Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Ако знаеш одговори на прашањето(само немој со познатите фрази ’’ти одговорив ама бидејќи си’’....)
Прво, пак истото прашање не металец но не и христијанин - базата за компарација еднаква. Зошто тогаш резутатите различни. Зошто кристалите на христијанската молитва се симетрични, убави.
Еве и друга формулација на прашањето зошто кристалите од- благодарам, христијанство, христијанска молитва... имаат слична форма(симетрична) меѓу себе од една страна, и хард рок, те мразам овие форми(асиметрични) од друга страна пак имаат сична форма меѓу себе. Но меѓу првите и вторите разликата е фрапантна зошто?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако знаеш одговори на прашањето(само немој со познатите фрази ’’ти одговорив ама бидејќи си’’....)
Што да правам кога нема друг збор...не е навреда, стварно си......тоа што ако го кажам ќе ме санкционираат!
Значи ти образложувам со аргументи дека "убаво" и "грдо" од научен аспект непостои - тоа се субјективни перцепции! Тоа што за некого е убаво, за друг може да биде грдо. Потоа ти посочив конкретен пример каде симетричноста е присутна во вируси што може да те убијат. Ако еболата за тебе е нешто убаво, тогаш оди лечи се.
Исто така ти објаснив дека за еден резултат да биде валиден, мора да биде повторлив и проверлив од различни субјекти, не само од еден. Во случајов нема резултат што ќе служи како компарација и кој би бил добиен од страна на луѓе со поинакви гледишта од Емото.
Како заклучок можам единствено да кажам дека во твојов случај се работи за недоволен интелектуален капацитет да разбереш, толку "ти сече", тоа е.
Затоа терај си и не ме замарај повеќе.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Што да правам кога нема друг збор...не е навреда, стварно си......тоа што ако го кажам ќе ме санкционираат!
Значи ти образложувам со аргументи дека "убаво" и "грдо" од научен аспект непостои - тоа се субјективни перцепции! Тоа што за некого е убаво, за друг може да биде грдо. Потоа ти посочив конкретен пример каде симетричноста е присутна во вируси што може да те убијат. Ако еболата за тебе е нешто убаво, тогаш оди лечи се.
Исто така ти објаснив дека за еден резултат да биде валиден, мора да биде повторлив и проверлив од различни субјекти, не само од еден. Во случајов нема резултат што ќе служи како компарација и кој би бил добиен од страна на луѓе со поинакви гледишта од Емото.
Како заклучок можам единствено да кажам дека во твојов случај се работи за недоволен интелектуален капацитет да разбереш, толку "ти сече", тоа е.
Затоа терај си и не ме замарај повеќе.
Сето тоа ти го аргументирав сега само го преповторуваш.
Штом нема убаво и грдо тогаш објасни зошто има разлика во кристалите зошто двете групи имаат така лесно воочливи разлики еве пак прегледај #424 зошто е разликата меѓу првите и вторите.
Заклучокот е дека незнаеш или просто резултатите воопшто не ти одговараат па затоа се правиш мутав.
Затоа замолчи подобро, тие твои мутавења не ти проаѓаат веќе лесно.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
@Изгрев "Научните достигнувања" на Емото се го групата на псевдонаука поради недостаток на контрола врз факторите од околината, склоноста кон човечка грешка, можноста за манипулација, нетранспарентноста на методите и резултатите не се репродуцирани.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
@Изгрев "Научните достигнувања" на Емото се го групата на псевдонаука поради недостаток на контрола факторите од околината, склоноста кон човечка грешка, можноста за манипулација, нетранспарентноста на методите и резултатите не се репродуцирани.
Џабе, тежок случај на трол со инает што никаде и никогаш досега не сум го сретнал. Значи му црташ како на дете од градинка, му даваш примери каде симетричноста за која се држи како пијан за плот е присутна во вируси што се смртоносни....и на крај сето тоа го занемарува и ти вели - се преповторуваш, немаш одговор.
Да незнаш дали да му се чудиш или да го жалиш.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
@Изгрев "Научните достигнувања" на Емото се го групата на псевдонаука поради недостаток на контрола факторите од околината, склоноста кон човечка грешка, можноста за манипулација, нетранспарентноста на методите и резултатите не се репродуцирани.
Експериментот сосема лесен за спроведување, и затоа тврдам и покрај тоа што е псевдонаучен е апсолутно точен. Ако неверуваш и самиот може да го направиш дома.#109[DOUBLEPOST=1408816881][/DOUBLEPOST]
Џабе, тежок случај на трол со инает што никаде и никогаш досега не сум го сретнал. Значи му црташ како на дете од градинка, му даваш примери каде симетричноста за која се држи како пијан за плот е присутна во вируси што се смртоносни....и на крај сето тоа го занемарува и ти вели - се преповторуваш, немаш одговор.
Да незнаш дали да му се чудиш или да го жалиш.
После плачеш ’’одсега со мене вака да зборуваш, постовите поврзани со мене онака.да ги пишуваш’’.
И не се обидувај вака инфантилно да се испереш од калта, одговарај или замолчи.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
После плачеш ’’одсега со мене вака да зборуваш, постовите поврзани со мене онака.да ги пишуваш’’.
И не се обидувај вака инфантилно да се испереш од калта, одговарај или замолчи.
Одговорот е даден, тоа што толку ти сече е друга работа. Терај сега.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Експериментот сосема лесен за спроведување, и затоа тврдам и покрај тоа што е псевдонаучен е апсолутно точен. Ако неверуваш и самиот може да го направиш дома.#109
Може е време да ги објавиш резутатите на конференција, па после и во научно списание. Во октомври би требало да има во Белград баш од областа Технологија на храна(ако не сум грешка). Ако е таман работава ем ќе направиш пари, ем почит.

П.С.
Шо користеше за да ги изолираш теглите една од друга за да не слушаат шо им викаш на останатите?

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Одговорот е даден, тоа што толку ти сече е друга работа. Терај сега.
:pos: Излитени фори:pos:.
истото прашање не металец но не и христијанин - базата за компарација еднаква. Зошто тогаш резутатите различни. Зошто кристалите на христијанската молитва се симетрични, убави.
Еве и друга формулација на прашањето зошто кристалите од- благодарам, христијанство, христијанска молитва... имаат слична форма(симетрична) меѓу себе од една страна, и хард рок, те мразам овие форми(асиметрични) од друга страна пак имаат сична форма меѓу себе. Но меѓу првите и вторите разликата е фрапантна зошто?
[DOUBLEPOST=1408881003][/DOUBLEPOST]
Може е време да ги објавиш резутатите на конференција, па после и во научно списание. Во октомври би требало да има во Белград баш од областа Технологија на храна(ако не сум грешка). Ако е таман работава ем ќе направиш пари, ем почит.

П.С.
Шо користеше за да ги изолираш теглите една од друга за да не слушаат шо им викаш на останатите?
Го знаеш експериментот може да го направиш, и сам да се увериш, па и во Белград да го прикажеш. Ти избра она што повеќето би го избрале ’’глупости зборење на вода...’’, и реши да тролаш, секој има право на избор.(y)

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Го знаеш експериментот може да го направиш, и сам да се увериш, па и во Белград да го прикажеш. Ти избра она што повеќето би го избрале ’’глупости зборење на вода...’’, и реши да тролаш, секој има право на избор.(y)
Абе види, ти рече дека има таква работа. Нели редот е оној што тврди нешто да даде доказ за истото.

Него биди фин и кажи ми како ги изолира теглите една од друга за да не слушаат она што не треба.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Абе види, ти рече дека има таква работа. Нели редот е оној што тврди нешто да даде доказ за истото.

Него биди фин и кажи ми како ги изолира теглите една од друга за да не слушаат она што не треба.
Нема потреба од специјална изолација.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105
За да биде еден резултат валиден, потребно е сите аспекти да бидат опфатени. Зошто нема пример од човек што сака хеви метал и мрази молитви? Па да видиме какви резултати ќе има во тој случај?
Потребна е негативна контрола при која телетабис стапува во интеракција со водата.[DOUBLEPOST=1408988899][/DOUBLEPOST]
Нема потреба од специјална изолација.
Си пробал ли на теглата да и рецитираш муслиманска молитва, или комунистичка литература?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Потребна е негативна контрола при која телетабис стапува во интеракција со водата.
Ц. Без твое лично учество во експериментот ништо не правиш, ќе треба на жими мајка да прифатиш што како било.
Одкако субјектот на кој мислеше ќе го покаже кристалот, потребно е и твое инволвирање во мерењето на кристалот и проценката дали е убав.
Ако кристалот му е симетричен и убав, после интеракцијата со тебе истиот значително ќе се собере.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мики, ќе можеш ли на кратко да напишеш негативна критика за некоја од песниве? :)
Првата веќе ја спомнаа и јас лично сметам дека е една од најдобрите песни на сите времиња. :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас пораснав со Рок музиката,во мое време патем тоа и само се слушаше.Потоа почнав да слушам и Хеви Метал.Има разлика од музика до музика и од бенд до бенд.. Хеви Металот има бендови кои пеат и пропагираат отворен Сатанизам,а други што немаат врска со него.. за Рок музиката не знам,барем јас немам сретнато Рок бенд да пее нешто Сатанистичко или да пропагира..

Kajgana Shop

На врв Bottom