Остај ја туѓината. Погледни го процентот на починати според етничката припадност. Убедливо водиме пред сите Роми кои нели се демек социјално (и здравствено) најзагрозена група.Јап и тоа не е само затоа што помалку раѓаат Македонките, него и поасалната туѓина.
Епа тоа е муабетот, се раѓа тука (заведен е во книгата на родени) и бега за туѓина каде се жени/мажи и има деца со туѓинско државјанство кои се водат во туѓинската земја, додека неговите родители, баби и дедовци остануваат тука и умираат. Затоа е поголем бројот на морталитетот него на наталитетот.Остај ја туѓината. Погледни го процентот на починати според етничката припадност. Убедливо водиме пред сите Роми кои нели се демек социјално (и здравствено) најзагрозена група.
Прашањето ми е: зошто како репер е земена 1995?
Нивните кој ги издржува? Не знам каде живееш, јас сум од Чаир, и ако сакаш ќе ти сликнам во какви услови живеат они, поради тоа што се по 5-6 деца. Значи одговорот е, никој не ги издржува сами си се издржуваатА нивните кој ги издржува,и ве молам немојте како во другине теми да мислите дека вас ве напаѓаме,сепак темава ептен е сериозна и кога ја гледам реалноста ми се крева косава.
Сами ама како се издржуваат? Си кратат детство и работат од 12 години физичка работа. Остануваат донеобразовани и засекогаш ќе имаат низок стандард. Многу социјалистички гледате. Си работат. Што си работат? Копаат бунари со чичко им. Ебате работењето...Нивните кој ги издржува? Не знам каде живееш, јас сум од Чаир, и ако сакаш ќе ти сликнам во какви услови живеат они, поради тоа што се по 5-6 деца. Значи одговорот е, никој не ги издржува сами си се издржуваат
Најчесто продаваат цигари, паломи и остала срања по Бит Пазар, точно така остануваат недообразувани, и истото ќе се деси и со нашите деца ако почнеме како шо ни викаат „патриотите“ да правиме по 5 децаСами ама како се издржуваат? Си кратат детство и работат од 12 години физичка работа. Остануваат донеобразовани и засекогаш ќе имаат низок стандард. Многу социјалистички гледате. Си работат. Што си работат? Копаат бунари со чичко им. Ебате работењето...
економска состојба го диктира падот на наталитетот во МакедонијаСостојбата со природниот прираст на државно ниво е на релативно незавидно ниво, за што зборуваат статистичките податоци дека бројот на новороденчиња лани се намалил за 18,8 отсто во споредба со 1995 година
Оди со 9.000 плата како што имаат некои луѓе издржувај 5 деца.. Не е така..Кој не сака повеќе деца? Албанците знаеш колку пари имаат? Појди на аеродром види кој е таму 24/7.. Ако живее во село незначи дека немаат пари.. Секој 2 ден во Германија,Франција,Австрија по бизнисДај види дали тој е мој став или па само претпоставив дека вие ќе дојдете и ќе речете нормално е 1-2 деца,а тие се ненормални со 4,5 деца.