Решение 1 24% (3781)
Решение 2 29% (4424)
Решение 3 28% (4357)
Решение 4 7% (1107)
Решение 5 9% (1408)
Не знам / Нема одговор 3% (442)
Вкупно гласови 15519
За неколку часа ќе води тројката!? Некој саглам гласа.
Ако сака Грујо да го градат првиот предлог ниту пак анкета ќе имаше, ниту пак потреба од саботажи. Тоа како прво како второ и да не добие првиот предлог нема сила што може да го спречи Грујо повторно да го гради првиот предлог , затоа што анкетата е само да се види мислењето на граѓаните а одлуката сепак ја донесуват малку постручни луѓе. И за крај од твојот коментар неможе ништо друго да се заклучи освен дека нема погодувачка на овој народ. Кога водеше првиот предлог тогаш гласаа од штабови, кога водеше вториот предлог пак беше саботажа и сега последното Груевисти гласат за 3 предлог.Ова за тројката што води некој намерно се обидува да ја саботира анкетата.
Две сценарија има според мене.
1.Опозициски настроени гласачи сакаат да докажат дека јавното мислење е против барокот.
2.Подржувачите на власта намерно ја саботираат анкетата за да би покажале дека некој мести гласови за да би можел Грујо да го одбере првиот проект дури и ако изгуби анкетата, нешто како со пописот, демек спречил фалисификат, уствари се заборавил Ахмети со дотурањето непостоечки жители.
Само 100 гласови разлика помеѓу првото (барокот) и ова второво преуредување на сегашната фасада.. само не заборавај дека конечниот глас го има специјално избрана комисија така да 100 гласа = ништо скоро. И ништо не крадеме и баш сакам ова стручната комисија да го избере првото барокот, другово е ептен глупо ќе сменат само стакла и ајде важно направена е.. она лименките се грди градби и никако не треба да останат.. дури собранието е подобро.јесссссс не победи битно тоа барокот тоа ме радува ..... нема да фалсификуваме историја како што ни станало пракса на пример со портата "македонија"
тие грди градби се дел од нашата историја со тој "преубав" барок е апсолутно ништо во ред е да ги преправаат градбиде на улица македонија и на плоштадот затоа што биле (барем дел) такви и театарот и се на кејот ама да не се лажеме никогаш "лименките" не биле барок нити па сме имале држава во тој период па да имаат владина зграда во тој стил едноставно тоа е реалноста комуњарска држава комуњарска градба не е ништо од што треба да се срамимеСамо 100 гласови разлика помеѓу првото (барокот) и ова второво преуредување на сегашната фасада.. само не заборавај дека конечниот глас го има специјално избрана комисија така да 100 гласа = ништо скоро. И ништо не крадеме и баш сакам ова стручната комисија да го избере првото барокот, другово е ептен глупо ќе сменат само стакла и ајде важно направена е.. она лименките се грди градби и никако не треба да останат.. дури собранието е подобро.
Јас сум за да си направат огромен објект со апартмани, базени, џакузи, барови, да може да ги добиват сите благодети и спокој што може да ги пружат материјалните добра.....ептен глупо ќе сменат само стакла и ајде важно направена е.. она лименките се грди градби и никако не треба да останат.. дури собранието е подобро.
И јас сум за тоа воопшто да не ги прават, ама веќе кога грешиле нека ги направат асално и квалитетно. Да не им текне по 5-10 години ајде пак нова ..Јас сум за да си направат огромен објект со апартмани, базени, џакузи, барови, да може да ги добиват сите благодети и спокој што може да ги пружат материјалните добра.....
По твој вкус е веројатно нешто вакво:она лименките се грди градби и никако не треба да останат.. дури собранието е подобро.
Од каде е инспирацијата за објектот на Владата? Види еден цртеж неколку коментара погоре.Или ако веќе не е барок нема земат нека направат традиционални Македонски градби и готово.