Дали "ДРОГАТА" е погрешно разбрана?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Se moze da se prifati.. AMA SO GRANICA no kaj NEKOI VIDOVI droga.. Nemozes da si postavis granica ako ednas ja vneses vo sebe.. Deca drogirajte se AMA SO PAMET :D

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
демек се знам за дрогата ама појма се повеќето

Значи дрогата е разбрана некаде погрешно некаде како што треба. Дрогите за кои сите ние имаме слушнато се уствари лекови кои се користат во медицината но ете се нашле некои попаметни како на пример се повеќе и повеќе денашнава младина па ја земаат со цел да се направат поинтересни, попаметни, позабавни......еве што станува кога ќе бидат земени
кокаин: врста пијанство во која психофизичката спсобност е зголемена, привремено зголемување на интелектуалните способности, возбуда. Ова трае кратко а после тоа настапува млитавост. нервоза, депресија. После долго земање се јавува толеранција (зголемување на дозата) халуцинации, живи илузии...
морфин: лажно чувство на зголемена интелектуална способност. После долго земање толеранција а најпосле наркоманот се сведува постепено на грижа за набавување на доволна количина дрога. Дериват на морфинот е хероинот кој дава нагласено агресивно однесување (криминални дела).
хашиш: зголемува чуство на бои, звук, го појачува чувството на задовоство.
амфетамин: го намалува заморот, сонот, гладот. Го користат спортисти, студенти.
LSD: халуциногена дрога со психичка зависност.
никотин: во цигарите. Делува на нервниот систем. Во мали дози надразнува а во поголеми ја намалува надразливоста. Делува штетно врз кожата, осетите за мирис, вкус, крвни садови, промени врз менструален циклус, спонтани абортуси, инфаркт, анемија.

АЛКОХОЛИЗМОТ: не може да се вброи во дроги од типот морфин, кокаин но од друга страна пак со оглед на распространетоста, последиците алкохолот оправдано се вброува во токсикомани. И верувам дека ќе ве интересира во неоштетен хепар за еден час се разградува 10 грами алкохол кој одговара на 0,1 промил концентрација. За пијанство се смета кога во крвта има 2 промила алкохол при што после 8 часа во крвта се задржува 1,2 промила алкохол.:baeh:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Nikoj ne uziva vo nivno koristenje. Zabludata e taa shto ne im dozvoluva da ja trgnat raskata od ocite i da vidat navistina kolku taa droga gi maci i zmacuva:)
Sum govorel mnogu za drogata, doma imam narko-zavisnik, zavisnik od taa droga narecena Heroin, i ja ne go delam mislenjeto so tie momci ili devojki shto mislat deka nekoi "uzivaat" dodeka ja koristat ili taa dejstvuva:)

Z

ZeroStyle

Гостин
Abe ImperatoR vidi edna rabota. Site poroci se losi,ali drogata mislam deka e najlosa!Toa e moe mislenje a veruvam i na mng lugje tuka! Ne znam pak ke kazam deka toa e moe mislenje ali site od mali noze ne ucat deka ne treba cigari alhokol,ali za droha najvekje,mislam toa e zatoa sto e najstetna!!

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
drogata e najtesko sranje sto moze da ve snajde,svakam samo zemanje na joint odvreme navreme ali ako se pretera i so toa e zaebano mozes da se navleces(se e ubavo da probas ama ne i da prodolzis so nego :) )

С

Сатори

Гостин
Навистина е тешко погрешно да се разбере дрогата:tapp: ...мислам дека нешто што го уништува освен твојот живот и животот на сите останати околу тебе никогаш нема да може да се класифицира како добра работа, колку и да е големо уживањето.
Дрогата не е ствар на компромис!:nenene:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
girlll напиша:
Se moze da se prifati.. AMA SO GRANICA no kaj NEKOI VIDOVI droga.. Nemozes da si postavis granica ako ednas ja vneses vo sebe.. Deca drogirajte se AMA SO PAMET :D
мислам дека кога се дрогираш паметот го нема, и го немало и претходно штом си почнал да се дрогираш....... :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
decki aj ke ve molam ako moze da mi kaze nekoj od iskustvo ili nesto priblizno za toa koj se posledicite od edna "tabla"(ne mora da znaci cela) i kontraindikaciite....samo ve molam bez napagjanje so frazite "decko odi leci se" oti i jas sum protiv drogata ama me interesira sto e forata so tablive oti znam deka ima nekojsi MDM i speed taka nekako bea....pozelno e da se pise nesto okolu ova prasanje za opsto znaenje....
p.s najkompetenten za ova spored mene e BACILLOUS GAGOUS bidejki neli deckoto studira biohemija ili taka neso(zboram da ni kaze neso od literatura):helou:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
makedon4e напиша:
decki aj ke ve molam ako moze da mi kaze nekoj od iskustvo ili nesto priblizno za toa koj se posledicite od edna "tabla"(ne mora da znaci cela) i kontraindikaciite....samo ve molam bez napagjanje so frazite "decko odi leci se" oti i jas sum protiv drogata ama me interesira sto e forata so tablive oti znam deka ima nekojsi MDM i speed taka nekako bea....pozelno e da se pise nesto okolu ova prasanje za opsto znaenje....
p.s najkompetenten za ova spored mene e BACILLOUS GAGOUS bidejki neli deckoto studira biohemija ili taka neso(zboram da ni kaze neso od literatura):helou:
Не знам од искуство али би можела да ти кажам само што подразбираш под ,,табла,, заради тоа што и не се знае за која дрога која фраза се користи. Дали мислеше на exstasy

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
zafrknata напиша:
Не знам од искуство али би можела да ти кажам само што подразбираш под ,,табла,, заради тоа што и не се знае за која дрога која фраза се користи. Дали мислеше на exstasy
da da

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
еве за екстази. се надевам океј е на англиски, ако некој не разбира ќе преведам:
општо:
This is often called the original designer drug because of its synonymous relationship with rave culture in the early 90s. Clubbers took ecstasy to stay awake and dance for hours. The effects take about half an hour to kick in and tend to last between 3 to 6 hours, followed by a gradual comedown.
ефекти:
An E gives people an energy buzz that makes them feel alert and alive.
Ecstasy makes people feel in tune with their surroundings – sounds and colours are more intense.
Users often feel great love for the people they're with and the strangers around them. On its own, it’s not a drug that makes people violent.
Lots of people feel chatty on E. (These chats don't always make sense to people who aren't on an E).
зависност:
It's possible to build up tolerance to E, which means people take more to get the same buzz. You may also develop a psychological dependence (the desire to keep on using even in spite of potential harm).
There’s some uncertainty about the long term side effects of Es. But evidence suggests it can cause damage to the brain causing long term problems – like depression, personality change and memory loss.

изворот е тука. стајте си го букмарк, ќе ви помогне подобро да се запознаете со сите видови дроги, и да знаете што ве чека! според мене, одлична страница.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Покрај ова бидејќи мислеше на само една таблетка или не цела :). Последици некои тешки да речиш нема ами само ќе се чуствуваш изморено али ништо посебно и среќа што не се јавува после едно земање зависност. something else расположена сум за муабетиве

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Picasso` напиша:
Nikoj ne uziva vo nivno koristenje. Zabludata e taa shto ne im dozvoluva da ja trgnat raskata od ocite i da vidat navistina kolku taa droga gi maci i zmacuva:)
Sum govorel mnogu za drogata, doma imam narko-zavisnik, zavisnik od taa droga narecena Heroin, i ja ne go delam mislenjeto so tie momci ili devojki shto mislat deka nekoi "uzivaat" dodeka ja koristat ili taa dejstvuva:)
Абе тој уживал се до почетокот на периодот на толеранција каде што поради одредени молекуларни причини кај синапсите не му се дозволува на психотропниот молекул да се дејствува како што треба , па во потреба по негово дејство тој внесува во поголеми количини со што и молекуларната меморија за таа супстанца се зајакнува и самиот организам бара да прими од таа дрога. Резултата очајнички обиди да се добие истиот ефект, кои поради нивната неуспешност водат кон депресија на „уживачот” или евентуално труење на организмот.
Ме влечета луѓе за јазик, ме терате да почанм да ви објаснувам како делуваат дрогите на молекуларно ниво, и како се одражува тоа во пракса. Ај деновиве ако иам желба и време можеби.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
DROGA vo minimalni kolicestva kako sto se apcinja za glavobolki za srce i drugo e dobro ali narkoticni stretsva kako kokain heroin ekstazi ili so ti ja znam druga droga sto postoi e toa NOPE

Kajgana Shop

На врв Bottom