Гостивар - Градот на Вардар

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
И јас го поддржувам воведувањето на кружни текови, правилата ми се јасни, а приметувам дека ''странците'' кои доаѓаат летово ги познаваат правилата, но нашиве се табула раса, општо во сообраќајната култура.
Еве пример јас ќе ти дадам денес што мене ми се деси. Излегувам со колата (на 2мин од центар живеам) со намера да излезам од град и да одам до Маврово. Прва кривина влегувам на булевар, еден пред мене се вклучува без трепкач и ми сече пат, по 20 метри пак човекот се исклучува без трепкач. Стигам на семафор, еден паркиран ми отвора врата, ќе го соберев сосе врата и нозете ќе му ги искршев. Влегувам потоа во кружен тек и друг тип ми сече пат иако сум внатре во кружниот тек и потоа една просто невозможна ситуација, комби сака да претекнува некој трактор ваљда и влегол на половина во моја лента, јас блендирај свири да се тргне, не бе брат, нејќе да чуе и си се тргнав со двете тркала на неасфалтираниот пат :toe:.
Сообраќајот во Гостивар е тотален хаос, катастрофа.
е нееее... тебе ќе ти се тргаат... ти будала си или што

него баталите тоа

се договараме да се собереме најверојатно недела околу 7/8 сатот на кафе муабет најверојатно во енерџи... сите сте поканети кој сака вратата му е отворена... кога ќе биде кафе муабетот поточно ќе пише некој од децава...

поз

В

Вори

Гостин
Тикво..Ја,нино,Аце,Бране,Иван и Стефан сме тука.Игор и Џекси да видиме дали ќе дојдат.Што е до мене ја собрав членовите,на тебе останува да ги дособереш другите.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Тикво..Ја,нино,Аце,Бране,Иван и Стефан сме тука.Игор и Џекси да видиме дали ќе дојдат.Што е до мене ја собрав членовите,на тебе останува да ги дособереш другите.
Ако мислиш на мене давор кој ти даде тебе право да збориш во мое име бе дека и ја че присуствувам таму :pos2::pos2: се зезам кажите кога како каде и сметајте на мене

A

Ali Pasha

Гостин
Видите ... градоначалникот ни чобан в планина не видел семафор како мењава од зелено во црвено и обратно и тој не знае што тоа значи... кај нив преовладува одредено мислење дека тоа е уствари некоја магија што им ја прават лошите каури за тие да морат да гледаат во семафорот која боја е и при тоа да не можат да зјапаат во жени... е сега кружните текови се така осмислени за лошите каури да не им можат ништо а и самата конструкција на кружниот тек е да можат да се излигават по сите жени во 360 степени и притоа лигавењето да не им се поцеди на ретровизор или шофершајбна...

ПС. Од сигурни извори дознав дека ќе се забрани употребата на жмигавци ( пош они ретко и ги користат) пош лошите каури ги измислиле тие за да им се троши акумулаторот пош за тој акумулатор 10 месеци работат као ќенеф мајстори. Исто така да не би се десил геноцид ќе се забранат ролерки и точаци пош автоматски со забраната за жмигавци+ тотална сообраќајна неписменост= геноцид на младите каури кои се рекреираат на ролери пример ( иако забраната сеуште не е донесена исто како да е на сила. сведок: моите коленици)

ППС. леле да им се пљукнам..., ќе станеме бетер од тетово
Не се лоши каурите, неее! Напротив, многу љубезен народ се. И поради тој факт, ете, ние арнаутите, сакаме да ви помогнеме, да се одвикнете од зависноста за зелено-црнвените семафори (а мислам дека има и нешто портокалово измеѓу...). А знаете ли зошто? Па тоа е најглупата иновација до сега, во целиот свет. Замисли треба дури 4 семафори да сменат еден полицаец!!!!???!!!:pos2::pos2::pos2:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Не се лоши каурите, неее! Напротив, многу љубезен народ се. И поради тој факт, ете, ние арнаутите, сакаме да ви помогнеме, да се одвикнете од зависноста за зелено-црнвените семафори (а мислам дека има и нешто портокалово измеѓу...). А знаете ли зошто? Па тоа е најглупата иновација до сега, во целиот свет. Замисли треба дури 4 семафори да сменат еден полицаец!!!!???!!!:pos2::pos2::pos2:
толку сме љубезни што некој треба да не тепа со стап и да не ни каже зошто....

полицаецот у меѓувреме мора да оди да моча, да пуши цигара, да пие кафе, да јаде, да се одмори а на семафорите не им треба одмор...
само глупи створења неможат да се раководат според семафори

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ајде мир. Еве една фотка :pipi:

Ова е новиот City Center во Гостивар. Незнам каде слушнав дека центарот бил прогласен за најдобро изведена градба од областа на архитектурата во Македонија, а несомнено е во првите 3 трговски центри во Македонија.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Ова е новиот City Center во Гостивар. Незнам каде слушнав дека центарот бил прогласен за најдобро изведена градба од областа на архитектурата во Македонија, а несомнено е во првите 3 трговски центри во Македонија.

Тоа ништо не значи и Глобал Струмица беше прогласен за најдобра градба во Македонија а всушност се работи за стаклена зграда со неадекватно решен внатрешен простор и т.н.паркинг кој е залепен за истата зграда одземјаки повеќе од половина од внатрешниот простор...
Така да овие награди ништо не треба да значат...
Јас лично би ги пратил нашите архитекти малку да прошетат, на лице место да се уверат како изгледа еден модерен трговски центар...
Инаку овие поплочени стаклени згради се веќе застарена архитектура...
За жал кај неас сеуште се доживуват како последен крик..

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273

мене ми е изванредно ружен.... уште некоја ваква глупост од зграда и пола гостивар нема сонце да види... уништија све живо... на куќата што требаше да биде прогласена за од историско значење и ги разниша бејта чобанот темелите... ебате.. град сме без никаква култура.. подобро да изградеа нешто нормално... од трговски центри ми е преку таквото... наместо да среди паркот кој што пола смрди од пазарчето а пола од чавките се занимаваат со трговски центри... се надевам дека и ова и тоа што е кај старата стопанска ќе бидат за брзо време затворени... ни требаат културни објекти, а не трговски центри... ебате градот без стара чаршија, без игралишта, без театар, саглам кино.... немаме апсолутно НИШТО

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
е ќе имаш кино сеа во новиов, не секирај
А култура... пффф.. чуму тие:pos:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
е ќе имаш кино сеа во новиов, не секирај
А култура... пффф.. чуму тие:pos:
за одење во кино немаме култура... прво... со чобани не се дели културен објект што бара тишина... трговскиот центар е чобански... јас чисто сумњам дека ќе влезам во тоа кино пош јбг тоа тајталот 100% ќе биде се само македонски не, а и баш не поштувам многу мнопгу мешање

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
за одење во кино немаме култура... прво... со чобани не се дели културен објект што бара тишина... трговскиот центар е чобански... јас чисто сумњам дека ќе влезам во тоа кино пош јбг тоа тајталот 100% ќе биде се само македонски не, а и баш не поштувам многу мнопгу мешање
Ја колку што знам, ќе имало две сали, одвоени. Така да, ич не се секирај за преводот. А не се секирај ни за галама. Тие се најголемите бељаџии. Со нашинец, пак, некако ќе се рабереш. Со нив.... ќе треба да се раззбереш ко со магаре - со ќутек.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
мене ми е изванредно ружен.... уште некоја ваква глупост од зграда и пола гостивар нема сонце да види... уништија све живо... на куќата што требаше да биде прогласена за од историско значење и ги разниша бејта чобанот темелите... ебате.. град сме без никаква култура.. подобро да изградеа нешто нормално... од трговски центри ми е преку таквото... наместо да среди паркот кој што пола смрди од пазарчето а пола од чавките се занимаваат со трговски центри... се надевам дека и ова и тоа што е кај старата стопанска ќе бидат за брзо време затворени... ни требаат културни објекти, а не трговски центри... ебате градот без стара чаршија, без игралишта, без театар, саглам кино.... немаме апсолутно НИШТО
Самата изведба на трговскиот центар е маестрална, барем за мене. Градот со овој центар доби некој лик во позитивна смисла.
Инвестицијата не е на општината, приватно лице го купи земјиштето, па ако сака може и аквапарк да направи, општината не игра некоја битна улога околу тоа што ќе се гради на таа локација.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Више што е изведбата.... у пм.
Си приметил како е зашилен од една страна, kога гледаш од спроти V-club. Само да изгледа повисок. Без везе.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Више што е изведбата.... у пм.
Си приметил како е зашилен од една страна, kога гледаш од спроти V-club. Само да изгледа повисок. Без везе.
За кого како xD
За разлика од Импортане и новата зграда кај бившата локација на Стопанска Банка (зборувам за надворешен изглед) новиот центар изгледа многу подобро, пак ќе речам се работи за вкусови...

Kajgana Shop

На врв Bottom