Прво едно реторичко прашање, не сакам никој да ми одговара, ги знам одговорите. Зошто кога ниеден голем капитален проект во овие години не успеа да се резлизира- ни хидроцентрали, ни автопатишта (или пропаѓаат тендери или никој не се јавува) некој нас не замајува со вакви работи, па уште и анкета ставиле, демек баш нас ќе се слушаат?! Приоритетите се тотално побркани, Европа и светот се во најголема криза од 1929 а ние фасади на влада ќе поправаме.
Ама ако веќе се фаќаме на орото, втората опција е интересна, но фактот е дека таа за 10, а може и пет години со нашето фушерај градежништво нема на ништо да личи, основата на зградата е таа, метална коцка, без никакви облини и стил. Фасадата ќе се обнови но брзо ќе се запушти. Првата ми се допаѓа, јас сакам такви згради во класичен стил, затоа мислам дека треба да се оди со тоа решение, има најмногу промени во однос на сегашната зграда. Би гласал за зграда со футуристички стил, ако се прави скроз нова. Иначе за оние што викаат дека државните инстутиции треба да бидат во озбилен класичен стил, очигледно не сте ги виделе некои нови згради кои се направени, како на пример Градската куќа во Лондон.