Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Би заминал уште одма, ама сепак би се вратил HOME SWEET HOME. Нигде не е како дома.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Би заминала и не би се враќала! Едино ради фамилијата....
овде немаме ни култура општа,ни многу луксузи и такви работи...
И тоа би заминала, што побрзо то подобро !:toe:

Crni Bombarder

Shipwrecked
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
ma idete site ovde ke ostanat pravite patrioti albancite!!!
Site Makedonci "patrioti" denes ne se ni cetvrtina od cetvrtinata na cetvrtinata sto bile Goce i kompanija.Patriot go smetam toj sto kje napravi se,apsolutno se za da ja napravi svojata drzava saglam i da gi istrebi parazitite vo nea.Pod paraziti go potenciram politickiot vrv.Se raboti za kolektivna svest sto ja nema denes vo MKD.Epa sea druze bidi "patriot" i crkni za leb.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.989
Поени од реакции
23.204
би заминал за да работам по некое време пак би се вратил

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
па би заминала ама не сама...ако знам дека некој ќе иде со мене би заминала...можеби ќе биде подобро од овде....иако како дома нема нигде...би заминала и би се вратила

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
:coffee:Nikogas ne sum bila za toa da zaminam od Makedonija, no poslednive dve godini nekako site raboti nasocuvaat na toa da go napravam...

P.s. Ma ne zaminuvam ... ne se predavam:baeh::wink:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
rzan leb ke jadam u tugina ne idam

a ti DRUZE komunjar idi i takvite ko tebe idete ama nemoj posle daa ve cudi sto ova ke bide Ilirida.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
јас си имам 2 плана у животот, првото е дали ке ме земат од jonson controls, а второто е ако таму не ме земат стипендија да ми плаќаат, тогаш сакам у холандија да бегам

Член од
2 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
2
Не се предавам. Македонија не ја оставам. Има и тука перспектива само како за кого и кога :vozbud:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
3
одма без два пати да мислам,неспакувана ....така гола ко од мајка родена

Б

БејбиГрл

Гостин
Би заминала привремено.На гости, на шетање или на работа....дури и за работа би размислила 2 пати. Убаво ми е овде сега за сега, се замислувам овдево иднина. Мислам дека ќе мибиде тешко привикнувањето некаде на страна...не дека овде е лесно ама ги имам моите до мене во секој момент. Има моменти коа се жалам дека поголем дел од најблиските ми се во странство, немам никој до мене ама и покрај овој факт не би отишла некаде кај нив. Си ја сакам Македонија, најповеќе Скопје...родниот град и не баш :)

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
факјам џомка надвор праам пари се вракјам назад собирам фамилија ги носам надвор праиме уште пари се вракјаме назад вадиме уште луге и така

си ја сакам Македонија и кај и да идам
Македонец ке бидам
ама надеж нема
од сите страни секој по нешто зема
целата наша историја за миг ја снема
доста беше ме нервира оваа тема ---- бај еден мој другар со мал мој едит :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom