- Член од
- 10 февруари 2008
- Мислења
- 3.947
- Поени од реакции
- 2.061
Ти у Ла Кања или Менада да не искачаш случајно?
А зашто прашуваш? Што сакаш да кажеш поточно?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти у Ла Кања или Менада да не искачаш случајно?
А зашто прашуваш? Што сакаш да кажеш поточно?
Можеби му личам на некого![]()
И онака нема во Македонија презиме кое оди подалеку од 3-4 најмногу 5 колена назад.
Нема грешка.Има брачни парови кои на децата им ставаат ново презиме по дедото т.е. по таткото на момчето. Родителите си имаат едно а децата друго презиме.
Баш ме интересираат размислувања околу ова.
Не! Оти ако не го носи моето презиме че и го пукнам рого!! А че и го пукнам рого оти можам и оти сум посилен! Сеа на чисто сме?Можеме до задутре да вергламе, ама да бидеме на чисто - единствена причина заради која очекувате жената да го носи вашето презиме е традицијата? Да или не?
Не! Оти ако не го носи моето презиме че и го пукнам рого!! А че и го пукнам рого оти можам и оти сум посилен! Сеа на чисто сме?
Има брачни парови кои на децата им ставаат ново презиме по дедото т.е. по таткото на момчето. Родителите си имаат едно а децата друго презиме.
Баш ме интересираат размислувања околу ова.
Така. Ок. Контра аргумент имаш?Дека на сељачометарот котираш највисоко? На чисто, на чисто сме......
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 18:36 ---
Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применила![]()
Дека на сељачометарот котираш највисоко? На чисто, на чисто сме......
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 18:36 ---
Ако јас се презивам Стојановска, а маж ми Ристовски, а татко му/татко ми имаат убаво, или уникатно име, зошто да не? Пример, татко му се вика Анто(нио), би го ставила тоа презиме на децата. Помалку има Антовски, од Ристовски и Стојановски. Е може да има уште подобро, поуникатно име, пример Игнат - со задоволство би го применила![]()
Имав еден школски се презиваше Газески. Поуникатно амин, уште детето да го крстите Велика.![]()
Во некој пост на темава пиша, дека според закон, жените и мажите се рамноправни. Да, на хартија се рамноправни. Ама дали во реалноста е така? Ти че ми извадиш некој лист со закон, јас че ти ја учукам една, и че ти го напикам законот в уста. И? Рамноправни сме?
Гледам растекува мозок на сите страни од тие што се полни со пари и добар социјален статус...
Денес се владее со пари и социјален статус, не со мускули. Со физичка снага и без мозок можеш само да растовараш камиони или да копаш ниви.