Гуми (пневматици)

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Јас ви препоставувам за зима: Пирели, а за Лето Мишелин.
Иначе ако незнаш шта је боље питај шта е скупо:)))
Иначе ја сум Вулканизер во АТ и шо ве занима од Гумите Прашајте:)))

peppeGT

BMW piacere di Guidare...
Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Јас ви препоставувам за зима: Пирели, а за Лето Мишелин.
Иначе ако незнаш шта је боље питај шта е скупо:)))
Иначе ја сум Вулканизер во АТ и шо ве занима од Гумите Прашајте:)))
............ ok gos. VULKANIZER a zosto Michelin za leto a Pireli za zima???
eve edno prasanje za vas??

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Затоа Мишелинот е многу подобар од Пирелито за лете за во дож и за суво,,Подбра шарка има Мишелинот
Иначе пирелито е многу добро лепи во зима и најпродавана гума тие пирели за Зима.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мишелин Пилот Примаси кога возев, беше прекрасна гума, цели 4 години, во сите услови.
Сепак, Мишелин си е Мишелин...
Сега сум на Тигар, како порано шо кажав...
На петтата веќе остаре гумата и имаше глупости....бучава, лоша на мокро...
Затоа, арно рекле...вози ја гумата 5 години, и менувај ја!
И, кога земате нови гуми, ДОТ бројот да не биде постар од 6 месеци!

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Мишелин Пилот Примаси кога возев, беше прекрасна гума, цели 4 години, во сите услови.
Сепак, Мишелин си е Мишелин...
Сега сум на Тигар, како порано шо кажав...
На петтата веќе остаре гумата и имаше глупости....бучава, лоша на мокро...
Затоа, арно рекле...вози ја гумата 5 години, и менувај ја!
И, кога земате нови гуми, ДОТ бројот да не биде постар од 6 месеци!
heeh ok ste stom edni gumi gi vozite 4 god.:pos2::pos2:
a posle MICNELIN sleguvate na TIGAR.....:pos2::pos2:
i soveti davate....................................

Затоа Мишелинот е многу подобар од Пирелито за лете за во дож и за суво,,Подбра шарка има Мишелинот
Иначе пирелито е многу добро лепи во зима и најпродавана гума тие пирели за Зима.
ok kako sto ke kazete gospodine vulkanizer ali eve ti edna novost:
PIRELI P ZERO NERO-95% montiraat Ferrari, Lamborghini,Maserati i Porsche, kako novi od fabrika koga izleguvaat. a ova se auta koi vo zimskiot period ne se gledaat u voznja,:helou:.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
heeh ok ste stom edni gumi gi vozite 4 god.:pos2::pos2:
a posle MICNELIN sleguvate na TIGAR.....:pos2::pos2:
i soveti davate....................................
Пред да почнеш да се клештиш, и така иронично да одговараш, еве ти некои податоци:
Се работи за моето сопствено возило, кое е старо 6 години, и за тие 6 години има поминато 30000 км. Гума се менува или на 60000 км или на 5 години. Значи...5 години. Исто како што се што се менува, менувам на време, а не на километри.
Поминати 30000 км. не значи дека сум нон стоп седнат на неа, а кога ја возам, сакам да се возам сигурно, искрено кажано поголема километража имам на службените возила, а нова гума е нова гума, и Тигар е сосема солидна гума, иако, признавам, ги купив со голема скепса.
И, после летните, си купив и уште еден комплет зимски...пак Тигар :)

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Пред да почнеш да се клештиш, и така иронично да одговараш, еве ти некои податоци:
Се работи за моето сопствено возило, кое е старо 6 години, и за тие 6 години има поминато 30000 км. Гума се менува или на 60000 км или на 5 години. Значи...5 години. Исто како што се што се менува, менувам на време, а не на километри.
Поминати 30000 км. не значи дека сум нон стоп седнат на неа, а кога ја возам, сакам да се возам сигурно, искрено кажано поголема километража имам на службените возила, а нова гума е нова гума, и Тигар е сосема солидна гума, иако, признавам, ги купив со голема скепса.
И, после летните, си купив и уште еден комплет зимски...пак Тигар :)
60000km???? aman be kako e mozno jas 20000km nemozam da napraam!
aj prasaj dali tigar pravi gumi za mojata merka 315/35/ZR20/106Y zadni.
285/40/ZR20/ 106Y predni. pa i ja da vozam 60000km so niv........

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Jaс возам на неегзотични димензии од 195/55/15...со брзински индекс V.
И, таквите податоци се однесуваат за просечни возила.
Така да...ние обичните смртници си минуваме по 5 години, односно 50-60000 км со еден сет гуми.

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Jaс возам на неегзотични димензии од 195/55/15...со брзински индекс V.
И, таквите податоци се однесуваат за просечни возила.
Така да...ние обичните смртници си минуваме по 5 години, односно 50-60000 км со еден сет гуми.
mnogu neverojatno 50-60000km. ali jebi ga moza e mozno!!!!!
a kako neznam jas , :uvo:

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Гумата чим има добар профил и да не почнува да се трупи незнам како да речам таа можеш и 7-8години да ја возиш.

Шо Ауто возиш?? Сигурно е голема класа на Dzip

peppeGT

Член од
10 април 2009
Мислења
363
Поени од реакции
12
Гумата чим има добар профил и да не почнува да се трупи незнам како да речам таа можеш и 7-8години да ја возиш.

Шо Ауто возиш?? Сигурно е голема класа на Dzip
zavisi ako ja gledas merata na gumite gore navedenata da SUV.
a i dr 2 auta i 2 motora.heh....:helou:

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Па ајде кажиги марките од аутата и од моторите и дај слики да видиме..:helou:шо се плашиш:toe:
:vozbud::vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Спомна некаде дека има X5 BMW ако не се лажам :), а тигар е мала компанија под капата на мишелин. Така да не верувам дека има гуми со поголем радиус од 16.

Инаку кај нас е тоа, еден сет на гуми се вози додека не почне жици да излегуваат од нагазната површина... + ги довозуваме “убајте“ гуми кои што од мистериозни причини (претпоставувам дека тие се ненормални и имаат пари за фрлање) ги фрлаат на запад. Македонче, се нашол некој паметен да донесе 20 половни гуми кои во Германија ги зел за 20 евра па тука ги продава за по 10-15 евра парче. Ем бизнис, ем фира ништо да не оди.

Кога сме кај гумите, и мене ми се при крај на Ескордот, се надевам за в зима ке ставам нови.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Спомна некаде дека има X5 BMW ако не се лажам :), а тигар е мала компанија под капата на мишелин. Така да не верувам дека има гуми со поголем радиус од 16.

Инаку кај нас е тоа, еден сет на гуми се вози додека не почне жици да излегуваат од нагазната површина... + ги довозуваме “убајте“ гуми кои што од мистериозни причини (претпоставувам дека тие се ненормални и имаат пари за фрлање) ги фрлаат на запад. Македонче, се нашол некој паметен да донесе 20 половни гуми кои во Германија ги зел за 20 евра па тука ги продава за по 10-15 евра парче. Ем бизнис, ем фира ништо да не оди.

Кога сме кај гумите, и мене ми се при крај на Ескордот, се надевам за в зима ке ставам нови.
Чекај да видиш дали прво ќе ти се појават жиците, немој да брзаш :pos2::pos2::pos2:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Ѕирни кај мене во галеријата како изгледаше Мишелинот два месеци пред фрлање...

Kajgana Shop

На врв Bottom