Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Не. Сите дечковци ме изневериле вака или онака .. и никогаш не сум простила.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да...како што кажа рагаца,некогаш може ние сме виновни за тоа неверство,т.е ние сме го предизвикале,доколку е така доколку постоеи голема љубов и каење ДА би простил

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
mRnO напиша:
Да...како што кажа рагаца,некогаш може ние сме виновни за тоа неверство,т.е ние сме го предизвикале,доколку е така доколку постоеи голема љубов и каење ДА би простил
Ние никогаш не можеме да бидеме виновни за неверство затоа што НЕ сме го извршиле ние. (Ок, освен ако не и кажеш на девојката-иди варај ме да не те убијам :)). Не ги сфаќам тие што се обвинуваат себеси за тоа што биле изневерени. Кај жртви, па уште се јадат себеси. Пих.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Скул...извини немам прочитано,ти би простила неверство? и во кои ситоации?

Ani4ka

PhAt Baby
Член од
27 мај 2007
Мислења
120
Поени од реакции
0
Bi prostila na nekoj koj stvarno go sakam...pa nemoze celo vreme so mene da e neka si uziva malku kako sto si uzivam i jas:)))

Скулгрл

Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Скулгрл напиша:
Има две опции:

1.Му простувам (но за мене простување НЕ значи заборавање во никој случај), и продолжуваме со врската. Секој ден се повеќе и повеќе мислам на тоа, и на крај му раскинувам бидејќи не можам да се носам со фактот дека бил со друга.

2.Веднаш му раскинувам, и губам секаков контакт со него.

Значи, резултатот од која било опција е крај на врската. Јас лично би ја избрала втората опција, за да си заштедам на нерви и нервози.
Сума сумарум- не би успеала врската после неверство.
Еве мрно, си го пронајдов мислењето.:)

А некогаш јас да се почувствувам виновна за тоа што партнерот ме изневерил? Не, кривицата е тотално негова и нема потреба да се обвинувам себеси заради глупавиот испад на некој друг.

Ani4ka напиша:
Bi prostila na nekoj koj stvarno go sakam...pa nemoze celo vreme so mene da e neka si uziva malku kako sto si uzivam i jas:)))
Стварно го сакаш а сакаш да си уживкаш наоколу? Вау, вистинска љубов.:zver:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Зашто мислиш дека после тоа не би успеале врската Скул? не веруваш во каење,извинување и простување?

Скулгрл

Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
mRnO напиша:
Зашто мислиш дека после тоа не би успеале врската Скул? не веруваш во каење,извинување и простување?
Искрено, не. Таков ми е менталниот склоп, секогаш се ставам себеси на прво место. А МЕНЕ нема да ми биде убаво во таква врска.

Секојпат кога ќе го видам ќе си замислувам како му било со другата, зошто баш со неа и слични други измачувалки за мозокот. Ќе се јадам однатре, просто кажано.

На него може да му биде и премногу жал, да ми плаче да ми лее созли, но тоа нема да го избрише фактот што МЕНЕ ме направил будала.:coolpush:

Подобро да спречиш отколку да лечиш, а барем ние знаеме што е тоа контрола. Ти искрено би и поверувал на девојка ти (под услов да те изварала) дека тоа што го направила било грешка? Ај, делот за каењето би можела некако да го голтнам, ама фактот што тоа е веќе направено ме одвраќа од секаква понатамошна иднина за врска.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Скулгрл напиша:
Подобро да спречиш отколку да лечиш, а барем ние знаеме што е тоа контрола. Ти искрено би и поверувал на девојка ти (под услов да те изварала) дека тоа што го направила било грешка? Ај, делот за каењето би можела некако да го голтнам, ама фактот што тоа е веќе направено ме одвраќа од секаква понатамошна иднина за врска.
Уффф...љубовта е посилна од се. И да ја откачам,да и кажам дека нејкам никогаш да ја видам,ни да ја чујам,ако ја сакам цело време ке мислам на неа и ке бидам тој што ке попушти и ке и се јави...

Следно,паѓам многу на каење и на солзи...солзи не се испуштаат тука така,без никакви емоции...

Јебига се дешаваат грешки...пиење заебанции страст,мување без чуства...

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Простив и сеуште сме заедно.Една од причините беше тоа што бевме на почеток на врска,а и знам дека вистински се каеше.Се кае и ден денес.Отпрвин ми беше лошо,цело време мислев како му било со неа,се измачував.Ама со секој поминат ден ми се повеќе ми докажува дека јас сум таа со која сака да биде.Не дека потполно сум заборавила и дека слепо верувам дека нема да се повтори,ама љубовта е посилна од неколкуте разменети бакнежи.А ако се случи пак,ќе биде крај,затоа што тоа би било злоупотреба на мојата толернација и се она кое сум го вложила.:toe:

С

Сатори

Гостин
Верував дека можам да простам дури и пробав баш последниве неколку денови...но најтешкиот дел е кога знаеш дека веќе не си сигурен во таа личност.Тогаш веќе се е потешко и полека престанува таа машина да функционира без разлика на тоа колку љубов и внимание имало после тоа...едноставно не иде.:toe:
Тешко да те изневерат, тешко е и да изневериш...да простиш да, но не и да заборавиш.
Јас му простив, но морав да го оставам.:nenene:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Нема шанси ако ме изневерува нека оди со тај ама обично повеке изневерувањето е од страна на машките..

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Епа одаах со едно дете 2недели и ме изневери и не му простих, ама не го сакаах...Ми беше мака, ного јасно..Ама ако го сакам не знам дали би простила или не..Не сум доживеала нешто такво и не би сакал да доживеем, оти мислам оти поболно ќе ако го сакам....

Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Pa,so ogled na toa deka sum neverna,ne sum bas kompetentna za da komentiram...Ne bi prostila neverstvo vo nikoj slucaj.

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
honey-boney напиша:
Pa,so ogled na toa deka sum neverna,ne sum bas kompetentna za da komentiram...Ne bi prostila neverstvo vo nikoj slucaj.
Ме зафркаваш лииии?????

Kajgana Shop

На врв Bottom