Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Братче ништо не правиме со законодавниот дом.. Тоа се истите фаци (влада. парламент) против кои ние овде и ја поднесуваме петицијава за заштита..

со 10000 потписи само ќе си го потврдат истиот став. Треба масовност браќа.. масовност 150,000 или повеќе.. на плоштад, дома, на улица, да се збира..

на радио.. ТВ.. интернет.. на блогови.. секаде..

ОТПОР.... батки .... ОТПОР !!!! не како јагниња за колење...

Секој да повлече по 5 нови.. да промовира на еден сајт, да потпише 5 свои другари, комшии.. познати... по пат на прогресија ако за првиот ден собравме 1200 потписа.. не е проблем за 2 недели да се соберат 50,000

позз
Брат значи ко што е замислено, целава работа ќе се врши во 3 етапи.

1. Собирање потписи онлајн

за помал политички притисок

2. 3 месеци собирање 10 000 потписи низ Македонија во подрачните единици на министерство за правда и поднесување закон до собрание

за поголем политички притисок

3. 6 месеци собирање 150 000 потписи за референдум во кој ние Македонците ќе кажеме дека сакаме име Македонија и прием под тоа име во ОН.

Мора да се оди етапно, се надевам го разбираш тоа.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
ова со имево ти е исто ко да те викнат на матурска(влез во Европа), ама на врата ти викаат дечко мораш да бидеш облечен у тренерки и пума патичиња(промена на името) додека внатре сите се пицнати :nenene:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
1404 потписи, ајде момци, можеме. До крај на Јуни треба 10 000 потписи.

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
You are signer #1460 потпишано

Член од
23 јуни 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Што можеме ние тука. Не се прашуваме ние ни за името ни за ништо.:S:nesum:

Heheheh Добра споредба така е

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Што можеме ние тука. Не се прашуваме ние ни за името ни за ништо.:S:nesum:

Heheheh Добра споредба така е
Тоа само затоа што сме тивки, и никогаш не го креваме својот глас. Да се потрудиме овој пат да не биде така.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Congratulations. You have successfully signed the petition:
Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија.

You are signer #2233

ајде ајде,стигаме 10 000 сигурно,и преку тоа:helou:

С

Сатори

Гостин
Иако морам да бидам песимст кога станува збор за ваков тип на петиции сепак се потпишав, зошто, ако никој од нас не прави ништо, тогаш ништо нема и да се постигне.
Живеам како Македонка 19 години, родена сум како Македонка и како таква сакам да умрам со можноста моите деца да не бидат нарекувани Северни Македонци, Вардарски Македонци или со уште некоја придавка плус.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Сторено...со сите сили кон одбрана на името :salut:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Има ли врска ако човек се потпише повеќе пати? Мислам дека случајно се имам потпишано два пати... :toe:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Има ли врска ако човек се потпише повеќе пати? Мислам дека случајно се имам потпишано два пати... :toe:
епа ако случајно видат од тамо дека е од иста IP адреса тоа потписот,и од ист меил.....може да ја поништат петицијата:(
бар ја така мислам:toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
и што ако го сменат името ? ние па ке си бидеме македонија само некој држави ке не нарекуваат северна македонија , и да го смениме и да не го смениме името па цел свет не вика FYROM кога ке видиш исто ти се фаќа , ако го смениме името ке имаме НАТО ЕУ поголем стандарт сиромаштијата ке опадне повеќе работа а вака имаме само беда сиромаштија низок стандарт криминал и што ли уште не мене ми е се исто дали ке го сменат или не ја си гледам живеачката убаво да ми биде а македонија дали ке се вика Северна или Јужна или само македонија тоа не ме занима

Иначе потпишав па ке видиме што ке биде :)

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
и што ако го сменат името ? ние па ке си бидеме македонија само некој држави ке не нарекуваат северна македонија , и да го смениме и да не го смениме името па цел свет не вика FYROM кога ке видиш исто ти се фаќа , ако го смениме името ке имаме НАТО ЕУ поголем стандарт сиромаштијата ке опадне повеќе работа а вака имаме само беда сиромаштија низок стандарт криминал и што ли уште не мене ми е се исто дали ке го сменат или не ја си гледам живеачката убаво да ми биде а македонија дали ке се вика Северна или Јужна или само македонија тоа не ме занима

Иначе потпишав па ке видиме што ке биде :)
Ти мора да се шалиш:toe:. Ако не, ти си уште еден предавник затоа што глеаш тебе арно да ти биде, а Македонија како било бе нека биде. Ај, ај размисли поубаво и подобро па пак пиши тука. И Македонија со големо М се пишува.

Инаку и јас се потпишав на листата од поодамна.

Kajgana Shop

На врв Bottom