Грците гневни поради стиховите од македонската песна за Евровизија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Море нека издејствуваат да ја исфрлат Македонија од Евровизија, барем еднаш во живот да видиме аир од нив. Секоја година се резилиме се повеќе и повеќе, не се трпи ова. Не знам дали да се надевам дека ќе отпее на Англиски со некој текст што нема врска со овој, или да се надевам да отпее на Македонски па да се срамиме само во комшилуков. „Јас Македонец, таа Русинка, дајте и вотка, мене ракија...“ :tapp:

Нема подолу од ова дерење на турбо-фолк текст...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
А јас пак мислев ќе се побунат Русите (Какалин, камаја WTF)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Ај догодина пак ќе ги сменат правилата за Евровизија и ќе учествуваат само земјите членки на ЕУ. Останатите земји за да учествуваат на Евровизија ќе мора да бидат членки во НАТО

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.472
Поени од реакции
7.924
Нас ни се досадни иако сме и ние засегнати.Замислете како ги доживуваат ваквите реакции во Европа.
Си викаат, пу да ти ибам циганите балкански, или на германски балканишен швајнен.
Дечкото пее за љубов, они тука политика гледаат, ретарди-петарди.

T

theTinule

Гостин
Море нека издејствуваат да ја исфрлат Македонија од Евровизија, барем еднаш во живот да видиме аир од нив. Секоја година се резилиме се повеќе и повеќе, не се трпи ова. Не знам дали да се надевам дека ќе отпее на Англиски со некој текст што нема врска со овој, или да се надевам да отпее на Македонски па да се срамиме само во комшилуков. „Јас Македонец, таа Русинка, дајте и вотка, мене ракија...“ :tapp:

Нема подолу од ова дерење на турбо-фолк текст...
I jas istoto sakav da go kazham chim prochitav naslov.
Demek opasnata pesna i tekst, pa sea da se bunime.
Neka ni staat veto i na Evrovizija, najbolje :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако ова го кажуваш сериозно онда оди уби се, демек несмее Македонија или Македонец да спомнеме.

а зашто мора некој од политика намерно да прави таква песна? јас не реков дека не смее да се спомен тоа во песна ама не е ова гоце фест :pos2: значи некој има некаква цел што го направил тоа јас не знам која и да видам што ќе постигнат.

можеби сакаат да не изфрлат и тоа да биде причината што ќе с еоткажеме од евросонг јас ен занм ама има нешто а еве итлаија се враќа на евросонг а ние зигледа ќе си одиме.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Кој ги врти бе, нека се рокаат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.025
Поени од реакции
30.023
немал ѓаволот работа па си ги тепал децата....

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
И шо да праиме ние сеа? демек на криво ќе ни моча од утре?:uvo:

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
а зашто мора некој од политика намерно да прави таква песна? јас не реков дека не смее да се спомен тоа во песна ама не е ова гоце фест :pos2: значи некој има некаква цел што го направил тоа јас не знам која и да видам што ќе постигнат.

можеби сакаат да не изфрлат и тоа да биде причината што ќе с еоткажеме од евросонг јас ен занм ама има нешто а еве итлаија се враќа на евросонг а ние зигледа ќе си одиме.
А кај виде ти дека е од и за политика направена? Немој и ти ко гејцине, што и да се направи во Македонија ради политика било...
Инаку, се надевам дека ќе не блокираат ил што и да е... дечкото не само што нема песна добра, нема ни појма од пеење... ама додека тинејџерки гласаат а останатата публика штеди - такви ќе не претставуваат.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А кај виде ти дека е од и за политика направена? Немој и ти ко гејцине, што и да се направи во Македонија ради политика било...
Инаку, се надевам дека ќе не блокираат ил што и да е... дечкото не само што нема песна добра, нема ни појма од пеење... ама додека тинејџерки гласаат а останатата публика штеди - такви ќе не претставуваат.
многу сте наивни, кои тинејџери? нели гледаш дека сите што се со владата поврзани идат на евросонг последниве години? толку е тешко тоа да се примети?

Kajgana Shop

На врв Bottom