Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да можам (ради визи, зелени картони и чуда НЕ) со трчање одма сеа идам у Америка и не се враќам бре! Може ке се вратам малку онака, али тешко :) Идам таму New York, Los Angeles, Las Vegas некои такви...
ОБАВЕЗНО мора да се отиде на NBA натпревар!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Да можам (ради визи, зелени картони и чуда НЕ) со трчање одма сеа идам у Америка и не се враќам бре! Може ке се вратам малку онака, али тешко :) Идам таму New York, Los Angeles, Las Vegas некои такви...
ОБАВЕЗНО мора да се отиде на NBA натпревар!
Да да, не само НБА натрепвари има и друго што да се гледи, да бест групс , таму се најдобрите металци и имаат повеќе концерти би одил на еден од нив, а тука во Македонија што !? ке гледам компјутерот у школо ка стои пред мене исклучен?:tapp:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Во никој случај не би заминал во странство.Прво заљубен сум во Македонијава а второ не поднесувам луѓе многу поразлични од мене.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
1.931
би одел додека направам доволно пари за после да се вратам тука и да поправам некои според мене грешка работи

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Би заминал на работа неколку месеци во годината.

Член од
5 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ako se pruzi prilika bez razmisluvanje bi otisla nekade vo stranstvo...zosto da ne.Koj saka da zivee vo vakva mizerija, da mislis dali ke imas utre pari za da mozes da si kupis leb a za ostanatite raboti ic muabet da ne pravime.Moze se sto imas ti e tuka, drugarstvo, prijateli i red drugi raboti, no koj nenormalen bi propustil prilika da zivee 5 pati poubav zivot.Ne vikam deka na pocetokot ke ti bide lesno i vo stranstvo, samo treba da imas ideja so planiras da pravis koga ke otides i da bides uporen vo toa so sakas da go postignes

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Па сега за сега сакам зошто јас имам авантуристички дух и сакам да го видам цел свет така да ќеф би ми било секоја година да мењаам само места.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Би заминал, ама на кратко време...без јазик, без пријатели тешко е....
Јазикот се учи а пријателите се стекнуваат. Ништо од небо не паѓа ниту пак се стекнува по магична операција. :wink:

Веќе 8 години живеам во друга земја којашто ја сакам таква каква што е. Ја сакам и Македонија и би можел да живеам во неа ама ниту одблизу би ги немал привилегиите и околностите во коишто живеам овде.

На крај, сметам дека луѓето се навикнуваат на се и сешто. Така и јас : се навикнав и убаво ми е. Можеби имав среќа што дојдов овде во период во којшто ништо не ме врзуваше за Македонија (освен семејството). Како и да е : денес не би можел да живеам на куп, со сите баби, дедовци, братучеди, вујни стрини и чичковци - си ја сакам слободата и независноста. Драги ми се, ги гледам одвреме навреме, ама не се за секој ден. :wink:

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
кога би имал шанса да ја земам личноста што многу ми значи би отишол без двоумење било каде а без неа не

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
би заминала и утре кога би ми понудиле да одам некаде ке заминам .Македонија си ја сакам таа е мојата татковина, но тука нема иднина со овие курупции мито и такви понашања:nesvest::nesvest:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Да можам би одела и сега веднаш,,па и со трчање,,не осврнувајќи се назад..:smir: секако само дечко ми би го зела :):vozbud:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ne osven ako Ljube Boskovski ili Bojo Andreev stanat pretsedateli vo drzavava.
:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom