Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
сигурно не за стално но за кратко како туриста или како за некој ден што ќе одам за австрија на службен пат на кратко да

BOBI_KOSA

Ишишан, Заклан
Член од
16 април 2008
Мислења
359
Поени од реакции
9
Би отишол ама на некое време, иначе да живеам таму немат шанси.
Секогаш со Македонија и во добро и во зло. :helou:

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
sea da mi kazat vaka na gakji kje trgnam so trcanje i nema nisto da em zadrzi tuku kje se raduvam znam begam odovde,mozebi bolji idnina za mene da sozdadam nesto poveke u zivotot a ovde sto kje praam sto kje si ebam majkata...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
EPA BRAKA STOM SAKATE DA MU JA ZDIVNETE PRASAJTE SE STO KE SE SLUCI AKO SITE GO NAPRAVAT TOA, POSLE NE VI SE KRIVI ALBANCITE STO POVEKE JA SAKAAT OVAA ZEMJA OD NAS.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
одма би си заминала,ама мислам дека после би се вратила...после едно 20 или 30 години...уствари и не знам дали би издржала толку...ко бев летово холандија,3 недели бев и едвај чекав да си се вратам дома...овие работи ние шо ги имаме овде ( не во материјална смисла ),тие таму может само да ги сонвет....

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Да, би заминал.За враќање ќе видиме, не би размислувал сега за нешто што ќе се случи по 10, 20 години.

Член од
31 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
17
eve ja sam u sloveniju momentalno (dobro de imaja sam srekju majka mi e od sloveniju)
i tuj ke bidu jos 2-3- god (takoj si planiram pa ke vidimo)
ali ipak sakam da se vratu doma.
najubavo e da pecalis na stranu ali doma da gi trosis
stvarno e dobar zivot, ubava plata, najdes i prijatelji, ama džabe..
doma si e doma koj sto saka neka kaze
e sga, nekoj si vika, moreee odma fakjam sveta i ne se vrakjam, ali i tak´v slucaj poznavam, edn drugar otide do nemacku, ali kd se vrati kaza ja od ovdeka ne mrdam
jbg a odvaj cekase da pojde
a i najubav zivot imamo u makedoniju. kolko i da se nema iskacamo, dvizimo se non-stop puni kafici barovi i td
(mislu na tija god od 16 pa dok ne se ozenis/odades))
epa sga biraj dali ke izdrzis, dali imas muda da pojdes po tj put, sve si e do coveka
:toe::toe::toe::toe:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
кога би имал шанса би идел да студирам и стекнам некое искуство и одредено време би живеел....но после одреден период пак би се вратил

Член од
31 декември 2007
Мислења
75
Поени од реакции
0
не би замилана едино ако морам ... ако збориме за стално ...
поубаво ке плачам дома со сите него ли којзнае каде сама ...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
кога би имал шанса би идел да студирам и стекнам некое искуство и одредено време би живеел....но после одреден период пак би се вратил
Слично, многу слично... Би отишол на 3 месеци до година дена да по работа. И не поради тоа што тука неало преспектива или што ти ја знам, туку да бидам самостоен - да го искусам тоа на свој грб. Тука кога сум малку сум под закрила на родителите........
И на крај дефинитивно ќе се вратам.....

Kajgana Shop

На врв Bottom