Username1
шо е бе?
- Член од
- 2 март 2012
- Мислења
- 585
- Поени од реакции
- 551
Тачно е ептен -- ова дечурлаанава појма нема јер не идела у асално школо као тебе.
Иначе мене секундарно ми текиња и на останали примери кои се ем граматички ем правописно тачни (а неправедно жигосани као нетачни). Сите до ред се алтернативни варијанти, исправни као и глаголот „сваќа“: земња, стредина, страње, здрелос, здрачење, хуманос, релна, пархет, милицинска сестра, термокулациона печка, контекс, сектември, тргоски центар (у Мак. Брод на пример), инфрак (множина: инфраци), инсек, сенгвич, есесер (мала торбица за козметика), плевмонија, суругат, англесќи булдук (множина: англесќи булдуци).
Него, чика Загоре, ја све нешо мислам дека „сваќа“ е женска личност која е член на фамилијата на сопружникот. Шо се вика женска варијанта на „сват“. А ако ти ја сваќаш сваќата, онда ризикуеш да наебеш гадно.
--- надополнето: 9 јули 2012 во 11:21 ---
Сеа чика Загор граматичарот со секира го консултирав и он вика вака: да оштетиш некого е да му причиниш штета. А да добиеш отштета е да добиеш некаков надомест (шо би рекла баба ми Стојна: компензација),т.е., обесштетување за причинет зијан. У реду се веснициве у конкретниов случај.
Молим, изволте и друкпут
хехехе пишуени се многу смешни за читање,кога се изговараат толку и не се приметуе
Ја би додал и : Флизура,Њубов(Љубов),Проглем,Фебруар,Бејзин,Џезве,Спањак,Суќна,Чижми,
Сакција,Снек,Леп,бронкитис итн итн ..
Се се, ама на сТрам ми се крева коса највише.
btw поштуем шо е пишуено на Скопски сленг. за жал у изумирање е од поодамна.
Ендемски вид...