Група Ц - финална разврска

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А ако од Грција и Босна ни се пренесуваат бодовите зошто на пример со Хрватска и Финска не ни се пренесуваат 4 бода?
Ни се пренесуваат од Грција и Хрватска поточно од тие две екипи што ќе одат понатаму со нас ако завршиме први..

А ако од Грција и Босна ни се пренесуваат бодовите зошто на пример со Хрватска и Финска не ни се пренесуваат 4 бода?

Se prenesuvaat samo bodovi od selekciite so koi si izigral,a pominale ponatamu zaedno so Makedonija..So ostanatite isto kako da ne si igral ..Znaci utre i da izgubime od Bosna,nisto ne ni znaci,ako tie deneska izgubat od Hrvatska

Грција победи. Уште Хрватска вечер и утре ние Босна да ја победиме и ќе пренесиме 4 бода понатаму.. Ми мириса на полуфинале,но да не летаме толку високо пред време,
Мислам дека Босна не мора да ја победиме затоа што они нема да одат понатака и тие бодови мислам дека нема да се рачунаат. Или е поинаку?

Грција победи. Уште Хрватска вечер и утре ние Босна да ја победиме и ќе пренесиме 4 бода понатаму.. Ми мириса на полуфинале,но да не летаме толку високо пред време,
Ако победи вечер Хрватска, утакмицата со Босна воопшто не е битна, секако пренесуваме 4 бода. Полуфинале малце тешко.

Мислам дека Босна не мора да ја победиме затоа што они нема да одат понатака и тие бодови мислам дека нема да се рачунаат. Или е поинаку?
али ако не ги победиме нема да бидеме први во групата и ќе пренесеме само 2 бода..барем така мислам..

едит - ете ме поправи дечкото над мене.

Види мајсторе, се пренесуваат бодови од репрезентациите кои си ги победил у групата а воедно ја поминале.
Значи ако поминат грците и хрватите тоа се 4 бода (2 од грција, 2 од Хрватска). Не ни одговара да поминат у наредна фаза црногорците затоа што изгубивме од нив.
Од Финска бодовите нема да ни се важат затоа што сигурно нема да ја поминат групава.
Останува вечерва да победи Хрватска и со максимален скор да поминеме у наредна фаза.

Разбра нешто ? :D

али ако не ги победиме нема да бидеме први во групата и ќе пренесеме само 2 бода..барем така мислам..

едит - ете ме поправи дечкото над мене.
..Pa i ne mora da sme prvi vo grupata,bitno da pomineme so 4 boda,a sto se odnesuva do mene,najdobro e da sme 3 vo grupata i so Gruzija da igrame vo posledno kolo,koga tie verovatno ke bidat odpadnati,a i za nas mnogu raboti ke bidat pojasni,otkolku da bideme prvi i so niv da igrame uste vo prvoto kolo koga se ke bide otvoreno,a mnogu verovatno e deka natprevarot so gruzija ke resava za 1/4 finale...

Како идат тие правила на пренесување бодови?

Пренесуваме бодови во наредната група од екипите што сме ги победиле до сега а се пласирале понатаму.
Во случајов грција и Хрватска

Значи веќе пренесуваме 2 бода зошто ги тепавме грција а доколку Хрватска вечер ја победи Босна ќе се пласира понатаму во наредната фаза ! Ние ја победивме и Хрватска што значи уште 2 бода т.е вкупно 4 !

Бодови од победите врз репрезентациите што не се пласираат понатаму НЕ СЕ ПРЕНЕСУВААТ !

Ако победи вечер Хрватска, утакмицата со Босна воопшто не е битна, секако пренесуваме 4 бода. Полуфинале малце тешко.

Јас не би рекол толку тешко.Следната фаза ќе играме против словенците,русите и уште една послаба екипа.Веќе имаме 4 бодови,плус да забележиме една победа против третиот од таму и евентуелно да можеме да извадиме една победа против словенија или русија(што не е неизводливо,и двете не се во бог знае каква форма) и завршуваме први или втори во групата.Потоа ќе добиеме послаб противник каде што ќе имаме добри шанси да се пласираме во полуфиналето.
Значи сума сумарум полуфиналето и не е така неизводлива ситуација после ова што носиме 4 бода во вториот круг.

Значи нашите во Литванија треба да навиваат заедно со Хрватите !

А утре кој ќе победи меѓу Хрватска и Грција ќе пренесе 2 бода а тој што ќе изгуби 0

Сега гледам Грчка тепала против Црна Гора со тоа и официјално ние утре можеме да играме опуштена прпремна утакмица за втора фаза :D

Јас не би рекол толку тешко.Следната фаза ќе играме против словенците,русите и уште една послаба екипа.Веќе имаме 4 бодови,плус да забележиме една победа против третиот од таму и евентуелно да можеме да извадиме една победа против словенија или русија(што не е неизводливо,и двете не се во бог знае каква форма) и завршуваме први или втори во групата.Потоа ќе добиеме послаб противник каде што ќе имаме добри шанси да се пласираме во полуфиналето.
Значи сума сумарум полуфиналето и не е така неизводлива ситуација после ова што носиме 4 бода во вториот круг.

Sledni protivnici od A/B delot vo 1/4 finaleto bi ni bile Srbija,Spanija,Francija,Litvanija,Germanija,taka da se somnevam deka eden od ovie selekcii e pomalku slab od drugiot..Edino mozda Srbija,radi mentalitetot i da receme sportskiot inaet na nasive..Drugite se mnogu podobri od Makedonija,no sepak sportski e da se nadevame,a 6 mesto sepak ne e nedostizno i kvalifikacii za OI

Нема слаб противник во четврт-финале, како сакаш врти ја.

Па и ние не сме слаби чим сме стигнале до таму :P

Сега за нас останува само прашањето кое место ќе завршиме за да се знае со кого ќе се игра првата во втора фаза. Како тргнало од другата група утре ќе биде разврска меѓу Словенија-Русија само сигурно е дека првиот од наша група ќе игра против Грузија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom