и тогаш ме повредиле, ама па во друга страна ме потсетуваат дека можам да било што да поднесам и дека сум јака и дека секоја случка во мојот живот има и своја поука.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom