Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Нина е охриѓанка (ако не се лажам). И од ohridnews се охриѓани ако не се лажам. Сепак и'л стик ту нетпрес.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Стик ту ит, немој некоја друга информација да си примил, пошо не е вистина то шо го пишет сите други, само нетпрес е веродостоен.

Гет аут оф д бокс Принц. :wink:

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Нина е охриѓанка (ако не се лажам). И од ohridnews се охриѓани ако не се лажам. Сепак и'л стик ту нетпрес.
Твое право на што ќе веруваш :toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
мореее сте пополнале 4 страни....
Прво OnTop ме остави без зборови ама те молам малку намали пошо ќе ни ги избркаш и тие шо решија да дојдат па на крај краева старцине шо издаваат соби ќе немаат пари да се запишат на туризам и да научат нешо:pos2:
Второ со постон од Fantom за тоа со прост сељак од провинција или како беше добро е кажано барем не ги креваме носевите кога одиме во други градови

Трето кој к*р го мешате Драганче во темава,тој иако си е сељаче си живејт среќно го давааат на ТВ,на exc а да се надеваме и на Mtv. Можеби му завидувате зш вас ве немат:baeh:
И вие не се врзувајте за медиумиве дојте видете на дело дали нема никој или гужви е по чаршијана и плажине

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
VeS, еден твој сограѓанин од форумов ми призна дека од такви како тебе му се расипуваат сите напори на темава. А тој навистина се труди, и е еден од ретките охриѓани кои ги гледаат маните и се трудат да ги поправат, наместо да даваат коментари од кои на човек и да планирал да летува во Охрид ќе му се одмили.

Толку имав да ти кажам :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сабзироу, Ацид, Мистичен и Мац)). Четворица туристи помалку за сезона 2009та.
Како прво,2009 најверојатно ќе биде сосема друга приказна.
Како второ,си прошол курс за келнери,живееш во Охрид и имаш 17 години.
Што тоа знаеш ти за туризам,и за искуство од друга градови?

Како трето,темата почна многу да забегува на милион страни,но се заборава основните,превисоки цени и препотетни охриѓани.
Реков јас,затоа што ви се може.
И сам со постов и потписот признаваш дека ви се може.

Пресметај колку луѓе ја посетуваат дневно Кајгана,и замисли што ќе се случи ако сите ваши изјави Мистик ги вклопи во еден убав колаж на главна.
Не се бламирајте,примете самокритика од оние кои навистина сакаат да понудат конструктивност во нивните постови.

Никогаш не ја потценувај моќта на медиумите.:helou:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812

Како трето,темата почна многу да забегува на милион страни,но се заборава основните,превисоки цени и препотетни охриѓани.

Пресметај колку луѓе ја посетуваат дневно Кајгана,и замисли што ќе се случи ако сите ваши изјави Мистик ги вклопи во еден убав колаж на главна.
Не се бламирајте,примете самокритика од оние кои навистина сакаат да понудат конструктивност во нивните постови.

Како прво, 2009 ќе биде сосема друга приказна. Ќе има поголема посетеност отколку годинава, то сигурно.

Како второ, непристрастно, најголем дел од гостите што аздисуваат со барања и наоѓаат влакно во јајце, се Скопјани. Сакаш прифати, сакаш не.

Како трето, да, ни се може, пошо сме во позиција да прифатиме губење на тие 10 туристи шо ќе ги повлечите со бојкотов.

Не ја потценувам моќта на медиумите, ама бојкотов ќе ви бидит целосен дебакл.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
VeS знае ептен многу за туризам, на свои 15 години, и гарант секоја година оди на одмор на море, па може да направи споредба.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18

Ti so tvoite 19 sigurno ne znajs mnooogu pojke od nego, a deteto so zavrsilo kurs za kelner znaci deka sfatil deka e vreme da pocnit sam da si prajt pari mesto da zivejt na grbot na majka mu i tatko mu ko nekoi drugi!:smir:
Za pozitivnata kritika nema zamerki, vistinia treba da se smenat nekoi raboti, ima mnogu raboti koi ne delat od to da stanime turisticki centar. Ama so navredi i preovelicuvanje na rabotite veke ne e pozitivna kritika kapis? Mene bojkotot ic ne me zagrizuva, mene me zagrizuva so nekoi luge na forumov ja gledaat raskata vo okoto na drugite a ne ja gledaat gredata vo nivnoto oko! :smir:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да,но наместо да не уништиш со некои факти,ти всушност сугерираш дека треба бојкот,но одиш на таа карта дека нема да успее.

И доста веќе со Скопјани и нивните жалби,не можеш да генерализираш на толку груба основа.
Нормално дека кога ќе ти дојде и некој од Белград,кој видел како тоа всушност треба да биде и да изгледа,ќе "аздисува" со барања.

И нормално,на крај како трето прифати го нашиот бојкот,и надевај се дека ќе бидат десет туристи.
Тоа само зборува колку вие ги цените туристите,и дека нивните барања не се валидни освен ако не се во групи од 1000 луѓе,кои би го бојкотирале градот.
Што е тотално нелогично,кога Охрид живее од туризам,и во светот во кој ние живееме,логичните луѓе,секое евро и денар се важни.

Не ми викај да се откажам од бојкотот зашто е осуден на пропаст,туку дај ми некоја причина зашто јас да не бојкотирам?

Досега,сите од Охрид освен Серпико,не понудивте некакви достојни бранења на вашите угостителски објекти и услуги,како и пренапумпани цени.

Ви се може?

И после секако,само до скопјанштината било,бидејќи само они имаат доволно голема компрехензија да сфатат дека за истите пари може на поубаво и попријатно место да се оди.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ti so tvoite 19 sigurno ne znajs mnooogu pojke od nego, a deteto so zavrsilo kurs za kelner znaci deka sfatil deka e vreme da pocnit sam da si prajt pari mesto da zivejt na grbot na majka mu i tatko mu ko nekoi drugi!:smir:
Што е ова битно?:kesa:

Навистина не ја гледам поврзаноста на работа преку лето (фак,дури и мари4ето работи!) со давањето добра туристичка понуда за вашите потрошени пари.

Но,тоа е,како што реков,не може секој да ја сфати смислата на темата,како што некој не може да ја сфати основната цел на туризмот.:wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Za pozitivnata kritika nema zamerki, vistinia treba da se smenat nekoi raboti, ima mnogu raboti koi ne delat od to da stanime turisticki centar.
Така бе баце бе, да се знае.

Ama so navredi i preovelicuvanje na rabotite veke ne e pozitivna kritika kapis? Mene bojkotot ic ne me zagrizuva, mene me zagrizuva so nekoi luge na forumov ja gledaat raskata vo okoto na drugite a ne ja gledaat gredata vo nivnoto oko! :smir:
Имаше бааѓи конструктивни и добронамерни критики на друга тема што навистина им смета на туристите и што треба да се поправи во Охрид. Наместо да бидат прифатени, да се види реално што може да се стори за да се развие уште повеќе туризмот, фрчеа глупи коментари од типот на "ак не ви чинит - не идајте".

Епа кога на некој добронамерно му даваш предлози и забелешки, и уште му помагаш со идеи како да ги реши, а тој ти прави селски фори - логично е да го бојкотираш.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Да,но наместо да не уништиш со некои факти,ти всушност сугерираш дека треба бојкот,но одиш на таа карта дека нема да успее.

И доста веќе со Скопјани и нивните жалби,не можеш да генерализираш на толку груба основа.
Нормално дека кога ќе ти дојде и некој од Белград,кој видел како тоа всушност треба да биде и да изгледа,ќе "аздисува" со барања.

И нормално,на крај како трето прифати го нашиот бојкот,и надевај се дека ќе бидат десет туристи.
Тоа само зборува колку вие ги цените туристите,и дека нивните барања не се валидни освен ако не се во групи од 1000 луѓе,кои би го бојкотирале градот.
Што е тотално нелогично,кога Охрид живее од туризам,и во светот во кој ние живееме,логичните луѓе,секое евро и денар се важни.

Не ми викај да се откажам од бојкотот зашто е осуден на пропаст,туку дај ми некоја причина зашто јас да не бојкотирам?

Досега,сите од Охрид освен Серпико,не понудивте некакви достојни бранења на вашите угостителски објекти и услуги,како и пренапумпани цени.

Ви се може?

И после секако,само до скопјанштината било,бидејќи само они имаат доволно голема компрехензија да сфатат дека за истите пари може на поубаво и попријатно место да се оди.
Кој вели дека треба бојкот? Која е таја будала, посебно охриѓанец, шо ќе повикат на бојкот?
Не ни пробувам да ти докажувам појќе со факти, како што бараш, очигледно скокаш во читањето постови на темава.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
265
Поени од реакции
18
Pa eve ko na primer nekoi se bunea deka gradot ne e cist- vo poslednive dve tri godini se ima podobreno ohrid na to pole, nekoi vikaja deka nemalo dobri privatni smestai jas vikam kolku plakas tolku dobivas ima mnogu mesta vo koi za cena od 300-350 denari dobivas krevet so topla voda non-stop i sl osnovni uslovi koi mozes da gi dobies za cena od 5, ako sakas poveke imas prekrasni stanovi koi se dvizat po 50 evra na dena vo koi slobodno mozete da spiete po 4-5 dusi, mesto da fakate divi taksisti koi se segde koljaci mozete slobodno da se javite vo taksi kompanija da ima ja kazite destinacijata i uste so niv da se dogovorite za cena, za uslugata vo kaficite ima i dobri i losi zosto gi vregate i tie koi so imet dobra usluga, za toa so slusate skopjanistata vaka skopjanistata taka nie pak slusame ohriganite vaka ohriganite taka. so drugo te interesira pile?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom