Дали би одбрале вечен живот?

Dali bi odbrale vecen zivot?

• Da

Гласови: 169 43,3%
  • Ne

Гласови: 221 56,7%

• Вкупно гласачи
    390

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Би одбрал ич не му ја мислам , баш да ја видиме иднината каква ќе биде.Ако се оствари 2012 муда вечен живот , ако не за едно 100-200 години секс со киборзи , секс машин :vozbud:

Г

Господ

Гостин
Bi odbrala dokolku site bi bile vecni , no ako samo jas imam vecen zivot a lugeto okolu mene ne, togas edno gooolemooo NE, bidejki mnogu bi me povredilo da gi izgubam site sto mi znacat, a zivotot nema smisla bez luge koi sto ti znacat i gi sakas
Ако сите се вечни ќе се преполни планетава нема кај да живееме:jaj:
Низ времето ќе си наоѓаш некои други шо ќе ти значат:smir:
Аа плус голем у стварта е шо ќе ги надживееш сите непријатели:vozbud:

A

ateist

Гостин
Znaci prashanjeto e jasno, sepak moram da gi zamolam pocituvanite forumski instanci da ne trujat so ligavite pateticni retoriki od tipot na:

Jas da ziveam vecno ,a lugeto sto gi sakam da gledam kako stareaat i kako umiraat :nenene:
Рајската УТОПИЈА според Куранот и Библијата

--------------- ДАЛИ РАЈОТ Е УТОПИЈА

КАКВО ОПШТЕСТВО Е РАЈОТ СПОРЕД КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА...
.
.
Според описот на Куранот и Библијата РАЈОТ Е ОПШТЕСТЕВНО УРЕДУВАЊЕ на ТРАЕН ПРАВЕДЕН МИР
МИР = БЕЗКОНФЛИКТНИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ ЗНАЧИ ПОМЕЃУ УМНО РАЗУМНИ БИТИЈА .

РАЈ = ОПШТЕСТВО НА ТРАЕН – ВЕЧЕН ПРАВЕДЕН МИР

Мир воспоставен на трајни основи .Праведни основи кој спречуваат конфликност помеѓу членовите – граѓаните на таквото општесетвено уредување ..
.

КУРАН

Сура 2. Ел-Бекара Џуз 2

208. О верници, нека е ТРАЕН МИР биде меѓу вас.

ВЕРНИЦИ КОЈ ВЕРУВААТ ВО ТРАЕН ВЕЧЕН МИР = БЕЗКОНФЛИКТНОСТ

БИБЛИЈА
Исаија
32:17 Делото на Правдата ќе биде Мирот, а плодот на ПРАВЕДНОСТА, спокој и надеж Засекогаш. ---- ВЕЧЕН ПРАВЕДЕН МИР

54:10 Нека се раздвижат планините и нека се потресат бреговите, но Мојата љубов нема да се повлече од тебе, ниту ќе се расколеба Мојот Завет на Мирот,” вели Господ Кој ти се смилува.
59:8 Тие не го познаваат ПАТОТ НА МИРОТ , нема ПРАВДА на нивните патеки. Ги искривија своите патишта, кој тргнува по нив, не го познава мирот.

Еремија: 33:9 И Ерусалим ќе Ми биде радост, за фалба и за чест пред сите народи на светот: кога ќе чујат за сето добро што ќе им го поделам, ќе се восхитуваат и ќе и се чудат на сета онаа среќа во Мирот, што ќе им ја дадам.’.
.
.
.
ЕРУСАЛИМ = ГРАДОТ НА МИРОТ = БОЖИОТ ОПШТЕСТВЕН СИСЕМ = БЕЗКОНФЛИКТНО ОПШТЕСТВЕНО УРЕДУВАЊЕ
.
Цивилно општество без униформирани лица , војски , полиции , свештенства итн Цивилно општество без држава како апарат за насилство и гарант за силеџиско одржување на нерпаведни угнетувачки општества. Цивилно општество без угнетувачи без користољупци исчистено од секакви интересџии кој бараат профит-ќар , кој прашуваат “а каде ми е мојот личен интерес” , кој бараат мило за драго “брата за брата сирење за пари” . Општество каде непостојат пари или друг вредносен сиситем за вреднување на Личноста оти таа е бесценета и не може да се вреднува со материјални работи .

Цивилно општество исчистено од религии од вери од разноразни белосветски пробисвети и пропалици шиткачи препродавачи на вечни животи вертишта магли и виулици . Цивилно општество без властодржци властољупци политичари кој своето и место и улога го виделе како пропишувачи на неправедни угнетуваки-суетни закони и користење силеџиство- држава за насилно опстојување на таквите крвнички ѕверски општества . Цивилно општество без држава и без болни луѓе кој мислат дека треба да владеат – одлучуваат за судбината на другите луѓе .

Цивилно општество на бесмртни безконфликтни Личности .
Личности на кој додека биле смртници на земјата краен приоритет им бил праведниот мир .Личности на кој како најголема вредност која ја ценеле и поддржувале со збор и пример бил МИРОТ.=безконфликтноста

Граѓани ПОМЕЃУ кој ВЛАДЕЕ ( Бог –доверба и љубов ) апсолутна доверба , кој секогаш си веруват меѓу себе .Граѓани со екстремно висока општествена свест кој воопшто не се сомневаат дека како што секој од нив нема да праша и веднаш ќе дотрча ако некому треба помош дека исто така иза него-неа веднаш секој граѓанин ќе дотрча да помогне .Граѓани кој уште додека биле на земјата докажале никогаш нема да изневерат .Тоа се луѓе од доверба во служба на Мирот . Тоа се БЛИЖНИ луѓе по дух – идеал за вечен праведен мир кој меѓу себе никогаш нема ниту да помислат а камоли да си нанесат некакво зло било каква физичка или душевна болка оти тоа се Љубовни луѓе и секој од нив е Човек =Личност .

Римјаните: 13:10 Љубовта не му прави зло на ближниот

Рајот = општество каде Човек на Човек му е .........Човек

Општество очистено од религиозно капиталистичкото ..човек на човек.....волк –крвник-ѕвер .

Значи општество исчистено од намќори , злонамерници , сплеткароши , политиканти , интересџии , а тоа во прв ред е светото тројство = капиталисти + религии(вери)+ властодржци и секакви аздисани збеснати мрсни копилиња кој својата забава ја нашле во невољата што им ја создаваат на другите луѓе .

Потоа тоа е општество очистено од убијци ,фанатици , љубоморни искомплексирани исфрустрирани , злобници , примитивци и простаци кој мислеле дека дрскоста вулгаризмот и безобразието се клуч за успех во животот и кариерата , Опшетество очистено од секаков друг џган ,олош , криминалци – приватизери , бизнисмени , пљачкаши , самобендисани самоповикани водачи –лидери , снаоѓачи на туѓа штета и грб ,користољупци , силеџии дегенерици кој туѓата интелигенција и мирољубиовост ја сметале како слабост и и дека како таква ја злупотребувале да си дадат себеси некакво значение , Општество очистено од примитивци кој за жртвите и трудот на градителите на Мирот велеле дека е глупост им се исмевале и им пееле “за идеале гину будале” оти за нивниот закржлавен животински примитивен ум е невозможно разбирањето на мирот и праведноста .

Општество каде секој граѓанин ќе има своја приватност свој дом но се друго ќе биде заедничко со титулар самоуправна општествена сопственост “ни мое ниту твое а и мое и твое” (приватна сопственост непостои оти суетни луѓе нема да влезат ниту државна сопственост оти нема да постои држава ниту ќе влезат политичари властодржци властољупци ) Самоурпавна општествена сопственост која секому ќе овозможи да се реализира Општествена сопственост која овозможува никој никого да не угнетува туку секој ќе си го дава својот масимален придонес .Општество очистено од секакви несериозни , преправачи , забушанти , несовесни , непрофесионални кој таквата општествена ( божја ) сопственост ја омаловажуваат , крадат , ја потценуваат ја сметаат како туѓа и предмет за крадење и лични интереси .Граѓни на рајот кој уште на земјата докажале дека секогаш се спремни за ново напредно модерно прогресивно кој секогаш се спремни за лична надградба и својот придонес во самоправното општество го даваат без да размислуваат за друга надокнада освен дека со тоа на другите граѓани им го подобруваат животот .Значи даваат несебичен личен практичен придонес во заедништвото со што стануваат обединителен фактор –дух –идел .

Граѓани на рајот тоа се оние што на земјата биле ПРАВЕДНИЦИ .
Тоа се градителите на мирот , антиугнетувачи , миритворци мирољупци ,
Но не и мазохисти во име на мирот оти тоа е опртунизам , слабост , млакост , бљунтавост . Праведници кој се СВЕТИ ЛУЃЕ безкомпромисни БОРЦИ на Патот на Мирот .не тргуваат , не се договараат не прговараат , не одоброволуваат никого кој не сака мир туку војна .Свети бескомпромисни воини не се договараат , не преговараат , не попуштаат , не тргуваат , не прават компромиси со непријателите на Мирот .

Граѓани на Рајот се ЧИСТИ ЛУЃЕ неизвалкани = неинволвирани невмешани во сутени работи . Тоа се оние кој на земјата се ОЧИСТИЛЕ и тие како личности и нивните дела = облеки и НАВИКИ се ЧИСТИ (неспорни значи невмешаност во матни-нечесни работи )

Луѓе кој се покајале кој ги очистиле и рацете па не посегнуваат по нечесни печалби по суета и суетни награди , кој ги ОЧИСТИЛЕ СРЦАТА па нелицемерно , чесно искрено без задршка го посакале божјиот вечен мир , божјата праведност и тоа го докажале со мисла збор и дело ,.

Исполниле некој или голем дел од барањата на тројцата божји судии на Пожртвуваноста (Мојсеј , Тито и сите кој загинале во борба да им обезбедат на луѓето вистинска слобода без угнетувачи ) на Совесноста ( оние кој ја имат на повисоко ниво од типот на самоуправувањето – самоуправна совесност) На Самоуправноста ( Исус Христос ..и Сличноит на Синот божји кој беше иво фабриките и во задругите кој беше и во металски завод Тито и ЕМО – Охрид и унапредуваше , иновираше земаше награди за тоа низ светот но во нивната земја тоа не им се признаваше па сепак работеа од љубов и вера кон повисоки идеали Самоуправниот Човек кој на сите им обезедуваше и бесплатно школство и бесплатно здравство и бесплатно летување – одмори , станови помош од секаков вид секому според потребите ).

РАЈ = ОПШТЕСТВО НА ВЕЧЕН ПРАВЕДЕН МИР ЧИЈ ТЕМЕЛ Е ВЕРАТА НА ИСУС ХРИСТОС КОЈА Е :

АНТИНАЦИОНАЛИСТ
АНТИФАШИСТ = ПРОТИВ СВЕТОТО ТРОЈСТВО= КАПИТАЛИСТИ + ВЛАСТОДРЖЦИ + РЕЛИГИИ ( ВЕРИ)
АНТИУГНЕТУВАЧ
АНТИВЛАСТОЉУБЕЦ
ПРОТИВ СЕ ОНА ШТО НАВИСТИНА СТОИ НА ПАТОТ НА ДОБРИТЕ ПРАВЕДНИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ

Верата на Исус Христос=Самоупавниот Идеалист =Човек која е ТЕМЕЛ=ОСНОВА ЗА ТРАЕН МИР МЕЃУ УМНО РАЗУМНИТЕ БИТИЈА –ЛУЃЕТО , ЗА СИТЕ ОНИЕ ШТО НАВИСТИНА ГО ПОСАКАЛЕ МИРОТ .

РАЈ = БОЖЈО ЉУБОВНО ЦАРСТВО = АПСОЛУТНО ВЛАДЕНИЕ НА МИР=БЕЗКОНФЛИКНОСТ , НА СПОКОЈ (БЕЗГРИЖНОСТ ) НА БЕЗБЕДНОСТ ( БЕЗ БИЛО КАКВИ УЦЕНИ ИЛИ ЗАКАНИ ОД БИЛО КОГО БИЛО КАДЕ ) .

2 Цареви: 20:19 Езекија му одговори на Исаија: „Добро е словото што Господ ти го објави.” А мислеше: „Зошто не? Ако бидат мир и безбедност за време на мојот живот!”

Исаија: 39:8 Езекија му одговори на Исаија: „Добро е словото што Господ ти го објави.” А мислеше: „Барем ќе биде мир и безбедност за време на мојот живот.”

1 Солунјани: 5:3 Кога ќе речат: мир и безбедност, тогаш ненадејно ќе падне погибел на нив, како болка на трудна жена, и не ќе и избегаат. – ЛАЖНИОТ КАПИТАЛИСТИЧКО РЕЛИГИОЗЕН ПРИВИДЕН СИЛЕЏИСКИ “МИР”

Псалм: 95:11 Затоа се заколнав во Мојот гнев: Никогаш нема да влезат во Мојот спокој!”

Евреите: 4:3 Имено, во починката влегуваме ние, кои поверувавме, како што рекол: „Така се заколнав во Мојот гнев и нема да влезат во Мојата спокој ”, иако делата беа свршени уште при основањето на светот.

НОВИОТ ЗАВЕТ Е ЕВАНГЕЛИЕ НА :

Дела Ап.: 10:36 Вие го знаете Словото што им го испрати на Израелевите синови, објавувајќи го ЕВАНГЕЛИЕТО НА МИРОТ преку Исуса Христа; Овој е Господ на сите.

Ефесјани: 6:15 обујте ги нозете со ревноста за ЕВАНГЕЛИЕТО НА МИРОТ !
.
.
.

A

ateist

Гостин
.
.
.
Една од омилените лаги на религиозните е дека примерот од Делата апостолски

каде е јасно објаснето дека Христијанството е Самоуравна - Комунистичко Анархистика Идеологија е дека наводно тоа било така арно ама важело само за тие тогашни први Христијани :

да повториме за што станува збор :

Дела Ап.: 2:44 А сите кои Поверуваа беа заедно и сè им беше Општо.-ЗАЕДНИЧКО
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои Поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот Имот е негово, туку сè им беше Општо.

34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите, кои имаа ниви и куќи, ги продаваа, а цената на продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.

35 И секому му се даваше колку кому му беше потребно.

НО ДАЛИ ТОА БИЛО ИСКЛУЧОК И СЕ ОДНЕСУВАЛО САМО ЗА ТОГАШ ?

НЕ !

ЕВЕ :

преведено на Македонски зборот Ерусалим значи град на Мирот

ЕРУСАЛИМ = ГРАД НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНО ОПШТЕСТВЕНО УРЕДУВАЊЕ

Значи тоа што првите христијани Идеалисти вршеле симулација на животот во рајот каде владее Богот на Мирот = Безконфликтноста не значи дека се однесува само за нив .
Баш напротив .

Тоа е неодминлив УСЛОВ за вечен живот !

Матеј: 5:9 Блажени се Миротворците, зашто тие ќе бидат наречени синови Божји!

Само оние што се залагале и активно учествувале во изградбата на Безконфликтно Општество се подобни за вечен живот . (комунисти Анархисти Филантропи и сите други луѓе со добра волјашто дале свој личен придонес Творење - Изградба -Создавање на Самоуправното општество )

А ЕВЕ ДЕКА СЕ БАРА ОД СИТЕ И ДЕКА ПРВИТЕ ХРИСТИЈАНИ НЕ БИЛЕ ИСКЛУЧОК

Галатјани
4:25 зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на Сегашниот СУЕТЕН УГНЕТУВАЧКИ Ерусалим, кој робува со своите деца.
4:26 Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка,

Евреите: 12:22 Туку, вие Пристапивте (ТИЕ ШТО ВРШЕЛЕ СИМУЛАЦИЈА НА ЖИВОТОТ ВО РАЈОТ ) до Сионската Гора, и до Градот на живиот Бог, Небесниот Ерусалим: до десетици илјади ангели,

Откровение:

21:2 Тогаш јас, Јован, го видов Светиот Град - Новиот Ерусалим, како слегува од небо, од Бога, стокмен како невеста, која е украсена за својот маж.

21:10 И ме одведе духом на голема и висока гора и ми го покажа светиот град Ерусалим, како слегува од небото од Бога

2 Коринтјани: 5:17 И така, ако е некој во Христа, тој е ново создание; старото помина, ете: сè стана ново.

Галатјани: 6:15 Зашто ниту обрезанието е нешто ниту необрезанието, туку ново создание.—НОВАТА БЕЗСУЕТНА СЛОБОДНА АНТИУГНЕТУВАЧКА ЛИЧНОСТ

Откровение
3:12 Оној, кој победува ќе го направам столб во храмот на Мојот Бог и нема веќе да излезе надвор и на него ќе го напишам името на Мојот Бог и името на градот на Мојот Бог - Новиот Ерусалим, кој слегува од небото, од Мојот Бог; и Моето ново ИМЕ - МИРОТ.

21:1 И видов ново небо и нова земја, зашто првото небо и првата земја поминаа и море немаше веќе.--- ИЗГРЕАЛО НОВОТО СОНЦЕ НА СЛОБОДАТА НА ПРАВДАТА НА МИРОТ И ЉУБОВТА .
.
..
.
ДАЛИ РАЈОТ Е УТОПИЈА ?

УТОПИЈА (грч. U не, topos место) „место или земја што не постои": 1. Утопија назив на роман на англискиот мислител од 16. век Томас Мор, во кој го прикажува социјалистичкото уредување на еден замислен остров (државата е идеално уредена, како што можела да ја создаде само фантазијата); 2. воопшто: мечта, наостварлива замисла; идеална состојба во општеството.

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=42056

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Секој сака да биде млад здрав витален во крајна линија вечен, и да бидат такви и неговите блиски, од таму верата за вечен живот е рационална вера, но зошто се става акцент токму на она што нив ги разликува? а тоа се догмите и ритуалите.

Г

Господ

Гостин
Јас сакам да бидам единствен со вечен живот и да ги надживеам сите што ги презирам а потоа на нивниот погреб да се однесувам крајно недолично!

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Дефинитивно би избрал ! (преферирам да останам млад)
-Вечен живот...е тоа е моќ ! Да гледаш како бесмртниците умираат покрај тебе , додека ти вечно ќе живееш.

?

..........

Гостин
Би одбрал вечен живот, секако, и не ми е јасно како може да се здосади, кога веќе знам дека сум бесмртен ке се кршам за сите пари:vozbud: ќе ограбувам банки и ке шетам по светот, со сите луксузи и најдобрите цицки околу мене.
Многу сакам да видам каква ќе е иднината, вселенски туризам, со брод до јупитер на крстарење и журки со дј киборг.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Како може да бираш вечност кога си веке вечен , како можеш да умреш ако не си се родил?

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Дефинитивно би избрал ! (преферирам да останам млад)
-Вечен живот...е тоа е моќ ! Да гледаш како бесмртниците умираат покрај тебе , додека ти вечно ќе живееш.
И јас преферирам да останам млад :)
а за другите ного ми е гајле :baeh:
Но кога ќе почне задоволството да се губи од обичните работи и радости или достигнувања секој ден ќе сум на шприц па така да не можеш да умреш, а ќе си на небото :helou:

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Би кажал да бидејки ке имам можност да си поправам грешките што сум ги направил и тогаш сам ке се убијам иронично :).

Н

'Никола'

Гостин
Only if I become a Vampire, да биде поинтересно.:helou:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
па па па....колку самоубици имало на форумот језа да го фати чоек:nesvest:
нормално дека гласав позитивно без многу размислување и сега сум неуништлив:vozbud: а сите вие кои гласавте негативно се заебавте:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom