Гостивар - Градот на Вардар

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Ваљда имале дугови..иначе впечатоци за отворањето на Авалон.
Добро беше..Гега и Јоцо пееја рок што е добро,али озвучењето беше срање.Не се разбираше дали е мак.песна дали српска дали странска.
во парк, во парк... одиме во парк...

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Ново во Гостивар почнаа да прават кружни текови на раскрсниците че станее бетер од Албанија у пичку матер

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Ауу гостивар топ си поминвам секогаш кога одам.
Имам роднини, и само по кафичи ме носат. Сега пак ме викаат за во Авалон да одиме. :vozbud:
Последно за Велигден бев Елдорадо и Масива и топ си поминав.
Плус има добри бутици :) .

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Ново во Гостивар почнаа да прават кружни текови на раскрсниците че станее бетер од Албанија у пичку матер
Да бе.. у пм.. и малеарди прават еден.:nesum::toe:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Видите ... градоначалникот ни чобан в планина не видел семафор како мењава од зелено во црвено и обратно и тој не знае што тоа значи... кај нив преовладува одредено мислење дека тоа е уствари некоја магија што им ја прават лошите каури за тие да морат да гледаат во семафорот која боја е и при тоа да не можат да зјапаат во жени... е сега кружните текови се така осмислени за лошите каури да не им можат ништо а и самата конструкција на кружниот тек е да можат да се излигават по сите жени во 360 степени и притоа лигавењето да не им се поцеди на ретровизор или шофершајбна...

ПС. Од сигурни извори дознав дека ќе се забрани употребата на жмигавци ( пош они ретко и ги користат) пош лошите каури ги измислиле тие за да им се троши акумулаторот пош за тој акумулатор 10 месеци работат као ќенеф мајстори. Исто така да не би се десил геноцид ќе се забранат ролерки и точаци пош автоматски со забраната за жмигавци+ тотална сообраќајна неписменост= геноцид на младите каури кои се рекреираат на ролери пример ( иако забраната сеуште не е донесена исто како да е на сила. сведок: моите коленици)

ППС. леле да им се пљукнам..., ќе станеме бетер од тетово

cd-krsac

Field Marshal
Член од
18 јануари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
9
zosto zboris taka za gradonacalnikot? (segasniot ili bivsiot ili dvajcata)
toj ako e ovcar, ama barem e glup.

В

Вори

Гостин
Двајцата се за никаде...од толку писмени луѓе во градов,Руфи градоначалник.Ќе се отрујам.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Двајцата се за никаде...од толку писмени луѓе во градов,Руфи градоначалник.Ќе се отрујам.
Абе не сфаќаш дека во политиката колку си поглупав, толку си подобар?

Enis_gv

Dictator.
Член од
17 март 2009
Мислења
353
Поени од реакции
9
Еве неколку слики од ГОСТИВАР...За тие што никогаш не биле во ГОСТИВАР!!!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Интересно гратче, според сликите симпатично делува.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Тресеш зелени, кружниот тек е најелегантното решение за раскрсници...
Цела западна Европа врие од кружни текови кои обезбедуваат непрекинат тек на сообраќајот...
Проблем е што Македонците немат навика ниту возачка култура за кружни текови, ама тоа ќе си дојде со времето...
Ај кога ќе бидат готови кружните текови пак ќе правиме муабет дали биле добра идеја или не...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Тресеш зелени, кружниот тек е најелегантното решение за раскрсници...
Цела западна Европа врие од кружни текови кои обезбедуваат непрекинат тек на сообраќајот...
Проблем е што Македонците немат навика ниту возачка култура за кружни текови, ама тоа ќе си дојде со времето...
Ај кога ќе бидат готови кружните текови пак ќе правиме муабет дали биле добра идеја или не...
Абе во право си за тоа сто насто, али како што рече општо во Македонија, а посебно во Гостивар возачката култура не е на нула, во минус е појдена. Вчера имаше верижна сообраќајка со 3 коли, нешто што не може да се деси во Австрија кога се спушташ од Алпи со 5 цм мраз на асфалт, али кој возел во ГВ тој си знае :).
Скептичен сум во врска со ова, но времето ќе покаже.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Абе во право си за тоа сто насто, али како што рече општо во Македонија, а посебно во Гостивар возачката култура не е на нула, во минус е појдена. Вчера имаше верижна сообраќајка со 3 коли, нешто што не може да се деси во Австрија кога се спушташ од Алпи со 5 цм мраз на асфалт, али кој возел во ГВ тој си знае :).
Скептичен сум во врска со ова, но времето ќе покаже.

Во Струмица имаше еден парадокс два кружни тека со различни правила...
Треба строго да се дефинира и да не се филозофира, едноставно тој што е влезен во кружниот тек секогаш има предност, трепкач се користи само кога се излегува од кружниот тек и тоа е тоа...
Просто и едноставно, така лесно ќе се научат луѓето...
А не секој кружен тек посебни правила...
Тоа е тоа, ја поздравувам оваа иницијатива и не ми е јасно зошто Гостиварчани се против...
Освен тоа ако се убаво уредени , со цвеќе, тревичка, па и некоја скулптура кружните текови можат да го разубават градот...
Јас лично пред секој влез , излез и центар на селата би ставил по едне мал кружен тек...Дури и кога нема раскрсница со нив би ја регулирал брзината на движење ...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Кружен тек е многу подобро решение од раскрсница, во Австрија ги има безброј.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Во Струмица имаше еден парадокс два кружни тека со различни правила...
Треба строго да се дефинира и да не се филозофира, едноставно тој што е влезен во кружниот тек секогаш има предност, трепкач се користи само кога се излегува од кружниот тек и тоа е тоа...
Просто и едноставно, така лесно ќе се научат луѓето...
А не секој кружен тек посебни правила...
Тоа е тоа, ја поздравувам оваа иницијатива и не ми е јасно зошто Гостиварчани се против...
Освен тоа ако се убаво уредени , со цвеќе, тревичка, па и некоја скулптура кружните текови можат да го разубават градот...
Јас лично пред секој влез , излез и центар на селата би ставил по едне мал кружен тек...Дури и кога нема раскрсница со нив би ја регулирал брзината на движење ...
И јас го поддржувам воведувањето на кружни текови, правилата ми се јасни, а приметувам дека ''странците'' кои доаѓаат летово ги познаваат правилата, но нашиве се табула раса, општо во сообраќајната култура.
Еве пример јас ќе ти дадам денес што мене ми се деси. Излегувам со колата (на 2мин од центар живеам) со намера да излезам од град и да одам до Маврово. Прва кривина влегувам на булевар, еден пред мене се вклучува без трепкач и ми сече пат, по 20 метри пак човекот се исклучува без трепкач. Стигам на семафор, еден паркиран ми отвора врата, ќе го соберев сосе врата и нозете ќе му ги искршев. Влегувам потоа во кружен тек и друг тип ми сече пат иако сум внатре во кружниот тек и потоа една просто невозможна ситуација, комби сака да претекнува некој трактор ваљда и влегол на половина во моја лента, јас блендирај свири да се тргне, не бе брат, нејќе да чуе и си се тргнав со двете тркала на неасфалтираниот пат :toe:.
Сообраќајот во Гостивар е тотален хаос, катастрофа.

Kajgana Shop

На врв Bottom