Груевски ќе гради три 50-катници

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Секогаш е поубаво нешто да се гради отколку да се руши,јас сум со предлог не 50 катници туку да се изградат и највисоки објекти во светот се разбира доколку се има потреба и можности од тоа.Во секој случај конечно една паметна и добра идеа на нашата влада се разбира доколку се оствари и нема да биде само за помпезно сликање пред камери и јавни медиуми како ЕПП.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
intel напиша:

Дел од тутунарите се и градежни работници кој се присилени да садат тутун за да обезбедат егзистенција.Вака владата ке им обезбеди егзистенција со работа за која се квалификувани.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Немој толку високи да ги гради, ќе бидеме мета на тероистички напади:pos2:, ама кога ќе помислам додека се изградат тие згради веќе терористите нема да се во мода:pos2:....Во секој случај тоа е само научна фантастика нема шанси да се изградат тие згради.

T

tino097

Гостин
ABC напиша:
Дел од тутунарите се и градежни работници кој се присилени да садат тутун за да обезбедат егзистенција.Вака владата ке им обезбеди егзистенција со работа за која се квалификувани.
a голем дел од таксистите се дипломирани правници, економисти, доктори ...
али ко ќе видиш една стокатница со џамој на неа за миење, ќе има доста работа ... за останатите дипломирани и невработени млади лица.

Мислат политичариве наши, алал да им е

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Редно беше, Скопје е супермодерен град со супермодерен градоначалник, кој кутриот неможе да постигне од бесконечно проекти (сите се на Virtual PC за жал) , па мора да му помага и премиерот за да го досреди Скопје. Единствено онаа 9-ката денес кај клинички што и откажале плочките на кочници и бапнала во жардињерите пред болниците малку ја нагрдува сликата, додека онаа претходната 66-ка што изгоре 6-рица од кои една бремена жена може секаде да се случи, на пример во Уганда, Сиера Леоне, Конго итн. Ова со најголемите кули во светот е одлична идеја да се самозбунат сите можни проблеми во Скопје, па можда и ќе се саморешат. Ајде сега сите патриоти кажете : пак ли некој лигуш од СДСМ ни го мрзи премиерот и е малициозен т.е. го кочи и кодоши во средувањата на состојбата. FYI не сум гласал 5 избори наназад, но да ја повторам веќе 100 пати кажаната човечката глупост е поголема и од вселената изгледа.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не 50, туку одма на 3х98 ката? Супер.. само, чудно ми е нешто - штом е толку евтина изградбата (дека нели, ќе градиме 3 кули), зошто другите европски земји немаат изградено до сега?

На страна заебанции.. ова би била голема грешка, трошење на пари кои Македонија ги нема.. и ќе одземе драгоцено време, кое може да се искористи за други, попаметни проекти. Повеќе сакам да видам да го исчистат Вардар и да го направат пловен бар низ Скопје, па да има онакви ниски бротчиња ко во Амстердам..

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Овердрајв напиша:
Повеќе сакам да видам да го исчистат Вардар и да го направат пловен бар низ Скопје, па да има онакви ниски бротчиња ко во Амстердам..
Ако сакаш да заринат одма :pos: Едино(но невозможно) ако се стесни од страните па може да се покачи нивото...
Би било добра идеја тоа на Црни дрим да се изведе, или по Охридското езеро

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Браво за Скопје со тие модерни автобуси со метрото сега и облакодери каков дизбаланс квазимодо град

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
konecno im tekna no bez ubavi avtobusi nisto ne praime :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sega citam ova ....,ako ne e nekoja patka da se diskreditira Gvujo....togas navistina i nema spas na Makedonija. Ludi vladi se menuvaat ko na montazna lenta.
Ovoj Gvujo mi izgledase , ako ne drugo nekonvencionalen i sposoben da ja razburicka zabokrecinata, ama izgleda ZABOKRECINATA brgu , brgu go zede pod svoe.....nema nisto od 100 cekora...se vrakame na NEBODERI koi vidi cudo ke bidat i TURISTICKA ATRAKCIJA...uste Trnot da kaze za koi turisti i kakva atrakcija.....verojatno misli deka ke doagaat da se cudat koja budala takvi zgradurini stavila na takvo mesto ...iskreno receno i jas sum podzinat.
Ova lici na ona SELO GORI ...BABA SE CESLA :):)!!!

Ovaa zgradurina od Severna Korea se ispituvase vo IZIS, ne e loso taa da ja izgradat:em ima atest deka trpi zemjotres, em e "turisticka" atrakcija par exelans,em poleka stanuvame beda ko Severna Korea...:)

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
dobar interesen cekor, iako smetam deka generalno pogresni viduvanja imaa diskutantite okolu namenata.

Vladite na Rm generalno imaat kontinuiran problem po odnos na rabotnite prostorii na Ministerstvata,

razlici ministerstva na site strani od gradov
edno ministerstvo rasprskano na 2,3 ili 5 lokacii
Ogromni sredstva sekoj mesec za kirii i naem
a kade se inspekciite finasovi policii, UJP itn itn itn

Cinam deka motivot na izgradbata na prethodno navedenite e tokmu tuka
, sekako ke ima i drugi sodrzini i stanovi i skoli i parkinzi i diskoteki kina, banki, stranski fondovi i ompanii drugi delovni prostori....no sepa vtorive se vo vtor plan.

A i zosto da ne sto poveke znamenitosti za skopje dotolku poveke besplatna reklama za drzavava, i za toa se frlaat mnogu pari nadvor vo momentov neli? :)

P.S
Komentarot za krstot na vodno e sosema na mesto, pred nekoj den prijatno me iznenadi peticijata za hamburgerot vo 7-ca, mozebi e vreme i za poseriozna peticija upatena do fondacijata, gradot i vladata !

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pa ako drzavata ja gledas vo surijata administracija smestena vo nekoi 50 katnici,.....togas nema kraj.
Zosto samo celata papazjanija so menuvanje na "stariot dobar socijalizam"....onakov kakov si bese....bez ednosalterski sistemi, IT tehnologija itn. dzabe pari i tolku glupiranja...i seto toa za edna banana drzava.....koja moze da se rakovodi i od nekoj podrum............
I uste ne mi e jasno koi turisti ke doagaat da go gledaat toa neimarsko cudo , ako e voopsto nekoi kockasti silosi se turisticka atrakcija :).....no , ako ve palat vakvi vladini prikazni...dobro, toa e sepak sloboden izbor :)
Da zine Gvujo............ za nekoja realna programa za samovrabotuvanje,...ili da ja razmrda malku uspienata birokratija..t.e. da ja izbrka od rabota i da ja zameni , da prestanam da gledam setaci na kafinja po hodnici dodeka cekam na nekoj salter nekoj polzav da svrsi rabota peki...vaka...neznam sto da kazam , nekoj e lud ..ili jas ili......no najverojatno jas :)

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
administracijata e taa sto e i go zafaka rabtniot prostor sto go navedov pogore toa e fakt :) kolku e efikasna toa e veke tema za druga tema so drug naslov na forumov. Site vladi dosega go imaat problemot i na krajot na kraistata jas go dadov moeto viduvanje na nestata i barem edno mozno resenie koesto vo bilo kakva forma e potrebno bidejki toj problem vo momentov na drzavava i golta mnogu pari.. preselbite na ministerstvata od lokacija na lokacija sto se slucivaat i zagubite vo vreme i efikasnost (a i po nekoe dokumentce) ne sakam ni da gi komentiram :)

peace

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Concrete, да не го споредуваш Грујо наш со Сапармурат Нијазот - Туркменбаши???
За жал Грујо не може да направи да остане вечно на власт. ХАХАХА

Сепак добра ти е забелешката. Туркменбаши градел толку многу велелепни хотелишта за на крај празни да зјаат (според туристичка репортажа што ја прочитав во ЦКМ).

Kajgana Shop

На врв Bottom