Гуми (пневматици)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
vidi na net sea da ne utnam so objasnuvanjeto procitaj kako se gleda pisuva nedela na proizvodstvo od godinata koja isto taka ja pisuva

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
edno nesto zaboraiv pogore da napomenam sekogas ama SEKOGAS koga kupuvate nova guma proverete go datumot na proizvodstvo na istata do sea dva pati se imaat obideno da mi piknat gumi po 3 godini stari
Кога купуваш гума прво треба да видиш кога е произведена, на сликата можеш да видиш дека таа гума е произведена во 48-та недела во 2006 година(4806), ако тоа го знаеш нема шанси некој продавач да те заебе!

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
Кога купуваш гума прво треба да видиш кога е произведена, на сликата можеш да видиш дека таа гума е произведена во 48-та недела во 2006 година(4806), ако тоа го знаеш нема шанси некој продавач да те заебе!

aaaa znaci taka ne go znaev ova,znaci bukvalno na sekoja guma mora da go pisuva ova taka?e fala bas ke gledam na toa koga ke kupuvam,pozdrav

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
A што има везе ако е ево рецимо 2004, нова гума си е нова. Битно е да не е возена плус обично даваат и попуст на постара гума.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
A што има везе ако е ево рецимо 2004, нова гума си е нова. Битно е да не е возена плус обично даваат и попуст на постара гума.
Битно е, и тоа многу.
Гумата со самото стоење старее и ги губи возните својства! Многу е важно како таа гума се чува - на која температура, дали е изложена на сонце, па дури и влажност (ова го зборувам како треба да изгледа магацински простор)...

И да ја купиш пример со дата на производство од 2009 година, после 5-6 години а само 5000км таа е повторно стара.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Гума само до 6 месеци старост се купува!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
znaci kaj nas garantiram deka nikoj ne gi skladira pod uslovi ko sto treba. taa u tie uslovi staree a ne pak po nashive magacini. ne se kupuva stara od licno iskustvo ti kazuvam deka mnogu razbiraaat majstorite u skladiranje mene mi dadoa stari gumi koi sto bea KRIVI. dotolku krivi sto i na jugo na 80 se primetuvase pa sea ti vidi :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
а која е разликата меѓу југо и друга кола ако тресе и на ферари и на југо ке тресе не треба да е некое мерило.
Ја еднаш се заебав со сликови ми ги дадоа за џабе не користени ама стоени доста време се наоштрив на водно и ке се земев на видиковец ич не си ја вршеа функцијата за која се наменети после тоа ми кажаа дека сликовите не стоеле ич дека рок има е 6 месеци до година :uvo:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ne sakam da kazam na jugo muabetot deka na jugo na 80 sto ide trese a ne da zemes kola sto odi povekje normalna voznja 120-140 kolku tek ke trese na taa brzina toa mi e muabetot

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
@ nikola bb, има такви места. Ретки се, ама ги има :)
Сепак, како и да се чувани, старо си е старо.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
ima ima aj da ne kazam u eden od "dobrite" servisi mi gi uvalija. ustvari so da ne kazam pa ke kazam od sto da se pazite od onie banditine pneumatik karsi peralnite na ivo lola ribar

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Гума стоена со години и во најдобар склад е за во канта.
Не се игра со глава!!!!:smir:

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
lani kupiv miselin gumi za kolata od sestrami poso mi ja pozajmi. gi kupiv gumite vo skopje vo salon kade so mi garantiraa deka se so isti kvalitet so onie so se prodavaat vo germanija i francija.gi plativ skoro isto kako vo germanija da sum gi zel. ama polosi gumi ne sum videl za tie pari,na mala brzina na krivina i skripea duri na edna krivina kade so bese vlazno malku me zanese. posle eden mesec koga otidov vo germanija i resiv da proveram i prasav vo eden salon kade so mi rekoa deka tie gumi voopsto ne bi smeelo da bidat vo prodazba porad nivniot sostav ideka bile proizvedeni vo brazil. posle morase da kupam drugi ama razlikata bese mn golema od tie so gi kupiv vo mk. znaci ima mnogu vazna uloga kade se proizvedeni gumite i za koj pazar mislam deka mnogu treba da se pazi na toa

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
da treba da se gleda kaj se proizvedeni i mene mi go kazaa toa vo salon za gumi kaj i da kupam obavezno da gledam kade se proizvedeni a posto jas se interesirav za Fulda tie se germanski obavezno na niv da pisuva made in Germany posto gi pravele i vo drugi zemji.Drug nekoj da mi kaze nesto za Fulda dali se dobri dali nekoj koristel sto kako... a?

Kajgana Shop

На врв Bottom