Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Prvata sansa za rabota vo evropa :salut:Ovde so 20.000 denari so ke pravis aj da si sam se zivee i toa ubavo no drugo e koga ke ti se kaze plata 128 064 den odnosno 2.000 EU.Na tatko mi priatel e vo Switzerland uvezuva avtomobili 3 kuki napravi vo Makedonija,vo Hrvatska napravi kuka vo Switzerland market kuka.Ovde za da go postignest toa ke se potis ke se potis i na krajot seto toa za vnucite [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]
[/SIZE][/FONT]

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да ми се укаже некоја прилика без размислување би заминал, не би седел овде од проста причина што македонскиот народ освен ,,на комшијата козата'', да се кодоши меѓу себе и други негативни работи ништо не знае.
Едно другарче замина во Канада пред неколку години, таму им дадоа куќа под кирија, ги вработија мајкаму и таткому веднаш.Сега по неколку години си има убав живот, родителите вработени, 3 коли си имаат, одлична населба со културни и фини комшии, топ.А не овде ќе седи да се расправа со комшиите да не праат толку галама, не можел да спие, абе ајде...

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Да да...би заминала.Можеби наесен ќе одам Флорида на колеџ.Чекам документите.
Живеев таму пред 7 години учев 5 то одделение.Малце ме фати носталгија али со помин е се.Размислувам за подобра иднина за себеси.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
тешко, голем носталгичар сум,
може евентуално во европа негде, ама под услов да се враќам дома 2-3 пати годишно

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ако ми дадат виза, работа и место за живеење гол ако треба ке одам :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не! Не би отишла во странство да живеам трајно. На неколку недели да, на одмор, но никако не би се иселила. Не ми се потребни 5 куќи, ниту 6 коли, уште помалку сауна и приватен базен. Фала, имам. Не се адаптирам лесно на нови менталитети, правила и временски услови. Си ги сакам пријателите овде, семејството, мачката... И овде ќе градам, и овде можам да имам, и овде квалитетот мора да просперира. Ако не за повеќе, за пристоен живот, ќе се` најде... Не сакам да ја поминам едната половина од животот, заработувајќи го она кое во втората половина нема да знам како да го потрошам.

S

stereo m'c

Гостин
Не! Не би отишла во странство да живеам трајно. На неколку недели да, на одмор, но никако не би се иселила. Не ми се потребни 5 куќи, ниту 6 коли, уште помалку сауна и приватен базен. Фала, имам. Не се адаптирам лесно на нови менталитети, правила и временски услови. Си ги сакам пријателите овде, семејството, мачката... И овде ќе градам, и овде можам да имам, и овде квалитетот мора да просперира. Ако не за повеќе, за пристоен живот, ќе се` најде... Не сакам да ја поминам едната половина од животот, заработувајќи го она кое во втората половина нема да знам како да го потрошам.
Лично јас би се иселил од државава наша мала и убава е сеа доколку не иде надвор фала богу куферите и правец назад!Што е подобро да незнаеш кај да ги потрошиш заработените пари или да незнаеш како да ги заработиш, а квалитетот овде никогаш нема да просперира затоа што кај и да одиш прашуваат кој ти се родителите, а не гледаат со каква диплома располагаш и какво знаење криеш во себе !!!:tapp:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Лично јас би се иселил од државава наша мала и убава е сеа доколку не иде надвор фала богу куферите и правец назад!Што е подобро да незнаеш кај да ги потрошиш заработените пари или да незнаеш како да ги заработиш, а квалитетот овде никогаш нема да просперира затоа што кај и да одиш прашуваат кој ти се родителите, а не гледаат со каква диплома располагаш и какво знаење криеш во себе !!!:tapp:
Со поголема мака, квалитетот просперира. А квалитет овде, тешко е да најдеш. Сите се` со диплома, да, а тоа не е квалитет. Во земја со 40 проценти невработено население, има толкав број дипломирани... Пази да не се сите квалитетни...

•● Vivien ●•

Think different
Член од
16 јануари 2009
Мислења
29
Поени од реакции
2
Би заминала али на одмор и потоа пак да се вратам во мојата МАКЕДОНИЈА:oeoeoe:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
не е до квалитетот, има многу квалитетен кадар, нема доволно работни места. како да најде работа на пример рударски инженер? во злетово? или машински специјализиран за моторни возила? во фас? :helou:
јас би отишла во странство и планирам да го направам тоа кога ќе ми се укаже прилика. сепак, не би го поминала цел живот работејќи како црнец. би работела онолку колку што можам за сепак да имам квалитетен живот и да можам да ги искористам заработените пари.

Со поголема мака, квалитетот просперира. А квалитет овде, тешко е да најдеш. Сите се` со диплома, да, а тоа не е квалитет. Во земја со 40 проценти невработено население, има толкав број дипломирани... Пази да не се сите квалитетни...

Kajgana Shop

На врв Bottom