Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Da ke otidam. Da dade gospod da napravam 10 millioni evra.
Pa so tie pari ke se vratam i ke gi vlozam vo makedonija.
Ako treba za mene neka ne ostane nisto ali barem pristoen zivot da si imam.

Ne mi trebaat 10 koli ili vila na vodno.
Ednostavna kuka i kola sredna sea da kazam.

Ostatokot sto ke go zarabotam moze da ide vo humanitarni celi pogolemiot del da se kaze.

I toa.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Јас Италија сакасм, а слушам Шпанија плаќале убаво...Е сега некој да ми понуди за заминување ОДМА тргам

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Има еден план со другарите ако не ја бива работава овде да идеме странство. Планот е продаваме се што имаме и да одиме на некој тропски остров и да си отвориме бич бар. Тиркизно море , коктели со чадорчиња , убави девојки поред нас, добро музиче у позадина.....што ви треба поише. Арно ама...сега за сега ништо од планот.

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
најрадо би заминала Италија, а за другите земји прво би размислила и да видам какви услови има.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Би заминал каде што ќе дават повеќе пари ама не засекогаш македонија не ја оставам никогаш.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
После ова напињање коешто го доживеав дома, нека иде у курац и оценки и свети оценки... У тунгузија да отидам сеа, ќе ми биде топ. Мора ли све у животот да ти уништат родителите, мора ли !:icon_frow

Член од
22 декември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Пред некоја година сметав дека сите ние треба да се потрудиме и да си ја направеме земјава мал рај.имаме речиси се за пристоен живот.НО.Морам да додадам уште едно НО, означувајки ги сите разочарувања со кои може да се соочи еден млад човек.
И сега само да ми се пружи прилика би прелетала секаква граница.
Последното разочарување ми беше при последното аплицирање за работа (мало е моето градче , па се знаеме), само ме прашаа, зошто воопшто се мачиш тука(алудирајки дека се знае кој ќе работи), гледај сестра ти да те повлече,.........
На секоја таква реченица се чуствувам како да ме бркаат од местото каде сум се родила.
не креирањето на можности за вработување е токму бркање од дома, без разлика колку сакаме или не да живееме тука.ние мораме некако да живееме, па ако не не сакаат, во ред, ќе заминеме

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Вреди да се школуваш настрана, ама не ептен да застраниш:nesvest: Ова де , There no place like home!:pos2:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Со оглед на тоа што сме друг менталитет ни еден одговор на прашањево не би бил коректен..
Ноќниот живот кај нас е совршен за млад човек.. Од журки, алкохол, цигари, дрога ама буквално се што е нелегално и не баш нормално за странство и што искусуваат младите и им е дел од забавата е топ кај нас.. Неможе истото во странство и тоа ни е јасно.. Кај моеш у зима у Америка да речеме да седиш у парк со вино у рака? Нема теорија.. Таквиот живот не учи на многу ствари што ќе ни користат понатака.. Но и голем дел од младината ја прај да прерасне у класични балкански битанги.. Лоша категорија. Сепак побрзо се созрева во тие полиња тука тоа е факт.. Ако се успее да се продолжи по прав пат помага таквиот живот за градење на поцврст карактер и огромно животно искуство плус понатака..
Е сеа од друга страна.. Не се сите исти. Не им е на сите младоста само период кај нас.. Пошо со таквата слобоста некои си остануваат во пубертет и понатака па после не се па ич да ги пратиш надвор од државава.. А и плус образованието надвор е многу позатегнато, поценето пред се.. Ти нуди многу појше во животот понатака и може да ти помогне да се изградиш во солидна особа ако не појше..
Јас би ја напуштила Македонија без размислување!.. Сепак не се живее цел живот од спомените од добриот ноќен живот што си го имал ко млад.. Доста беа Македонски искуства.. :pipi:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
нема да размслуван.... одам одма
кај било... се разбира да не е негде кај шо е сељачко... :wink:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Со оглед на тоа што моментално сум во странство(Америка) и тука сум веќе 5 месеци а ми останаа уште 5, Македонија ми фали премногу, не можам ни да ви објаснам со зборови колку сакам да се вратам...Сфатив дека ние сме многу паметен народ, а имам добиено и коментари како на пр. "I would like to be born in another country, you people are so smart"...мислам, hello??? Го променив начинот на живеење тотално и најубав дел од денот ми е кога моите или другарите ке ми се јават... Не би останала тука да живеам иако имав неколку можности... Зошто? There is no place like my beautiful Macedonia!!!!

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Би ја прснал без многу мислење,нормално каде што е подобро...има можност напролет да заминам ама да сме здрави и живи :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
веќе сум во странство и ми е супер , дома сум се вратил 2 пати во 2 години и то онака не дека имам нешо носталгија или слично. :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom