Гледање филмови - сами или во друштво?

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
многу ретко, скоро никогаш не гледам филмови сама, едноставно немам волја да пуштам некој филм кога сум сама, туку чекам да се собереме во друштво и да направиме некој амбиент, пуканки и сл. и да го гледаме заедно и потоа да коментираме за впечатоците.

Naked Angel

more than u're used to
Член од
20 февруари 2009
Мислења
79
Поени од реакции
11
Јас обожавам да гледам филови сама. Било да е комедија, хорор, драма...сакам да сум сама. Друи и комедија да е, преферирам да се смеам сама:) Неможам ич во друштво, секогаш коа ќе гледам филм со друштво не го гледам како што треба и секогаш го гледам истиот филм дома сама по 2ор пат. Ако друштво реши да се собираме и да гледаме филм најчесто одбивам (или одам поради дружење), а пак ако сум со дечко ми никогаш не доаѓам до крајот. Само со сетра ми можам да гледам, малечка е и често ме замолува да гледаме хорори заедно па не ја одбивам :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Преферирам да гледам филмови сум бидејки повеке ке ја разберам поентата на филмот.Секогаш кога сум пробал во друштво да гледам се ке се најде некој суфлер и ке ја уништува секоја сцена со неговите глупави коментари...За во друштво само хорор филмови и да имаш јак глас,цикај,врескај колку што можеш повеке за да ги плашиш другите :ija::ija:

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
цело друштво знаат да гледаат филмови ( половина од моите блиски луѓе се бават со тоа ) така да .. не ми е проблем , сакам во друштво да ја почувствуваме магијата , сам некако ми е шубе ( хичког комплекс :pos: )

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И покрај тоа што не сум голем љубител на филмови, сепак преферирам сама да гледам филмови. Обожавам на пример кога сум сама дома и кога ќе се испружам на фотељата во дневна и сама земам некој филм да го гледам. Не дека не сакам и во друштво да гледам филмови, напротив, интересно е, фала Богу, ама сепак, во ситуацијава бирам сама. Повеќе се внесувам во филмот, повеќе навлагам во тој свет, подобро го осеќам....Значи сама, дефинитивно.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Гледам филмови и сам и во друштво сеедно ми е само жанрот од филмот да ми се погоди. Хорор скоро никогаш, комедии ретко, драми понекогаш, добри акции и трилери секогаш во секое време и со секого па и сам.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Исто како и Crazy in Love, подобро се внесувам во филмот кога сум сам, едноставно Crazy ме објасни и мене.

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Дефинитивно сама, можам да се фокусирам на филмот и никој не ми смета. Сум гледала со другари и ако е хорор никогаш не сме го догледале, секогаш некој вришти од страв, ако е комедија коментираат нон стоп....

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
И покрај тоа што не сум голем љубител на филмови, сепак преферирам сама да гледам филмови. Обожавам на пример кога сум сама дома и кога ќе се испружам на фотељата во дневна и сама земам некој филм да го гледам. Не дека не сакам и во друштво да гледам филмови, напротив, интересно е, фала Богу, ама сепак, во ситуацијава бирам сама. Повеќе се внесувам во филмот, повеќе навлагам во тој свет, подобро го осеќам....Значи сама, дефинитивно.
сам си е најубаво, дека ме нервира кога некој шушка па ке утнам некој дел :uvo:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Секако зависи до филмот, ретко сакам да гледам сам, повеќе со друштво :) Сепак кога гледам сам телефонот исклучам, заклучам врата, изгасам струја, земам нешто за „мелење“ и уживам.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Oбично гледам сама, пошо ако сме во друштво многу ретко се концентрираме на филмот.. поважно ни е само заебанција и некојси коментар,но сепак мора да се земи во предвид дека во друштво подобро се поминува така да не ми смета и во друштво да гледам филм.. напротив ќе си поминам многу поубаво.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Преферирам сама ама многу ретко ми текнува да седнам 2 саати пред ТВ и да се концентрирам на филм! Ми треба некој да ме мотивира и да ме разбуди кога ќе задремам после 40 мин од филмот!
Си дремуцкам скоро секогаш:pipi:
Како и да е, и кога гледам во друштво се изолирам и не сакам да ми реметат спокој и концентрација освен кога се гледаат филмчиња од типот P.S I Love You кои не бараат дополнително напрегање на мозочни клетки! Куп жени, палома и пица ќе завршат работа!
Инаку пиво и цигари ми иде уз филм, храна ме деконцентрира!

ZACKY VENGEANCE

chuck SUCKScorey ROCKS
Член од
25 ноември 2008
Мислења
226
Поени од реакции
16
кога гледам хорор поубаво ми е сам,а кога гледам комедија или драма со друштво...
иначе поубаво е сам да се гледа филм,оти поубаво ќе навлезеш во приказната а со друштво нема ни да обрнеш за што се работи во филмот,туку нон-стоп заебанции,глупирања и така натаму.......

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Сама, најубаво ми е сама со слушалки на уши. Ако е хорор, само ги намалувам и вриснувам од време на време , ако е комедија, смао моето смеење се слуша, а ако е акција на пример со трки со коли или мотори, или пак на пример тапаните во Drumline филмот :)vozbud:), е тогаш уживам буквално и добивам енергија максимално.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Како и повеќето работи што во животов преферирам да ги правам сама, да, филмови сакам да гледам сама.

Kajgana Shop

На врв Bottom