Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За да не бидам ептен злобен кон рокот, еве една македонска хард-рок/метал класика, мислам дека е прва во МК од таков „тип„ музика:

http://www.youtube.com/watch?v=PLVPFpNDHbQ&feature=related

Овдеа не навоѓам ништо лошо, туку можам да ја слушам повеќе пати, без да ми здосади...:D

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А турбофолкот и рапот не се сатанистички?
Тие нигерите не се црни за џабе, црно смрт ѓавол...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Си ги измешала брзините.Панкерите носеа мартинки,аметалците планинарски кондури: Прегледај го приврзокот 36674И се собираа во бесна кобила
Уште слушам metal&rock па не сум станал неверник

Сега носам вакви
и уште слушам метал! Your point?
За да не бидам ептен злобен кон рокот, еве една македонска хард-рок/метал класика, мислам дека е прва во МК од таков „тип„ музика:

Овдеа не навоѓам ништо лошо, туку можам да ја слушам повеќе пати, без да ми здосади...:D

Јеее македонски метал, еве нешто и од мене: \m/ \m/ \m/

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.292
Поени од реакции
12.290
Ајде да оладите со бладања како се е сатанизам (знам дека ви требаат непријатели за да опстојувате).
Уживајте:​

:vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Слушам широк музички опсег, имам завидна музичка колекција и Хи-Фи склоп, ама никад не сум ги сакал рокот, а хевито уште помалку....Има исклучоци во рокот, кои чат-пат сакам да ги слушнам, но исклучокот не може да го подобри правилото дека рокот, а особено хевито, се очигледна форма на сатанизам....
Greska si, Matanoia i Mortification se samo edni od mnogute predstavnici na takanareceniot christian death metal, i mnogu se muzicki pobrutalni od nekoi satanisticki bendovi!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Може да си во право, мене лично не ми се познати наведениве бендови, оти метал уопште не обичвам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.292
Поени од реакции
12.290
Greska si, Matanoia i Mortification se samo edni od mnogute predstavnici na takanareceniot christian death metal, i mnogu se muzicki pobrutalni od nekoi satanisticki bendovi!
Значи во ред е ако со музиката се подметнуваат верски религиозни пораки, но ако тоа го прават други го нарекуваат сатанизам и недобра музика? :)
АБЕ АЈДЕ!
Пак се гледа преку призмата на рисјаните кои прво треба да ја светнат и исчистат па да ни ја нудат за гледање преку таа призма. :eek:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не е до музиката туку до носачот на звук.
Винилот со можноста да биде “обратно“ слушан и со тоа било кој жанр на музика да делува како да доаѓа од длабоките јами на пеколот сам по себе е замка на Лукавиот.
Спасот дојде со второто доаѓање на дискот, но овој пат не винилен туку дигитален каде нема можност за такви соблазненија.

А со која цел ја повикува дотичната Јана да дојде?
Да играат домино!?
И тука се крие блудот, и тука опашката на рогатиот оставила трага врз чедноста рокерска...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.292
Поени од реакции
12.290
И тука се крие блудот, и тука опашката на рогатиот оставила трага врз чедноста рокерска...
Ааахахахааа :)
Слушајте метал, ќе бидете далеку од религијата и лагите!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе каков рок, метал, диско, класика, џез и остали капиталистички срања.
Дајте турбо фолк.
Со Миле, Шабан, Синан, Кемал, Шемса и остали силиконски кукли имате обезбедено билет за рајот.
Се друго ве носи лево од Назариќанецот.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ааахахахааа :)
Слушајте метал, ќе бидете далеку од религијата и лагите!
I wonder...
Дали турбо фолк на винилка слушан обратно би бил богоугоден, дали со тоа би се поништил погубниот ефект кој го има по слушниот апарат...:icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.292
Поени од реакции
12.290
I wonder...
Дали турбо фолк на винилка слушан обратно би бил богоугоден, дали со тоа би се поништил погубниот ефект кој го има по слушниот апарат...:icon_lol:
Е за тоа немам искуство. Но гледајќи наоколу, мислам дека додека дојде моментот да слушаш обратно, веќе и слушниот апарат а и мисловниот ќе ти бидат каша попара!
А од искуство знам дека ако немаш добар мисловен апарат,не само пијаниот, туку и богот бега од тебе! :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Е за тоа немам искуство. Но гледајќи наоколу, мислам дека додека дојде моментот да слушаш обратно, веќе и слушниот апарат а и мисловниот ќе ти бидат каша попара!
А од искуство знам дека ако немаш добар мисловен апарат,не само пијаниот, туку и богот бега од тебе! :)
Naah...повеќе како експеримент околу можноста да се пронајдат богоугодни тонови во тој жанр, па макар и обратно, наместо “дотакао сам дно живота“ некоја од заповедите или Езекиеловите пророштва се слушаат...иако не сум оптимист...:icon_lol:
И онака нема турбо на винил. Имаше на касети.

Kajgana Shop

На врв Bottom