Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
12 јули 2007
Мислења
140
Поени од реакции
6
факјам џомка надвор праам пари се вракјам назад собирам фамилија ги носам надвор праиме уште пари се вракјаме назад вадиме уште луге и така

си ја сакам Македонија и кај и да идам
Ќе дадеш 2 долари, ако треба и 5 долари ке дадеш за Македонија ! ! !

А што е до мене јас никогаш не би заминал да живеам во странство

Член од
3 август 2008
Мислења
30
Поени од реакции
2
ali bi zaminal vo stranstvo HAHAHA:vaka kako sto sum sega pred kompiuter so racete u Djeb trgaMMM:pos2:

Член од
31 август 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
ova prasanje ne ni treba da se postavuva mislam zasto se znae kolku e sjajno vo nasava mila Makedonija i kolku bi mozele nie mladite da uspeeme i da bideme blagodarni od toa sto taa ni pruza.definitivno bi zaminal od tuka bidejki se dodeka ima vakva situacija so mito korupcija i izivuvanje so narodot taka ke mislam-koga nesto ke se smeni i ke bide podobro sekoj mlad covek bi razmislil dali da si odi ili da ostane vo nasata mala korumpirana drzava

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Со оглед на тоа што истата работа можам да ја работам и од тука, да земам отприлика исто пари, а да трошам помалку - во странство само на шетање :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Sakam da patuvam i da go vidam svetot, ama pak da se vratam tuka :pipi: Sto znaci NO WAY :helou:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da ama ne mozes da go vidis svetot od 22 vek ili svetot od 45 vek ili svetot od 15 vek, taka da, jabe.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
ova prasanje ne ni treba da se postavuva mislam zasto se znae kolku e sjajno vo nasava mila Makedonija i kolku bi mozele nie mladite da uspeeme i da bideme blagodarni od toa sto taa ni pruza.definitivno bi zaminal od tuka bidejki se dodeka ima vakva situacija so mito korupcija i izivuvanje so narodot taka ke mislam-koga nesto ke se smeni i ke bide podobro sekoj mlad covek bi razmislil dali da si odi ili da ostane vo nasata mala korumpirana drzava
Nemoj da si mislish deka vo stranstvo cvetaat ruzhi ili deka se e kako sto gledah na filmovite.Sekoja drzhava si ima i DARK SIDE ama podobra da ne ja vidish temnata strana.Korupcija i mito ima i ovde ama razlikata e shto kaj nas se prodavaat za sitni pari a ovde za milioni.Nashiot narod rekol KAMENOT SI TEZHI NA MESTOTO,ne sakam nikogo da razubedam ama veruvajte deka od doma nema nishto poubavo,posle 7 godini pominati vo taa EU dojdov do ovoj zakluchok ili mozhebi nekoj go misli sprotivnoto?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
So 500 evra mesecno ostanuvam u RM , so pomalce si idam ... neam ja dva zivota da cekam podobro utre a nemam ni zivci da ispravam krivi drini

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
tamu kaj sto mi e ubavo tamu mi etatkovinata, taka kazete deka ne e ova vasa tatkovina, posto tamu ve ceka luksuz eeee oko covecko nenasitno...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
jas sum ziveel 7 god vo Toronto, i sega eve ovde sum...
nisto ne mi fali. Super mi e ovde. Se vrativ kaj mojata familija, kaj drugarite, si imam mn fina zenska (hehe). Zivotot ovdeka e mn po interesen. Sekoj vikend diskoteka, alkohol i MNOGU sloboda. Sega znam deka site vikaat pari nema, ama ajde toa e sega....
Ama zdravje koga ke zavrsam fakultet vo plan mi e da si se vratam. Ke vidime

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
tamu kaj sto mi e ubavo tamu mi etatkovinata, taka kazete deka ne e ova vasa tatkovina, posto tamu ve ceka luksuz eeee oko covecko nenasitno...
Abe drugar te gledam te machi nesto ... nekoi otisle od azdis nadvor nekoi od maka ... ama pretezno lugeto idat od maka ... ti dam ja tebe sea rabota u Anglija plata 2000 evra a tuka gladuvash iako si doktor nauka ke ides ili ke filozofiras ?

Aj malce porealno :smir:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
не би заминал од Македонија и да би отишол 1 месец највеке,имам еднаш издржано 1 месец ама едвај носталгија:nesum:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Абе сите “тежите“ на темава и имате потенцијал што земјава не го гледа. Да не се лажеме, повеќето од вас се идиоти и ќе перете вециња по метрополите светски доколку идете. А и треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom