Гласање за изгледот на новата фасада на Владата на РМ

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За луѓе без вкус и собранието изгледа ужасно, а појма немаат како изгледа од птичја перпектива. Само кинеска копија за таквите.
На собранието очајно му треба префарбување. Каки боја има, башка може да се види како е попукана фасадата на одредени места.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
За луѓе без вкус и собранието изгледа ужасно, а појма немаат како изгледа од птичја перпектива. Само кинеска копија за таквите.
Јебига, неаме сите крила.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
:гомце:Свето Срање (Проливот на папата) :гомце:
НИЕДНО!:гомце:
Еден дел личат како Атина, а другите како неуспешен трговски центар од раните 90-ти:гомце:И нема да гласам, 1 или 5 ќе ги градат, тука им е двоумењето:гомце:Уште погрдо од досегашново:гомце:А место машина за перење среде влада, да им платеа заостанати плати на Македонија Пат?:гомце: Патни трошоци на државните службеници за последните 5 месеци?:гомце: Да помогнеа со средства на некој од многуте случаи за кои е потребна операција во вредност од 50-100.000 евра?

И не знам шо сте запнале за собранието, со мали корекции ќе е многу добра зграда.Или дека не е во ретро стил?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
На собранието очајно му треба префарбување. Каки боја има, башка може да се види како е попукана фасадата на одредени места.
Собранието веќе се реновира од поодамна..е сега дали ќе се мења бојата незнам..според мене би требало да се смени,стварно бојава е пролив.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кај овој третиов предлог фали уште Дејвид Гета со еден сет и публика што вика У у...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Резултатите засега:

Решение 1 29% (393)
Решение 2 24% (323)
Решение 3 18% (252)
Решение 4 13% (178)
Решение 5 13% (173)
Не знам / Нема одговор 4% (49)

Вкупно гласови 1368

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Мене ми се свиѓаат кецот и петката, иначе гласав за кецот :) Секој си има свој вкус, лично мене двојката како трансформатор ми личи најозбилно :pos:

S

stefi

Гостин
А, да гласавме за фасади на домотовите за деца без родители итн? Мавај една четка врз владата и онака внатре се им е топ (ако веќе не им е удобно во ,,такво место,, да донесуваат големи одлуки)

S

Shellshock nam67

Гостин
А, да гласавме за фасади на домотовите за деца без родители итн? Мавај една четка врз владата и онака внатре се им е топ (ако веќе не им е удобно во ,,такво место,, да донесуваат големи одлуки)
e sega i ti ne e toa vo programata na cekorite 3 napred 2 nazad :pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Гласав за најочајната верзија (мислам 3 беше) покрај сите градби споменици шаренолики и џиџани осветлени и хромирани застаклени и гипсирани предимензионирани и кичерајски наконтени, убо ќе му легне како јаготка на шлагот и една така очајбијна градба за мастермајндовите на ова фрик шоу.

I

Iblis

Гостин
Мене ми се свиѓаат кецот и петката, иначе гласав за кецот :) Секој си има свој вкус, лично мене двојката како трансформатор ми личи најозбилно :pos:
И мене мис се "свиѓа " кецот, такво уникатно, уметничко и практично решение никаде нема, нит ќе има:pos:.
Не е насочено ова кон тебе ОfO, само критика на инвентивноста и слободната уметничка мисла (бар последниот пат кога прашав архитекти истите до некој степен се чувствуваа како уметници)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Објектот број два е најдобар (без скулптурите во фонтаните), но зградата на Владата е сосема добра како што е и нема потреба од било каква “реконструкција“ - евентуално реновирање доколку нешто е оштетено. Истото важи и за Собранието, но него веќе почнаа да го реконструираат, за жал.

Значи, ниеден предлог. Патем, да не го видов предлогот за првиот објект на официјалната страна на Владата, ќе мислев дека е некоја пародија.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Прво едно реторичко прашање, не сакам никој да ми одговара, ги знам одговорите. Зошто кога ниеден голем капитален проект во овие години не успеа да се резлизира- ни хидроцентрали, ни автопатишта (или пропаѓаат тендери или никој не се јавува) некој нас не замајува со вакви работи, па уште и анкета ставиле, демек баш нас ќе се слушаат?! Приоритетите се тотално побркани, Европа и светот се во најголема криза од 1929 а ние фасади на влада ќе поправаме.

Ама ако веќе се фаќаме на орото, втората опција е интересна, но фактот е дека таа за 10, а може и пет години со нашето фушерај градежништво нема на ништо да личи, основата на зградата е таа, метална коцка, без никакви облини и стил. Фасадата ќе се обнови но брзо ќе се запушти. Првата ми се допаѓа, јас сакам такви згради во класичен стил, затоа мислам дека треба да се оди со тоа решение, има најмногу промени во однос на сегашната зграда. Би гласал за зграда со футуристички стил, ако се прави скроз нова. Иначе за оние што викаат дека државните инстутиции треба да бидат во озбилен класичен стил, очигледно не сте ги виделе некои нови згради кои се направени, како на пример Градската куќа во Лондон.

Kajgana Shop

На врв Bottom