Гоце Делчев

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Tи не си тој што одредува како ќе се одвиваат дискусиите тука. За разлика од вашите турко-монголски бркотници во празните ви главурди, кај цивилизираните луѓе си има некој ред.

Темата е за ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ.

Застанавме таму кајшто постираше нешто што нема врска со ништо и за кое не даде ИЗВОР.

Кога ќе постираш ИЗВОР, издание, публикација, година, страна, автор, тогаш ќе продолжиме по ред.

До тогаш можеш колку сакаш да спамираш и да шеташ по темите, не ти вреди.

За Илинденското знаме ништо не кава
Тоа не е "Илинденското знаме", во смисол единствено знаме на сите Илинденци, џабе везеш.

Прочитај го Блаже Крстев-Биринчето и Димитар Ризов и се', ама буквално СЕ' ќе ти стане јасно како бел ден.

Се разбира ако си доволно писмен и релативно нормален во менталниот развој.;)

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Димитар Ризов? Ајде бегај. На Мештрович ли мислеше кога напиша Ризов?

Интересно дека неколку пати пишуваш за "Билјанке Ѓорбунарска". Нешто ти е мака што и жените имаат подобра аргументација од тебе?

Темата навистина е Гоце Делчев. Самиот ти си покажал која му била ВТОРАТА ГРЕШКА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - човекот не знаел дека треба да се декларира како етнички Македонец па за тоа си се декларирал како Бугарин.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Димитар Ризов? Ајде бегај. На Мештрович ли мислеше кога напиша Ризов?
Жал ми е , ама Ризов си е ЦИТИРАН таму, и тоа се МЕМОАРИ на Мештрович.
Ако не важи тоа, тогаш јас да почнам да редам што се нема да важи од вашата "аргументација" низ годиниве, може ли?

Интересно дека неколку пати пишуваш за "Билјанке Ѓорбунарска". Нешто ти е мака што и жените имаат подобра аргументација од тебе?
Не бе пиле, само сакам да си признаеш дека тука се претставуваш како коскена птичка, а таму како "Билјана Ѓорбунарска", толку ли е тешко?

Темата навистина е Гоце Делчев. Самиот ти си покажал која му била ВТОРАТА ГРЕШКА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - човекот не знаел дека треба да се декларира како етнички Македонец па за тоа си се декларирал како Бугарин.
Гледаш ли колку си малоумен и ГЛУП, во ист пост прво наводно "не важи" кога е ЦИТИРАН Димитар Ризов во мемоарите на Мештрович, за после да му импутираш на Гоце нешта што ги кажал Тодор Павлов за него. Притоа Гоце не е никаде цитиран, туку напротив.

Од друга страна пак, сега според твоево толкување значи сите наброени тука од Тодор Павлов си се МАКЕДОНЦИ исто како што бил и Гоце Делчев.

Аирлија, редно е да си признаеш и ти и твоиве малоумни турко-монголи (коишто патем ми праќаат приватни пораки со погрдна содржина цел ден денеска) тука еден таков ноторен факт.

И редно е да престанеш да ги делкаш документите иу да вадиш нешта од контекст како што ти одговара тебе, туку да ги прочиташ интегрално.

Пак ќе те прашам, свесен ли си што има напишано еден РЕГЕНТ НА БУГАРИЈА во тој документ, или сеуште не ти е јасно?

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Свесен сум. Македонецот Тодор Павлов ја укажува ВТОРАТА ГРЕШКА НА ГОЦЕ, а таа е дека не се изјаснил како етнички Македонец, со други зборови Гоце си бил Бугарин.

Што се однесува на Билјана Ѓорнарска, многу ти благодарам. Много можам ново да научам од неа и ќе го користам тука.
Уште еднаш - благодарам.
Немој да ја забораваш ВТОРАТА ГРЕШКА НА ГОЦЕ!!!

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ете како неславно заврши уште еден ефтин обид од наводен потомок на хан Аспарух да протурка некоја зелена турко-монголска теорија тука. За греота...

А, така убаво си зема по 2-3 месеца одмор, за ем да си ги залечи раните од минатите пати кога е плескан тука, ем да се подготви и на своите претпоставени да им покаже дека е спремен пак да гине овде за турко-монголштината, упс пардон мислев болгарштината.

Жал ми е бе "срцка", може на друго место ќе ти поминат идиотштиниве, ама тука не.(n)

Свесен сум. Македонецот Тодор Павлов ја укажува ВТОРАТА ГРЕШКА НА ГОЦЕ, а таа е дека не се изјаснил како етнички Македонец, со други зборови Гоце си бил Бугарин.
Хаха, Тодор Павлов можел да напише што сака, и не една, 100 "грешки" да се обиде да му залепи на Гоце, арно ама историјата си го вреднува Гоце според делата, а тие се ЈАСНИ како бел ден.

И ти кажав, треба и ти и сите турко-монголи овде доообро да се помислите како тоа еден РЕГЕНТ на БУГАРИЈА се дрзнал да пишува вакви рабоќе...

Што се однесува на Билјана Ѓорнарска, многу ти благодарам. Много можам ново да научам од неа и ќе го користам тука.
Уште еднаш - благодарам.
Хаха, само ти продолжи си со шизофренијата овде, нема проблем.
Ако сакаш уште 100 други никови стави, не ти помага.

Ти реков и пак ќе ти повторам: Постираш некакви си исечоци овде без да наведеш ОД КАЈ СЕ, КОЈ ги публикувал, КАДЕ, КОГА, ИМИЊА, СТРАНИ, итн.

Жал ми е, толку од твоите "историски" познавања...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ВМОРО не е бугарска. Таа е на сите Македонци, независно од националност и религија според уставите.
Внатрешна е зошто сакала одвнатре, од Македонија и Одринско, да се раководи со делото.
Македонец, ако не си бил запознаен, Е НАЦИОНАЛНОСТ.

Чекај малку, па животна желба на Софија беше да раководи со ВМРО.

Ако била бугарска, зашто не е наречена Надворешна бугарска?!?

Од која националност сте вие Бугарите (ти не си бугарин, ти си бугарофил)?

Извини...Викале ура за Македонија или ура за Бугарија?

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Ченто, фактите си се факти. Немате етнички Македонци пред 1941 г. А тие што ги имате се србомански комунисти на по 20-22-23 години.
Жао ми е, али не можам да ти помогнам.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Од која националност сте вие Бугарите (ти не си бугарин, ти си бугарофил)?

Извини...Викале ура за Македонија или ура за Бугарија?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ченто, фактите си се факти. Немате етнички Македонци пред 1941 г. А тие што ги имате се србомански комунисти на по 20-22-23 години. Жао ми е, али не можам да ти помогнам.
Нема воопшто потреба да ми помагаш, бидејќи покрај стотиците документи за постоење на Македонците како да ми помогне човек кој не може да ја дефинира својата етно-национална природа и потекло?!? До ден денес немате објаснување за тоа кои сте и се препелкате во десетици теории и хипотези за бугарската етногенеза.

Затоа јас ќе ти помогнам на тебе.

Доволно е само да му погледнеш во очи на човеков штио те гледа од мојов профил и да завршиме со твоите лигави ЛАГИ. ;)

Од која националност се сите Македонци без разлика на народност и вера?
Сигурно не се од македонската?
Истото важи и за Болгаристан, и за сите, ама баш СИТЕ земји во светот.

Ајде одговори прво за Болгаристан, па после ќе ми ти кажеме и за кај нас, може?

За Одринско ништо не кажавте.
Што беше тоа?

Ааааа, она што во "средните векове" беше МАКЕДОНИЈА ли, за тоа?

Ниту за девојката на Илинденското знаме со туркомонголсото, татарско, чувашко и се` најгнасно што може да се замисли. Абе какви се тие Илинденци етнички Македонци, кои ги развевале турските, турко-монголските, татарските, чувашките знамиња, пееле турски песни како Каде си вјарна ти лјубов народ, Вјатар ечи, Балкан стене, Жив е тој жив е и т.н., а наводно се бореле против турското ропство?
Некој ЛАЖНО верувал во помошта што може да се добие и од тие, и од други, против што најостро и пожртвувано се борел до крајот на својот живот човекот за кого е отворена оваа тема тука.

Инаку скоро сите припадници на разните народи под турско ропство се бореле и помагале во востанијата и борбите на соседните народи за нивната слобода, па имало и такви што се бореле и на страната на Турците во Хуриетот, итн. арно ама на тебе не ти одговараат таквите историски ФАКТИ, и затоа сакаш да дробиш глупости овде до бескрај.

Само како за пример, каде, за кого и во чија униформа се бореше Васил Иванов Кунчев кога го доби прекарот "Левски", а ?!?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Ченто, мислиш на оваа слика?

Таа униформа личи на српска...:D

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Ченто, Ченто, Васил Иванов Кунчев и Георги Николов Делчев се кристално јасно образи. Великани на бугарскиот народ.

Прашањето беше кои се првите етнички Македонци - Борка Талески? Стив Наумовски? Блаже Конески?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Блу, нема што да "прилича", таа Е СРПСКА УНИФОРМА!

И Васил е сликан среде Белград каде што ЛАВОВСКИ т.е. "Левски" се борел за СВОБОДАТА НА СРБИЈА!

Сега според терков на Kasnakoski тој е СРБИН!

Ете СРПСКИ воени кадети во нивните униформи од 1861 до 1866 година.

Kasnakoski напиша:
Ченто, Ченто, Васил Иванов Кунчев и Георги Николов Делчев се кристално јасно образи. Великани на бугарскиот народ.
Василчо ДА, а Гоце ни под разно.

Прашањето беше кои се првите етнички Македонци - Борка Талески? Стив Наумовски? Блаже Конески?
Па јас сметам дека ќе треба мноооогу побназад во историјата да се вратиме за да ги откриеме ПРВИТЕ етнички МАКЕДОНЦИ.

И пак јас да прашам, овој овде ист ли е со Гоце Делчев???

Ајде смело истопори се со ОДГОВОР?

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Го има и во Румунска униформа на слика! Ја видов некаде на форумот...

Левски - Бугарин,Србин или Румун?!

Ете го Румунот Левски...

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Salitos, не знам за Романските униформи од 19 век, ако имаш повеќе инфо стави. Белата униформа може да им се припише на Бугарите.
Така барем се делени хусарските полкови во Русија во 18 век.

Еве приказ на нашата ЦРВЕНА со жолто - МАКЕДОНСКА униформа на хусарскиот полк и бугарската бела од истото време:

Сепак да не му дозволиме на потатарениов да не одвлече надвор од темата.
;)

Kajgana Shop

На врв Bottom