Гуми (пневматици)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
ја возев SAVA додека не станаа мазни:vozbud:ама затоа зимоска колата играше:tv:
-инаку сега:на погон conti ecocontact 3,назад pirelli p3000
-зимски сет:marangonni winter,две,само за погонот
-пирели спред мене е најдобра гума за цената...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
daj kazi te mi poopsirno za kumho imam na kombi staveno i svee sedzmucki za dva meseci nekoj mi vika od los pat

daj be ce mi kaze nekoj sto misli za kumho gumite

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
До гумите е според мене ја возев на фиат Добло макси со бриџстоун товарни гуми низ цела македонија по секакви патишта по дупки му направив 65000 и гумите се ок само малце ивиците ги излижав затоа што влагав брзо во кривини и тоа апла брзо :smir:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Toyo proxes 235/45/17 zr sega gi staiv zakon......pred toa imav continental extreme contact.. no ...Toyo se podobri bar za sega....
Pred da gi zemam ovie citav za Kumho po forumi losi raboti za tie gumi.....

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Imam na kolata Pirelli PZero Rosso 245/45 R17 i e super guma. Malce e pobucna, ali lepi predobro.

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
братче на матизов што го имам оригиналните беа кумхо серија 786 155,65 р 13 гума солидна во секој случај.не е за трка малце се спори дур се загреат ама после се ок.за влажен коловоз се солидни,бар јас имам убаво искуство

нокиан братче подобри од сава е тоа малце ми ечудно.нокиан брат ми зема за пунтото.првите 1000км држеа сега се ко баскет на паркет:pos2:.јас сум сменал доста гуми и лично од тигар гумите сум презадоволен

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
sto znam sum vozel sava, fulda sea momentalno miselinki vozam. savata onaka nisko budzetna guma ko za jugce, fuldata ako ja zagrees dobro lepese, miselinkava e top vaka kako lepi i kolku e meka sega ke ja vidime kako ke se pokaze na zima jes da ne e zimska guma ama me interesira u sporedba so drugive kako ke bide mada i ne ocekuvam nesto posebno:) sepak za zima si e zimska guma

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Ако сакате евтини и издржливи гуми (13 и 14) земите Корморан , а ако сакате нешто пубаво треба да размислите измегу Клебер и Пирелли ,моето искуство велит Клебер

п.с кумхо се добри гуми тие што се на Ц

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ако сакате евтини и издржливи гуми (13 и 14) земите Корморан , а ако сакате нешто пубаво треба да размислите измегу Клебер и Пирелли ,моето искуство велит Клебер

п.с кумхо се добри гуми тие што се на Ц
Moeто искуство со Пирели покажа дека не се за наши патишта... најголема маана му е што за месец-два се криват, а потоа се неупотребливи.

Тестирано на различни автомобили (такси) згора на тоа во ист временски период на различни марки автомобили. Резултатот секаде ист, за 3 месеци не остана ниту една од 12-те гуми.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
Нокиан ги фалеа бајаги пред 2-3 години ама ништо.Толку и траеа.Се изкривија гумите.Вулканизерот ми кажа дека дури и тој паднал на реклама и не само што ги продавал кај него ,туку и на своето возило ги монтирал.Исто така и тој не беше воопшто задоволен.Ми рече еве ти ги овие ,знам дека не се некоја марка ,ама сто пати се подобри од овие нокиан.Ајде ги монтира лани и до сега супер се покажаа.Еве пред некој ден ставив уште еден пар исти такви(нормално ланските отидоа назад)и засега е ок.Гумите се макссис,сигурно не сте слушнале маде ин тајван.Мене ми се добри,иаку не верував до сега на ориентални марки.

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
за наши патишта тигарот е најдобар!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од