Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
ја сакам земјата,али народот македонски е гад.
АБРЕ МАКЕДОНЧЕ :tv:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Да за тоа си во право, ама бар нема да морам да се замарам со овдешниве ГЛУПИ проблеми. И барем ќе знам дека моите деца ќе имаат подобра иднина. Рече што ќе речеш, животот е подобар во поразвиена земја.:toe:
Ќе црнчам ама ќе знам дека со работа сум стигнал кај што сум стигнал. Чесно.
Друже свати дека не е све у парите,парите се пролазна работа во животот,богатството не го прави срекен човек,го прават многу други нешта. џабе ти пари ако таму негде не си среќен,и ако си депресивен и без воља за ништо. а животот тече,поминува и нема враќање назад.....

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Не ни иде паметот. Затоа подалеку од ова блато. Што му фали на братучед ми што се одсели во Шведска. Супер си живее. Сеа нормално ќе му недостигаат сите, баш буквално СИТЕ, и плус друга култура, друго све... ама се исплаќа. Супер живот живее.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Да али ако и фамилијата е со него,најблиските, да има своја куќа,стан добра работа..може. али сам е многу тешко, кај и да отидеш увек ке бидеш странец, од втор ред.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Одма во овој момент, те. и онака за некоја година ќе добијам Greencard за во Америка така да како и да е напуштам али планирам тука пак да направам нешто за да не биде толку срање Македонија и за да не им биде толку лошо на луѓето што живеат тука.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Само ако останеме каде што сме и работиме заедно можеме да постигнеме ншто за оваа држава за која многу од заминативе се лупаа у груди. Од страна ништо не се постигнува!
Секако понекогаш е тешка ситуацијата, економска криза го сафаќа секој чуек и секое семејство, но сепак на крајот се наоѓа решение и се подобрува ситуацијата. Што има подобро во странство? Бел ден негледаш а работаш за 300 евра чисти да ти останат во џеб од цела плата тоа ти остануе? Кога тие пари и овде можеш да ги имаш доколку знаеш да го искористиш својот потенцијал. Во странство се се забрава, боли срцето но сепак се таму се вложува, ништо наваму.

Стегните зубите и издржите, времето на слобода, уживање, допрва доаѓа.

Македонија пред нас, Македонија со нас, Македонија позади нас! Се во една линија.

Мој одговор е НЕ не би заминал.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
На два пати бевме во странство на работа и тоа еднаш од државна работа а вториот пат на приватна работа ..Убаво е да поминеш некое време во странство има предности не само финансиски , ќе запознаеш други култури ,начини на работа ,а и возможност да го прошеташ светот ,мене конкретно тоа ми е најголемата добивка од работата во странство,но да живеам за стално тоа никогаш не би го направила ,дома си е дома . Таму многу често се чувствував осамено и не многу среќно .

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
Понекогаш сум за...али знам дека ке ме фати носталгија :wink:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Ако имам потреба би заминала.Сепак сакам да останам, во моментов имам се што ми треба и немам никави потреби да ја напуштам државава.Мислам дека и во иднина ќе е така:helou:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Странство би заминал,меѓутоа прво ќе пробам во Македонија.Студирам за да работам,е сега како ќе биде здравје...ако нема работа по струка,тогаш подобро ќе работам во странство,бар има повеќе пари

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Da,definitvo!Ovdeka toj sto ke se utepa od rabota i ke vlozi mn trud e isto vrednuvan kolku i onoj sto ke se legaci po cel den so 4 u vis.I ovde uspevaat samo tie sto si imaat vrski i pari,taka idat rabotite.
Emi zatoa fino lepo covek samo treba da si spakuva kuferite i PAPAAA. Ama eden neupotrebliv passport so go iame u MK ne drzi zatvoreni:toe::toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Незнам..сега засега баш несакам да одам ...добро ми е тука

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Активно размислувам за тоа изминатиов краток период. Имам фантастична понуда, за многу пари... вага сум јебига, имам тука живот и луѓе кои ги сакам и ме сакаат, сепак, таму има нешто друго што сакам, еден лик кој ме врати страшно во живот и ме влече натаму, но, и така имам време за конечната одлука.
Конечен одговор, под Ц, можно е. :coffee:

E

elence*$

Гостин
Многу размислував дали да заминам, и ете ме, на студии во странство, иако примарна цел(засега) ми е откако ќе дипломирам да се вратам дома... многу велат тоа нема да е возможно...али ху ноус.. се зависи од какви можности ќе ми се отворат и дали тогаш ќе имам исти размислувања како и сега :)

Kajgana Shop

На врв Bottom