Горан Славковски?

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Ајде аирлија, па да се радуваме на многу голови. Горан, you've made the right choise.
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Да, изборот кој го направи Горан е добар, но за разлика од пред неколку месеци, сега јас не сум сигурен дека направивме ние добар избор...

Мислам, вака стојат работите, ужас ни е репрезентацијата (младата) па Славковски, дефинитивно ќе биде освежување! Но:
Utrinski напиша:
Навистина засега нема место во првата гарнитура на Интер, но не треба да се заборави дека и (1)настапите за вториот тим во мошне силна конкуренција на (2)италијанските второлигашки гарнитури се можност да ги покаже своите квалитети.
  1. Настапите на Горан во вториот тим (Primavera) на Интер, се во најмала рака - нередовни! После 12 натпревари (1080 мин. можни) тој има: 305 минути. После 15 натпревари за вториот тим има: 0 голови + на Карнивал Купот, исто 0.
  2. WHAT? која втора лига?
Сепак, дечкото можеби има квалитети, да се биде во Прв тим на Интер на 17 години, и да се влезе во историјата на еден клуб (како најмлад играч кој заиграл) не е мала работа. Само се надеваме, дека ќе има добри и успешни натпревари за Македонија
 

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Младиот напаѓач на Интер потпиша втор договор со клубот до 2010 година. Постојат големи шанси, младиот напаѓач на Интер и еден од најталентираните фудбалери во Европа, Горан Славковски, чии родители потекнуваат од Македонија од скопското село Бразда наскоро да го облече дресот на младата репрезентација на Македонија, играчи до 21 година. Иако, тој има шведски пасош и шведско државјанство не постои никаков проблем да добие македонски пасош кој го поседуваат и неговите родители кои веќе 20. години живеат во Шведска, во Малме.

Како што е познато Горан Славковски, кој деновиве наполни 18 години, беше стандарден првотимец и голгетер на шведскиот прволигаш Малме, но неговите игри не останаа незабележани. Овој извонредно перспективен фудбалер, висок 194 см, тежок 86 кг., со своите голови го привлече вниманието на големите фудбалски клубови Манчестер Јунајтед, Арсенал, Милан, Баерн, но неговиот менаџер, познатиот Јозо Палац донесе одлука да се прифати понудата на италијанскиот фудбалски гигант Интер и од пред неполни две години Славковски се најде во Милано и потпиша договор со Интер до 2008 година. Со неполни 17 години и дебитираше за првата екипа на Интер, но со оглед на силната конкуренција која владее во овој клуб, тренерот Манчини секојдневно тренира со него заедно со останатите првотимци, но Горан Славковски засега настапува за вториот тим на Интер.

Во минатата година поради добрите игри за втората екипа на Интер, поради неговите голови беше прогласен за најдобар млад играч во Италија додека еден англиски весник го прогласи за трет најперспективен фудбалер на светот зад познатиот напаѓач на Барселона Меси.

Токму поради сето ова како што не извести неговиот менаџер Јозо Палац Славковски пред два дена по барање на газдите на клубот го продолжи договорот со Интер до 2010 година што е уште еден доказ за каков вонсериски фудбалер се работи. Навистина засега нема место во првата гарнитура на Интер, но не треба да се заборави дека и настапите за вториот тим во мошне силна конкуренција на италијанските второлигашки гарнитури се можност да ги покаже своите квалитети.

Иако, минатата година при посетата на Скопје неговиот татко Раде и менаџерот Палац не дадоа конкретен одговор дали Горан Славковски ќе игра за Македонија, со оглед дека има шведски пасош, дека и Италијанците покрај Хрватите му понудија свое државјанство да настапува за селекциите на овие држави, дознавме дека е веќе завршена работа Горан Славковски да го облече дресот на репрезентацијата на Македонија, веќе на претстојните две средби на младата репрезентација на нашата држава, на 25 март со Црна Гора во Скопје и на 28 март со Албанија во Битола.

Како што дознаваме деновиве во Милано престојува директорот на Агенцијата за спорт и млади Ивица Георгиевски кој треба во името на премиерот на Македонија Никола Груевски да разговара со Горан Славковски и неговите родители во иднина тој да добие македонски пасош, што не е проблем и да игра за репрезентацијата на Македонија. Најпрвин за младата, а потоа, јасно доколку тоа го побара Катанец и за најдобрата селекција што е речиси сигурно бидејќи веќе подолго време селекторот Катанец се распрашуваше какви се шансите младиот Славковски да игра за Македонија.

Во текот на денешниот ден Ивица Георгиевски во Милано, каде се наоѓа веќе неколку дена треба да се сретне со Славковски, неговиот татко Раде и менаџерот Јозо Палац да ги договорат деталите околу настапот на Горан Славковски за Македонија.

Вчера разговаравме и телефонски со неговиот татко Раде кој е веќе во Милано во посета на синот и кој беше категоричен:

- Со сопругата долго разговаравме со Горан, бидејќи се договоривме кога ќе наполни 18 години тогаш да реши за кого сака да игра. Со оглед дека крвта не е вода, дека јас сопругата и неговиот брат сме родени во Македонија, дека ја сакаме својата земја тој донесе одлука да настапува за репрезентацијата на Македонија, мислам дека е тоа завршена работа.

Останува денес или утре да се постигне договор со Славковски, веруваме дека директорот на Агенцијата за спорт и млади Ивица Георгиевски успешно ќе ја заврши својата мисија во Милано бидејќи ваков фудбалски бисер, покрај Горан Пандев во нападот би бил голем адут за Среќко Катанец и неговата селекција.

Впрочем, да се надеваме дека Горан Славковски ќе го видиме во Скопје на 25 март за првпат во дресот на Македонија против младата селекција на Црна Гора, а потоа по три дена и против Албанија во Битола.

Преземено од Утрински Весник.

Inter Secure Young Swedish Starlet

The 17-year-old - who has starred for Sweden's junior teams - has been at Inter for a while, but the lack of a long term deal was beginning to attract interest from the likes of Manchester United.
However, the Nerazzurri have tied him down to a deal which will see him remain at the club until 2010.

"We are very happy," said his agent, Jozo Palac.

"The fact that they gave him a long-term contract proves they are sure of his qualities.
He is of Macedonian origin, and the tug of war with Sweden over wohm he will represent at the senior level has begun.
Ivica Georgievski, the Macedonian minister of sport, has spoken to the player and his agent already, in an attempt, to persuade the youngster to represent them.
"Goran will decide that himself when he turns 18 in April," he said.
"It's my duty as an agent to meet with these people, they have shown interest so I sit down and talk with them."



Преземено од Goal.com
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Потврдено е дека ќе игра за Македонија.Меѓутоа сакам прво да го видам како игра па да "славам".Сепак верувам дека е добар штом Интер го потпишаа во тим за долго време.
 

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
The Mummy Returns напиша:
Потврдено е дека ќе игра за Македонија.Меѓутоа сакам прво да го видам како игра па да "славам".Сепак верувам дека е добар штом Интер го потпишаа во тим за долго време.
Oд каде информацијава? Точна е?
 

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Да, информацијата е точна прееска потврди Бранко Илиевски на Телма дека дечкото се одлучил да игра за МАКЕДОНИЈА (Немам линк)
 

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Пандев-Славковкси па тоа може да биде поубиствено дуо и од на времето Салас-Заморано :eek:lee:
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Големиот фудбалски талент Горан Славковски потврдил дека во иднина ќе го носи дресот на македонската репрезентација, соопштија од Агенцијата за млади и спорт, чија двочлена делегација, испратена лично од Премиерот Никола Груевски, се врати од петдневната работна посета на Италија. На состанокот, на кој присуствувале и менаџерот и адвокатот на Славковски, 17-годишниот играч на Интер потврдил дека за него не постои друга опција освен Македонија, иако за него отворено се интересираа и Шведска, каде што е роден, и Хрватска.

- Јас не се викам Свенсон или Ларсон и не сум сино-жолт, се викам Горан Славковски и моите родители се од Македонија, јас сум Македонец, во срцето сум црвено-жолт и затоа ќе играм за Македонија
- изјавил Славковски.

Во наредните десетина дена Славковски со својот татко треба да пристигне во Македонија за да се договорат последните детали околу неговиот настап во дресот на нашата репрезентација. За време на престојот во Македонија, Славковски, кого го споредуваат со Кристијан Виери, би требало да се сретне и со Премиерот Груевски, кој лично се ангажирал во овој случај.

 
Член од
1 март 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
heheh zakon tandem

Zemzela напиша:
Пандев-Славковкси па тоа може да биде поубиствено дуо и од на времето Салас-Заморано :eek:lee:


da i definitivno Slavkovkski ke igra za Makedonija
 
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Goran Slavkovski vcera izjavi deka ke igra za Makedonija, pretsedatelot na Agencijata za mladi i sport vcera imal sostanok so nego i negoviot menager, kako i so clenovi od Inter, i Goran izjavil deka vo dusata i CRVENO-ZOLT i deka saka i ke igra za nasata reprezentacija
 

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
lele sea na svetsko ke ideme. AJDEEEEEEEE koj saka neka dojde
 

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
уф сеа што ќе биде :DD
 
Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Готово сеа нема кај да бега. hehe:

Да му посакаме многу успех во настапите за националниот дрес, и многу голови, па да дае господ и да се пласираме на европско или светско првенство. :zlo:
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ке видиме шо играч е до сеа не сум го видел нешо посебно да игра:tapp::tapp:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom