Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Џабе е да простиш кога нема да можеш да заборавиш. Според мене тој што изневерил еднаш ќе изневери и втор пат. Никогаш нема да можам да му верувам повторно, а што ќе ми е врска без доверба? И зборам вака, но и зависи од околностите, ако отишол еднаш, па некако ако успее да ме убеди ај добро, ама ако изневерувањето траело подолго... што тогаш. А и тешко некој што се одлучил на таков чекор дека само еднаш го направил тоа. Нема да речам никогаш не би му простила бидејќи мене ми важи она никогаш не вели никогаш, но дефинитивно крајот на врската дошол уште кога партнерот отишол со другата.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Сите велите дека не би простиле прељуба, но сигурен сум дека кога би биле во 2-3 годишна врска и парнтерот ве изневери и потоа се покае за тоа и ти го докаже тоа малкумина од вас го имаат тој карактер да кажат НЕ после се(без навреда).
Јас бев во таква врска и партнерката ми направи прељуба, после ме молеше, се каеше, јас останав цврсто на моето НЕ и денес некогаш се запрашувам дали би било боље тогаш да сум и го простил неверството(али не и да заборавам).
Поентата е декој секој заслужува втора шанса, а дали сме ние подготвени и дали сакаме да ја дадеме зависи од многу други фактори за кои нема да пишувам тука бидејќи не е место.
Би можело да се прости но потоа цело време ќе те јаде црвот, како прво зошто направила така, потоа ќе се прашуваш дали уживала и на крај нема никогаш да бидеш мирен, дури може да се осудиш да и вратиш и потоа може да се чувствуваш уште полошо.
Во секој случај на врската не и било судено да успее, никој тукутака што е во врска не шета и не бара партнери за изневерување, нешто чкрипело и подобро што завршило. Само вака боли повеќе, сепак години поминати заедно се во прашање, а тоа останува.
Значи, јас не би и простил, едноставно би си заминал без да се свртам и нема да прифатам никакво извинување или молење, туто финито.

A

Auditore

Гостин
Би можело да се прости но потоа цело време ќе те јаде црвот, како прво зошто направила така, потоа ќе се прашуваш дали уживала и на крај нема никогаш да бидеш мирен, дури може да се осудиш да и вратиш и потоа може да се чувствуваш уште полошо.
Во секој случај на врската не и било судено да успее, никој тукутака што е во врска не шета и не бара партнери за изневерување, нешто чкрипело и подобро што завршило. Само вака боли повеќе, сепак години поминати заедно се во прашање, а тоа останува.
Значи, јас не би и простил, едноставно би си заминал без да се свртам и нема да прифатам никакво извинување или молење, туто финито.
Да, и јас така направив, работата ми беше у цврстината на карактерот, ги има некои попуштаат и не знам уште што.

A

Auditore

Гостин
Да, и јас така направив, работата ми беше у цврстината на карактерот, ги има некои попуштаат и не знам уште што.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.253
Никогаш не вели никогаш! златно правило нема формула луѓе сме секогаш може да ни се случи да поттклекнеме, никогаш не се надевај на розови облаци би прирепер на се, за да не те ничкоса нечија постапка, кога ќе можеш себеси да си простиш полесно е и на другиот да му простиш.

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Сум простил и милион пати зажалив, значи НЕ, не е за простување такво нешто, едноставно цело време ке си ја замислуваш партнерката шо праела, како праела...Стегни заби и фрли пепел на таа врска

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Никогаш не вели никогаш! златно правило нема формула луѓе сме секогаш може да ни се случи да поттклекнеме, никогаш не се надевај на розови облаци би прирепер на се, за да не те ничкоса нечија постапка, кога ќе можеш себеси да си простиш полесно е и на другиот да му простиш.
Јесте бе дарлинг јесте.Не простувам,не простувам...оп простувам :)Или јас не простувам,те молам опрости ми.Сите варијанти се во животот.

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
То може да биде узбудљиво и попаљиво!
Точно оти знае да биде, велат дека една од топ машките фантазии е да си ја замислат женската со друг партнер (колку сме ние ретард пол за некои работи не е могуче) ама сепак мојата крајна црта е дека сум територијален и ако знам дека некоја е со мене, сакам да биде со мене. Нормално, тоа и го нудам.

Член од
8 ноември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
за неверство ако се смета менување на лига....зашто да не...би простила....тоа е само да се смени со нешто ново....но тоа ба се случува повеќе пати...не, не би го простила тоа........

S

smart ass

Гостин
Денес терминот Врска се променува,еволуира,значи може да вриеш со две пријателки а во врска да си со едната а интересно е што и двете знаат:)

Врскиве се потенцијал..потенцијал за иднината,така да мислам еве на мојава возраст не би ризикувал врска/иден брак(еве година) заради едно шмекање...многу повеќе би болело(ваљда?) да те напушти и рече ај невр ловд ју.

Еххх Младостт:(

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
простувам но никогаш не заборавам, така да никогаш повеке нема да биде исто....така да подобро ужасен крај,отколку ужас без крај

Член од
18 ноември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
5
Викаат... ако го искрено сакаш ке го простиш. Неможам со сигурност да кажам дека ќе простам или не. Тука се би зависело од неа и од ситуацијата. многу мала, минимална толеранција за тие работи. Единствено нешто на кое може да се додаде таа мала толеранција е да ми признае самата и да се покае за тоа што го направила, да сфати дека направила грешка, и треба мнооогу да ме моли за да и простам. Па на крај можеби и ке простам а би сакал да простам.

Kajgana Shop

На врв Bottom