Груевски: Политичарите да престанат да го делат народот!

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Се согласувам со изјавата на Груевски но тоа да важи за неговата и сите други политички партии.
:salut:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Доби изборини поени (или барем блага согласност со неговата изјава) дури и од неутрални луѓе како што си ти.
Зборовиве (наменети за Гарфилд) се прајслес :D:D

Едно барем се гледа. Добиени поени кај една личност, да. Но тоа Гаро не е.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Зборовиве (наменети за Гарфилд) се прајслес :D:D

Едно барем се гледа. Добиени поени кај една личност, да. Но тоа Гаро не е.
Токму така пријателе.

Кај мене тешко се добиваат еднаш загубените симпатии.

Пту тибам спечалот македонски, да ргаш, тргаш, за пак да ти го накладат како на суро гоедо оние кои ни пот, ни мака, ни чесна работа не виделе, а ни потешко од филџан не кренале.

Пак ќе прашам? Кој го дели македонецот?
- Никој.

А македончето самото си се дели оти е како од вицот за Мујо ког си го мавал курот со камен и го прашал Хасо што му текнало и зарем не го боли, на што Мујо одговорил, ма боли, не боли само кога ќе се промашам, а си го крцам со каменов оти не ми текнуваше што друга беља да си направам од досада и глупост.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
.
...
А Грујо со еден удар утепа две муви:

...
2. Доби изборини поени (или барем блага согласност со неговата изјава) дури и од неутрални луѓе како што си ти.
Да се надоврзам и јас. За да добие изборни поени некој кај мене, треба бааѓи да се испоти. За манипулаторски изјави може само негативни поени.

M

MKEUpatriot

Гостин
Изјавата на премиерот е одлична бидејки СКМ-СДСБЦ УШТЕ ОД 1945 ГО ПОДЕЛИ народот на контраши ненародни елементи не егејци кој е вештачки термин за разбивање на мак.ткиво на торбеши од кои комунстичката власт наполно се пдрекна и не им помогна да си сочуваат мак.свест целосно дел од нив денес се декларираат како турци потоа од 1991 до 1998 го поделија народот на бугараши и македонци а сега е најновиот обид е ант.македонци и словени.Целото нивно делување најубаво егзистира кога народот е поделен бидејки имаат недостаток од мак.национална свест.

M

marsovka

Гостин
Туку заеби ти Словени,татари,марсовци,антички македонци ....
Како ќе се плати сметката за струјаа и утре како ќе одам на факс без пари?

За ова треба да се отвори тема ....

Д

Демијан

Гостин
Да се надоврзам и јас. За да добие изборни поени некој кај мене, треба бааѓи да се испоти. За манипулаторски изјави може само негативни поени.

Па да беа сите како тебе добро ќе беше.Тука со еден говор од 10тина минути папата Б.Ц ги лаже(ше) старите вампири-Ју носталгичарите.

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Pa i toj e eden od politicarite!!
Sto zboruva toj sega ???Saka da se ispere od sopstvenite gluposti koi se kosea so zdrava logika.
Pa toj go odpocna procesot so antikata i na golema vrata ja vnese antikata preku spotovite vo nasite zivoti, a sega ete covekot veli deka ne trebalo narodot da se deli.

Vo najmala raka smesno no bidejki nie ziveeme vo Makedonija mozeme slobodno ovaa izjava na Gruevski da ja zavedeme pod TRAGICNO!!!

M

MKEUpatriot

Гостин
Марсовка слободно отвори си тема репликава ти нема смисла не е навистинско место.Се

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Pa i toj e eden od politicarite!!
Sto zboruva toj sega ???Saka da se ispere od sopstvenite gluposti koi se kosea so zdrava logika.
Pa toj go odpocna procesot so antikata i na golema vrata ja vnese antikata preku spotovite vo nasite zivoti, a sega ete covekot veli deka ne trebalo narodot da se deli.

Vo najmala raka smesno no bidejki nie ziveeme vo Makedonija mozeme slobodno ovaa izjava na Gruevski da ja zavedeme pod TRAGICNO!!!
Па не треба да се дели. Треба да сватиш дека и антиката е дел од нашето минато, еден период од историјата на овие простори. Нема потреба од стварање поделби. Ние сме Македонци и треба да им оддадеме почит на сите наши предци кои ни ја оставиле оваа земја. Што е народ без своја историја, без споменици, без корен?

Трагично е само што одиме самите против себе. Имаме непријатели кои ни викаат дека сме од вчера, дека некој не направил со магично стапче, а ние им викаме во ред, во право сте, продолжете така. Трагично е што имаме лидери на партии па дури и претседател на држава кои имаат ставови кои со Грчките се слични како јајце на јајце. Тоа е трагично.

M

MKEUpatriot

Гостин
Точно е интерниста.За разлика од комунистичките власти кои во глава ни набија дека ние сме титова творба дека сме словени и ништо друго денес само се презентира античкото минато како ДЕЛ ИСАМО ДЕЛ од севкупното македонско минато независно дали е античко словенско римско византиско османлиско југословенско.Ај тогаш да ги запалиме сите книги за комунизмот за словените да ги урнеме сите споменици на сите првоборци да избришеме името на гимназијата Јосип Броз па тогаш да се откажеме и од античкото минатпо и да и речеме на ЕУ ние си постоиме од денес немаме минато ние см3 европјани поголеми од вас бидејки вие имате минато а ние си немаме.ПАРАДОКС

Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Туку заеби ти Словени,татари,марсовци,антички македонци ....
Како ќе се плати сметката за струјаа и утре како ќе одам на факс без пари?

За ова треба да се отвори тема ....
Хехе,убаво прашано.Сега ќе ти кажам..
Сметката ќе ја платиш со пари,а на факултет нема никогаш да се запишеш без пари,се што можеш е да бидеш надпросечна и со тоа да добиеш некакво олеснување.

А што им е тешко на „Соросоидите“ и „ЕсДеЕсовците“ да прифатат една историја на Македонија?
Што толку им противи Македонската историја со сегашната нивна идеологија?
Па јас мислам дека право кажа Груевски, а јас ќе додадам дека едноставно ние сме Македонци. Нам ни припаѓа и Антиката и Средновековието и делот каде што сме под Турско Ропство и делот каде сме под Српско... па макар и делот каде денес сме Република Македонија и сеуште под Бугарско и Грчко.
Луѓето со слаб карактер лесно потфрлуваат во овие времиња.Отсекогаш ги имало,не се само сега и не се само тука.Некаде имало Голи Оток,некаде имало бесилки...денес е демократија и мора да се трпат појавите како Сорос или пак Драги Каров.
А за СДСМ,како што кажав претходно,мине времето и полека го губат “пазарот“.Треба да ја сменат идеологијата оти таа загарантирано заминува во историјата.

Муабетот ми беше дека,Никола Груевски е запнат со ова Антикава.Го крстија Аеродромот по Александар,зошто Автопатот не го именуваа по Ченто?
Тоа е бесмисленото во ситуацијава,што нашиве партии се дефинираат и пронаоѓаат себеси во одредени делови од историјата,не одат во целост како вистински Македонци.

Kajgana Shop

На врв Bottom