Група Б (Аргентина, Нигерија, Јужна Кореја, грција)

Статус
Затворена за нови мислења.
А

Анноун

Гостин
1. Argentina 6 5:1
2. S.Korea 3 3:4
3. Hellass 3 2:3
4.NIgeria 0 1:3

aj sega nekoj neka objasni , vo slucaj nigerija da ja pobedi koreja, trite ekipi ke imaat po 3 boda. dali ke se gleda vkupnata gol-razlika ( so mecevite so argenitina) ili samo megusebntata gol razlika , na ekipite so 3 boda . kako i da e grcite se izbaceni , sleduva potop od argentina 3;0 do 5;0 ke vidime kolku tocno . so bilo kakva pobeda bi trebalo nigeria da bide vtora , taka da dzabe im na maslinkive so pobedija deneska

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237

aj sega nekoj neka objasni , vo slucaj nigerija da ja pobedi koreja, trite ekipi ke imaat po 3 boda. dali ke se gleda vkupnata gol-razlika ( so mecevite so argenitina) ili samo megusebntata gol razlika , na ekipite so 3 boda . kako i da e grcite se izbaceni , sleduva potop od argentina 3;0 do 5;0 ke vidime kolku tocno . so bilo kakva pobeda bi trebalo nigeria da bide vtora , taka da dzabe im na maslinkive so pobedija deneska
Целокупната гол-разлика се гледа!

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Се надевам Нигерија ќе биде втората репрезентација од оваа група што ќе продолжи понатаму и покрај денешниот лапсус... тоа сепак не беше зацрвен...сигурно за жолт... но не за директен црвен!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135

Ќе се смета само гол разликата од меѓусебните дуели на репрезентациите со исто бодови(мечевите со Аргентина не би биле земени предвид). На Нигерија ќе и биде потребна победа од два гола разлика и пораз на Гејција од Аргентина.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.864
Поени од реакции
6.905
Мамето нивно грчко како се спасија, какви па голој дадоа килави. Па и играч повеќе за нивна корист. Ако, ако ама не им бега долгиот од Аргентина. Кој било од оваа група нека оди само Грција не оти после се е можно и може да се повтори 2004 и ѓубрињава далеку да стигнат.:nenene:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ако тепа Нигерија над Кореа идат Нигерија бидејќи ќе имаат -1, а Кореја -2... Грците и со минимален пораз не идат, али ако извадат реми готово е.
затоа најголеми шанси имаат Кореја за понатамошен пласман, па Нигерија па Грците...
а што ако и двете утакмици завршат нерешено??
логички е гадниве да продужат со гол мање.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Абе што се палите! Аргентина со овие реми?!:pos2: Смешки...

А

Анноун

Гостин
ima li nekoja kladilnica kade davaat pogolem hendikep ? bi ja stavil kukjata na ova : Argentina (-2) - Greece 1 :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.864
Поени од реакции
6.905
Официјално јасно и гласно да си занете за понатака: (ова е од Фифа)

The ranking of each team in each group will be determined as follows:
a) greatest number of points obtained in all group matches;
b) goal difference in all group matches;
c) greatest number of goals scored in all group matches.
If two or more teams are equal on the basis of the above three criteria,
their rankings will be determined as follows:
d) greatest number of points obtained in the group matches between
the teams concerned;
e) goal difference resulting from the group matches between the
teams concerned;
f) greater number of goals scored in all group matches between the
teams concerned;
g) drawing of lots by the FIFA Organising Committee.

Значи дури ако се скроз еднакви по првите 3 критериуми тогаш се гледа меѓусебното. Значи сега на пр. ако Нигерија, Кореја и Грција завршат со по 3 бода се оди на гол разлика од сите мечеви во групата (ова е супер пошто Грција ќе се минусира со Аргентина), па после ако и овде се исто се оди на повеќе постигнати голови. Според мене ова не е ок пошто ако 2 екипи имаат исто бодови најреално е да решава прво меѓусебниот дуел па после друго.

Инаку последниот критериум g) е :kesa:

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Честитки на Аргентина за победата,и пред се ми е мило за Игуаин.Доколку продолжи вака има големи шанси да биде најдобар стрелец.Како што видовме,Аргентина на првиот натпревар играше недоволно добро,сега се покажа веќе подобро.Второво коло станува поинтересно.Се надевам натака ќе видиме добар фудбал,и конечно фаворитите да ги видиме во вистинско светло.......

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Гејциве ме заебаа на ливче мамето да им го еб*м.Очекувам со Нигерија 0 до 2 гола али дадоа гол.
Аргентина ја искина Кореја и сигурни се за понатака.Очекувам Кореја да ја тепа Нигерија и да и се приклучи на Аргентина во нокаут рундата..

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.121
Поени од реакции
3.980
Тука у Германија (пошо ги има доста Грци наоколу) после мечот сите свират со тоа колите се дерат, слават ко у финале да победиле... голем ташак, ја победија Нигерија со играч помалку што играше... Затоа Аргентинците следниот натпревар салата ќе ги направат...

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Гејциве ме заебаа на ливче мамето да им го еб*м.Очекувам со Нигерија 0 до 2 гола али дадоа гол.
Аргентина ја искина Кореја и сигурни се за понатака.Очекувам Кореја да ја тепа Нигерија и да и се приклучи на Аргентина во нокаут рундата..
Не ми е јасно како можеш на педери на кладиш? :pos2:

Сеедно, и јас навивам за Кореја да биде втора.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Тука у Германија (пошо ги има доста Грци наоколу) после мечот сите свират со тоа колите се дерат, слават ко у финале да победиле... голем ташак, ја победија Нигерија со играч помалку што играше... Затоа Аргентинците следниот натпревар салата ќе ги направат...
Да, да многу ги има:) Хеллас малага :pos2: ама какви сестри имаат од мешаните бракови ЛОЛ:drk:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Aбе нема шанси Аргентина да извадат нерешено со педерине....мислам дека ќе му шибнат 2 или повеќе голчиња и то ет...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom