Група Ц - финална разврска

Статус
Затворена за нови мислења.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
А ако од Грција и Босна ни се пренесуваат бодовите зошто на пример со Хрватска и Финска не ни се пренесуваат 4 бода?
Ни се пренесуваат од Грција и Хрватска поточно од тие две екипи што ќе одат понатаму со нас ако завршиме први..

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
А ако од Грција и Босна ни се пренесуваат бодовите зошто на пример со Хрватска и Финска не ни се пренесуваат 4 бода?
Se prenesuvaat samo bodovi od selekciite so koi si izigral,a pominale ponatamu zaedno so Makedonija..So ostanatite isto kako da ne si igral ..Znaci utre i da izgubime od Bosna,nisto ne ni znaci,ako tie deneska izgubat od Hrvatska

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Грција победи. Уште Хрватска вечер и утре ние Босна да ја победиме и ќе пренесиме 4 бода понатаму.. Ми мириса на полуфинале,но да не летаме толку високо пред време,
Мислам дека Босна не мора да ја победиме затоа што они нема да одат понатака и тие бодови мислам дека нема да се рачунаат. Или е поинаку?

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Грција победи. Уште Хрватска вечер и утре ние Босна да ја победиме и ќе пренесиме 4 бода понатаму.. Ми мириса на полуфинале,но да не летаме толку високо пред време,
Ако победи вечер Хрватска, утакмицата со Босна воопшто не е битна, секако пренесуваме 4 бода. Полуфинале малце тешко.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Мислам дека Босна не мора да ја победиме затоа што они нема да одат понатака и тие бодови мислам дека нема да се рачунаат. Или е поинаку?
али ако не ги победиме нема да бидеме први во групата и ќе пренесеме само 2 бода..барем така мислам..

едит - ете ме поправи дечкото над мене.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Види мајсторе, се пренесуваат бодови од репрезентациите кои си ги победил у групата а воедно ја поминале.
Значи ако поминат грците и хрватите тоа се 4 бода (2 од грција, 2 од Хрватска). Не ни одговара да поминат у наредна фаза црногорците затоа што изгубивме од нив.
Од Финска бодовите нема да ни се важат затоа што сигурно нема да ја поминат групава.
Останува вечерва да победи Хрватска и со максимален скор да поминеме у наредна фаза.

Разбра нешто ? :D

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
али ако не ги победиме нема да бидеме први во групата и ќе пренесеме само 2 бода..барем така мислам..

едит - ете ме поправи дечкото над мене.
..Pa i ne mora da sme prvi vo grupata,bitno da pomineme so 4 boda,a sto se odnesuva do mene,najdobro e da sme 3 vo grupata i so Gruzija da igrame vo posledno kolo,koga tie verovatno ke bidat odpadnati,a i za nas mnogu raboti ke bidat pojasni,otkolku da bideme prvi i so niv da igrame uste vo prvoto kolo koga se ke bide otvoreno,a mnogu verovatno e deka natprevarot so gruzija ke resava za 1/4 finale...

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Како идат тие правила на пренесување бодови?
Пренесуваме бодови во наредната група од екипите што сме ги победиле до сега а се пласирале понатаму.
Во случајов грција и Хрватска

Значи веќе пренесуваме 2 бода зошто ги тепавме грција а доколку Хрватска вечер ја победи Босна ќе се пласира понатаму во наредната фаза ! Ние ја победивме и Хрватска што значи уште 2 бода т.е вкупно 4 !

Бодови од победите врз репрезентациите што не се пласираат понатаму НЕ СЕ ПРЕНЕСУВААТ !

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ако победи вечер Хрватска, утакмицата со Босна воопшто не е битна, секако пренесуваме 4 бода. Полуфинале малце тешко.
Јас не би рекол толку тешко.Следната фаза ќе играме против словенците,русите и уште една послаба екипа.Веќе имаме 4 бодови,плус да забележиме една победа против третиот од таму и евентуелно да можеме да извадиме една победа против словенија или русија(што не е неизводливо,и двете не се во бог знае каква форма) и завршуваме први или втори во групата.Потоа ќе добиеме послаб противник каде што ќе имаме добри шанси да се пласираме во полуфиналето.
Значи сума сумарум полуфиналето и не е така неизводлива ситуација после ова што носиме 4 бода во вториот круг.

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Значи нашите во Литванија треба да навиваат заедно со Хрватите !

А утре кој ќе победи меѓу Хрватска и Грција ќе пренесе 2 бода а тој што ќе изгуби 0

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега гледам Грчка тепала против Црна Гора со тоа и официјално ние утре можеме да играме опуштена прпремна утакмица за втора фаза :D

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Јас не би рекол толку тешко.Следната фаза ќе играме против словенците,русите и уште една послаба екипа.Веќе имаме 4 бодови,плус да забележиме една победа против третиот од таму и евентуелно да можеме да извадиме една победа против словенија или русија(што не е неизводливо,и двете не се во бог знае каква форма) и завршуваме први или втори во групата.Потоа ќе добиеме послаб противник каде што ќе имаме добри шанси да се пласираме во полуфиналето.
Значи сума сумарум полуфиналето и не е така неизводлива ситуација после ова што носиме 4 бода во вториот круг.
Sledni protivnici od A/B delot vo 1/4 finaleto bi ni bile Srbija,Spanija,Francija,Litvanija,Germanija,taka da se somnevam deka eden od ovie selekcii e pomalku slab od drugiot..Edino mozda Srbija,radi mentalitetot i da receme sportskiot inaet na nasive..Drugite se mnogu podobri od Makedonija,no sepak sportski e da se nadevame,a 6 mesto sepak ne e nedostizno i kvalifikacii za OI

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Нема слаб противник во четврт-финале, како сакаш врти ја.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Па и ние не сме слаби чим сме стигнале до таму :P

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега за нас останува само прашањето кое место ќе завршиме за да се знае со кого ќе се игра првата во втора фаза. Како тргнало од другата група утре ќе биде разврска меѓу Словенија-Русија само сигурно е дека првиот од наша група ќе игра против Грузија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom