Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
САмо за одмор инаку никаде не е како дома... Да живее македонија!!!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
2000 evra se malku pari u England.
Kako be Malku ???

5,5 funti ti e minimalec saatnica pa ti vidi dal se malku ...

Vie be site sakate da idete na Zapad i tamu da ve ceka fotelja od start ko kaj mama i kaj tato ...

Aj koj ima gz da otide sam bez da go ceka ni rabota ni rodnini so 1000 evra budzet ????

Jas bi otisol drn drn drn ... ama na gotovo ama KURAC nema tamu nisto na gotovo ZAPAD ke Ve smele ... zatoa ili barajte si MUZ ZENA nekoi so edno oko ili 20 god postari od Vas taka peki ako ne ste spremni na sve ...

I ne se zalazuvajte ima mnogu MOZNOSTI 100 pati poveke od tuka no ne e Zapad za sekogo ...

SOVET pred da idete rasprasajte se sami so sebe pred ogledalo do kade ste spremni da idete pa tek toash trgajte :helou:

Ete porealno zdravje

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Во странство само на нас чекаат:pos2: и парите на дрва растат.
Потење гс бара и тоа на работи кои овде и не ни помислувате да ги работите.

radzo

Man Utd!
Член од
20 јануари 2008
Мислења
696
Поени од реакции
17
Би сакал неколку години во Америка...сакам да го почуствувам американскиот живот :smir:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
да ја исчистам прва и сигурно аплицирам за ворк и травел ин уса :vozbud:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Ne mrdam od ovde...tuka mi e se, tuka mi se site sto gi sakam i pocituvam, tuka mi se site spomeni, ednostavno tuka mi e zivotot.Da ostavam se zaradi so znam pari:nenene: pa ke se trudam i ovde da uspeam da najdam nekoja dobra raboticka i da si bidam so onie sto si gi sakam.Djabe ke mi bidat parite ako do mene ne se site onie so mi znacat...
ne bi odela od ovde u nieden slucaj...

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne znam dali vredi povtorno da se izdignuvam dokazuva i pokazuvam koga veke sum si izgradila nekakov staus vo opsestvoto ,a bi zaminala od drugi pricini kako na primer :sloboda na ziveenje koja kaj nas ne mozes da ja imas .

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
пред некој ден во весник прочитав вака “во последните 6 месеци од виница се иселени 350 семејства во странство“( општина виница е можеби околу 20 000 жители),претежно италија.не оди народо таму од многу арно,од сиромаштија оди за парче леб.а дека каменот си тежи тоа е точно...

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
уфф како го кажувате ова “одам отма“, како да е купување весник:)))не е така ко шо изгледа бе...

П

Паган-др

Гостин
Не. Колку и да пропаѓа Македонијава, колку и да се живее бедно сепак тоа е мојата Македонија во која сум се родил јас и во која ке останам до крајот од мојот живот. Никогаш не би избегал од овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom