Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Фантом,не мислам на смешните работи со имињата кои ги набацува Трн,како и некои жалења дека не ги пуштале во некој фенси кафич избацувачите.

Тоа се случува секаде.

Сепак,основните работи за кои се отвори темата се изгубија далеку на првите две страни.
И ако не ви е гајле за бојкотот,зашто се замарате сите на темава?:vozbud:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Што е ова битно?

Навистина не ја гледам поврзаноста на работа преку лето (фак,дури и мари4ето работи!) со давањето добра туристичка понуда за вашите потрошени пари.

Но,тоа е,како што реков,не може секој да ја сфати смислата на темата,како што некој не може да ја сфати основната цел на туризмот.:wink:
pa neznam ni jas so imase tvojot komentar veze deka detevo ak imalo 17 godini i zavrsilo kurs za kelner ne se razbira od turizam i nema prosetano?!?!?!?:kesa:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
VeS знае ептен многу за туризам, на свои 15 години, и гарант секоја година оди на одмор на море, па може да направи споредба.
Пак ќе кажам од каде знаете дали јас знам да правам сопредби,дали сум одела на море или пак знам нешо за туризамов. Прво јас не се преценувам и не се кревам па да викам "Вие нишо не знајте, јас знам"
После ти се молам Мистичен немојте само против Охриѓани,не сме ние(т.е. не јас пошо не сум по потекло само живеам тука:))единствени арогантни суштества на планетава земја...барем на работа кај шо одам секое лето мора да слушам иста песна
-Koлку се домативе?
*50
-Аууууууу кај нас у Скопје се 40 па шо им правите на цениве
Епа нека си одат на зелено пазарче и нека купуваат скапаници од по гаражнине чувани,второ патлиџанине се купваат 45 и 50 се продаваат...ама ај за вас специјално ич да се нма ќар ќе напрајме од сега.
И мистичен и acid научетесе да почитувате туѓи мислења на 15 годишни или помали можеби би биле во право или само си мислите дека шо сте едно 5-6 год постари имате поголеми права на изразување мислење
п.с. Вторник идам Скопје да се скувам малку,па да видам вашава метропола како сте ја средиле:pos2:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
pa neznam ni jas so imase tvojot komentar veze deka detevo ak imalo 17 godini i zavrsilo kurs za kelner ne se razbira od turizam?!?!?!?:kesa:
Ако ти прифаќаш дека со курс за келнери се дознава се потребно за туризам,ете го вашиот проблем.:wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Знаеме. Признај, кажи - никогаш не сум била на море. Не е срамота, имаш само 15 години, има време :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Сезоната во Охрид започна со малку туристи

Првиот ден на јули, кој го означува почетокот на главната туристичка сезона, не донесе многу гости на охридското крајбрежје.
Градот е полупразен, а во хотелите, приватните апартмани и кај издавачите на соби има многу слободни места.
Во сите овие капацитети можат вкупно да се сместат околу 30 илјади туристи, јавува дописникот на Нетпрес од Охрид.
Првиот човек на хотелот “Гранит”, Перо Кутановски, кажува дека на почетокот на јули во нивниот објект се пополниле само неколку соби и оти поголем број туристи очекуваат во втората половина на јули.
Од “Инекс-Горица” велат дека нивните објекти, освен хотелот “Парк”, во кој и сега има гости, најискористени ќе бидат кон крајот на август и во септември.
Во охридските хотели летувањето чини од 25 до 35 евра, во приватните апартмани околу 10 евра, додека кај издавачите на соби се плаќаат од 250 до 300 денари за кревет.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
-Аууууууу кај нас у Скопје се 40 па шо им правите на цениве
Епа нека си одат на зелено пазарче и нека купуваат скапаници од по гаражнине чувани,второ патлиџанине се купваат 45 и 50 се продаваат...ама ај за вас специјално ич да се нма ќар ќе напрајме од сега.
Аиде сега,и доматите било поубави кај вас.:vozbud:

Брилирате со непотребни офтопици,мислам да ве оставиме 2-3 страни да подискутирате меѓу себе за нас скопјаните,луѓето сами ќе сфатат зашто бојкот :)

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
туку дај ми некоја причина зашто јас да не бојкотирам?
Напиши на гугл Охрид и кликни на слики :)

И зарем е толку тешко да ги бојкотираш тие услуги(тие објекти,тие луѓе) од кои не си бил задоволен во предходите сезони?

Толку е голема понудава на градов шо морат да имат и нешто шкарт:toe:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Фантом, ај се собериме ние да промовираме Охридски туризам догодина. Ќе видиме кој ќе е појак, ќе им резервираме преку мсн еј :vozbud: =)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Знаеме. Признај, кажи - никогаш не сум била на море. Не е срамота, имаш само 15 години, има време :)
:tapp:
:pos2:5 мин неможев да се соземам ...
извини ако ти го имаш пропатувано цел свет и си сезнајко,а јас проста од градов неам мрднато :pos2:
Можда си мислеше да ме изнервираш,ама не ти успеа јас умрев од смеа со ова:pos2:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе ти смеј се колку сакаш, ама признај бе дека никогаш не си била на море, дека единствената вода во која си се бањала е охридската:)

Не го имам пропатувано цел свет, таман работа, ама да речеме дека сум бил на море во 5 различни држави.

Демантирај ме дека си била некогаш на море, стави скен од печати во пасош, жити мајка :)

Z

ZeroStyle

Гостин
ВеС ти стварно...Ама стварно толку си глупа?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
ај ко ке најдам скенер ќе ти докажам

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Сликни го бе, сигурно имаш апарат или мобилен со камера.

Еј, ама немој да бараш сега пасош од другарки :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Ако ти прифаќаш дека со курс за келнери се дознава се потребно за туризам,ете го вашиот проблем.:wink:
Dobro mu obekav na Andronik deka nema da se raspravam a ocigledno e deka ne se razbirame! Muabetot mi bese deka ako zavrsil kurs za kelner ne znaci deka setal pomalce od tebe i deka ne videl pojke raboti od tebe.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom