tie ti se okolu 8000 nekade,mozda i poveke...Некој цена за: Beidgestone 245/45 R18?
Зависи кои. Премиум зимски гуми, како напр. Dunlop WinterSport 3D не ја покачуваат потрошувачката. Поефтините ја качуваат потрошувачката - кога возиш има мали вибрации, а енергијата за тоа вибрирање мора да дојде од резервоарот.A dali kaj zimskite gumi ima pogolema potrosuvacka na gorivo od letnite gumi ili isto e nema vrska???
Не е така. Гума која стоела во магацин повеќе од една година веќе не е таа гума, и покрај тоа што не е возена. Својствата и се сменети.A што има везе ако е ево рецимо 2004, нова гума си е нова. Битно е да не е возена плус обично даваат и попуст на постара гума.
Bridgestone Potenza Re 050 A RFT - 22 450 денари во евра преведено околу 360 евра летна гума прајме муабет, а зимска Bridgestone Blizzak LM 35 - 21 960 денари околу 350 евра.Некој цена за: Beidgestone 245/45 R18?
може...Дечки ми треба помош, имам гуму 175 70 14 со бандаш 5,0Ј 14. е сега ако сакам да ставам гуми 185 65 14 дали ке може на истиот бандаж да ги ставам или ке мора да го сменам со 5,5Ј 14?
Jas go napraviv toaa na seatot .. arno ama posle imav problemi so upravuvanje pa morav i napred da stavam isti !! (mojata e predna vuca.. mozebi ako ti e zadna nema da imash takov problem)што мислите за назад пошироки гуми да се стави од напред ,пример 205 со 195
Јас имам ханкок v12 evo и се супер немам замерки. Ама се зависи за кој модел зборувашТреба да менувам гуми на корсата, имам понуда Hankook(3000mkd) и BF Goodrich(2900mkd).
Нечие искуство што да одберам, планирам сите четири да ги сменам.