Мене во Exodus повеќето филмови одвај да ми ги вчита Сакав да го гледам Hostiles и никако не ми го отвараше, ај реков дај друг филм и нејќеше па пробај трет отвори и кочеше. Поради ова решив да пробам друго нешто и инсталирав тој хрватскиот build Phoenix Reborn ама пак во Exodus e нешто споро и одвај некој филм да вчита
Приметив тој Phoenix Reborn како да е доста побрз барем на мојот лаптоп некој од работите побрзо ги отвараше. Не е пренатрупано менито како Balkan Green со икони и со позадина анимација да врти цело време. Meнито ми се допадна како е средено дизајнот. Еве да пишам и содржински што има
- За филмови Покрај Exodus има и уште пет addon-и Genesis Reborn, Maveric Movies, Neptune Rising, Placenta, Uranus.
- Oд addon-и со IPTV листа канали го има скоро истото како на Balkan Green, значи тука е Balkan Green addon-oт
- Од авторите и одржувачите на овој build исто имаат addon кај што ставаат филмови и серии само направено како Exodus па има доста понови филмови. Исто имаат домашна продукција филмови и серии а сериите се доста хрватски избор. Има исто и документарци, бокс сет филмови, аddon со содржини за деца.
Значи скоро се како на Balkan Green но малку и надополнет содржински.
Така да на
RaZ-R би му препорачал да се одлучи или за Balkan Green или за Phoenix Reborn aко е почетник во Kodi или ако го мрзи да инсталира аddon-и едно по едно. Инструкции за инсталирање има на Јутјуб се убаво прикажано во видео.