Гоце Делчев

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Кај забегнавте?

Втората грешка на Гоце која ја истакнува Тодор Павлов е ПРВАТА ОСНОВНА И ВАЖНА ГРЕШКА според Ангел Динев. Во 1944 г. тој ќе напише

Што сака да каже со тоа НЕПОСТОЕЊЕТО НА АГИТАЦИЈА ЗА ЕТНОГРАФСКАТА СВЕСТ Е ПРВАТА ОСНОВНА И ВАЖНА ГРЕШКА НА НАШИТЕ ПРВИ РЕВОЛУЦИОНЕРИ?

Јас го разбирам така - според Динев уште првите револузионери требало да агитираат дека Македонците се различен од Бугарите народ, ама тоа не го правеле и тоа им било првата основна грешка.
--- надополнето: Jul 24, 2011 8:11 AM ---
Дали ќе ја броиме како прва или како втора грешка, грешката е факт - РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ СЕ ДЕКЛАРИРАЛЕ КАКО БУГАРИ.
--- надополнето: Jul 24, 2011 8:18 AM ---
Колку и да ги извртувал работите во 1944г. Ангел Динев не можел да лаже безмерно како вие денеска се обидувате да се залажувате, живи биле се уште илинденците.

Уште еден исечок кој ја демонстрира прво/втората грешка на Гоце

--- надополнето: Jul 24, 2011 8:23 AM ---
Прво/втората грешка се повторувала и на Мировната конференција по Првата светска војна

Комунистите ја разбрале големата грешка дури во 1935 г.

Накрај помеѓу комунистите грешката била исправена во 30те години на 20 век.

E

emission

Гостин
Последно беше кога му реплицирав на Емиссион за Дарданците. Радува се човекот дека бил Дарданец.

Нека си се радува.
офф топик бидејќи некој се дрзнува да менува националност на друг .

Мислел дека нема да видам дека избегна дискусија и се обидел на друга тема (овде) да го прикрие тоа што избега како типичен Бугар фатен во лага.

Се радувам што некој од тоа време оставил сведоштво дека имало Македонци. Во другиот кој избегна да го искоментираш бидејќи како што кажав ви ја уништува тотално секоја пропаганда.

Јасно се разграничени старите и новите поделби на териториите но без разлика на тие именувања Македонците си постојат и имаат свој посебен јазик.

Таму нема Дарданци нема ништо, има Македонци едни од најславните од големото Славјанско семејство. За нас запишале нашите роднини Хрвати, а не wannabe потомците на турко-монголските орди на Аспарух.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Па, па, пааа.... а јас цело време се думам што ли правела "Билјана" во последниве 2-3 месеца, а таа кутрата да ми ти ги читала делата на "клетите комунисти"!!! :)

Пак си шарал-нешто-си-барал, ама некако тешко ти оди работава, никако да поентираш мајката? Ај вака, за да не спамираш со глупости до бескрај, и за да се научиш на ред:

- Прво:
За секој еден исечок што си го постирал сакам ТОЧНИ информации = Публикација, Автор, Дата, Страна, се по ред, инаку маф ти е работава.

- Второ:
Од кога тоа се валидни пишувањата на МАКЕДОНСКИТЕ комунисти за вас турко-монголите?

Ако ВАЖАТ да почнам да редам јас овде исечоци, страни, море и цели книги, арно ама не верувам дека ќе ти се допаднат, може ли? Еве троа да се потсетиме на пишувањата во твојот Болгаристан од 1946 година:

ОТЕЧЕСТВЕНИјаТ ФРОНТ И НАЦИОНАЛНИТЕ МАЛЦИНСТВА

И пак јас да си прашам, бидејќи нон-стоп шеташ по темите и избегнуваш одговор:

Дали МАКЕДОНСКИТЕ револуционери како Гоце Делчев, Даме, Јане и др. се ист народ со овие на сликата:

ДА или НЕ?

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
И пак јас да си прашам, бидејќи нон-стоп шеташ по темите и избегнуваш одговор:

Дали МАКЕДОНСКИТЕ револуционери како Гоце Делчев, Даме, Јане и др. се ист народ со овие на сликата:

ДА или НЕ?
Не.
И?

Член од
28 мај 2011
Мислења
34
Поени од реакции
1
Ја ќе ти кажем за Гоце у Српско име...

http://sr.wikipedia.org/wiki/Улица_Гоце_Делчева

Гоце Делчев (1872-1903) је био револуционар, вођа Тајне македонско-одринске револуционарне организације (мк. Тајна Македонско-Одринска Револуционерна Организација, скраћено ТМОРО), касније преименоване у Унутрашња македонско-одринска револуционарна организација (на бугарском и македонском скраћено ВМОРО) или Унутрашња македонска револуционарна организација (мк. Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, скраћено ВМРО).
У Македонији се сматра да је Гоце Делчев један од највећих етнички македонских револуционара, а у Бугарској је сматран Бугарином.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Гоце_Делчев

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Гоце Делчев (1872-1903) је био револуционар, вођа Тајне македонско-одринске револуционарне организације (мк. Тајна Македонско-Одринска Револуционерна Организација, скраћено ТМОРО), касније преименоване у Унутрашња македонско-одринска револуционарна организација (на бугарском и македонском скраћено ВМОРО) или Унутрашња македонска револуционарна организација (мк. Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, скраћено ВМРО).
У Македонији се сматра да је Гоце Делчев један од највећих етнички македонских револуционара, а у Бугарској је сматран Бугарином.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Гоце_Делчев
Да ли би Срби дали неком Бугарину улицу?
Тешко..

Друго во село Јабука има училиште Гоце Делчев,каде што се 30% Македонци...
Трето јас цел живот живеам во Србија ....ниту еден Србин никогаш нема кажено дека е Бугарин.

Ви почнафте за жал да доаѓате на Српски форуми и да ја ширите пропаганда демек сите се Бугари.
Толку сте жални да немам зборови...
Јадно и Бедно....Кукате на Срби дека е Гоце бугарин....ххаахахаха....Господе....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Мене друго ме интересира относно Гоце, дали тоj бил учител во школите на бугарската екзархиja?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Како зошто,за да ти каже дека е бугар. :icon_lol:
Не не, за друго прашам.
Да, во Банско. Зошто?
Интересно како така Гоце бил даскал во екзархиjaта, па вие врлате вина врз неja,дека правела от македонците бугари. Значи и Гоце правел от македонците бугари, па школувал децата??? Вака? Тука нешто не ми оди.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Знаеш, и брат мој е професор па ги учи во Канада децата да бидат Канаѓани.
Сепак, не знаеме ни што ги учел лоша претпоставка ти е :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Како и американските мисионери...
Значи Гоце перел мозаците на малите македончинja да стават бугари? Това сакаш да ни кажеш? Или Гоце немал поим што прави екзархиjaта?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Значи Гоце перел мозаците на малите македончинja да стават бугари? Това сакаш да ни кажеш? Или Гоце немал поим што прави екзархиjaта?
--- надополнето: 1 февруари 2012 во 22:00 ---

Ако немам мое ке направам, нема да одам по други.
Ооооо бе татар еден оди покри се и сокри се,најново вас што во Софија секоја втора улица е со Македонски град,езеро река,планина..................
Доста више крадете имиња и истории,почнете веќе еднаш да правите своја историја.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Aбе болгари си имате добра историја не ни ја крадете нашата,царство сте биле порано многу векови бидете горди на тоа и не замарајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom