klime7
vending
- Член од
- 6 ноември 2007
- Мислења
- 1.241
- Поени од реакции
- 52
Твое право на што ќе верувашНина е охриѓанка (ако не се лажам). И од ohridnews се охриѓани ако не се лажам. Сепак и'л стик ту нетпрес.
Како прво,2009 најверојатно ќе биде сосема друга приказна.Сабзироу, Ацид, Мистичен и Мац)). Четворица туристи помалку за сезона 2009та.
Како прво, 2009 ќе биде сосема друга приказна. Ќе има поголема посетеност отколку годинава, то сигурно.Како прво,2009 најверојатно ќе биде сосема друга приказна.
Како второ,си прошол курс за келнери,живееш во Охрид и имаш 17 години.
Што тоа знаеш ти за туризам,и за искуство од друга градови?
Како трето,темата почна многу да забегува на милион страни,но се заборава основните,превисоки цени и препотетни охриѓани.
Реков јас,затоа што ви се може.
И сам со постов и потписот признаваш дека ви се може.
Пресметај колку луѓе ја посетуваат дневно Кајгана,и замисли што ќе се случи ако сите ваши изјави Мистик ги вклопи во еден убав колаж на главна.
Не се бламирајте,примете самокритика од оние кои навистина сакаат да понудат конструктивност во нивните постови.
Никогаш не ја потценувај моќта на медиумите.:helou:
Ti so tvoite 19 sigurno ne znajs mnooogu pojke od nego, a deteto so zavrsilo kurs za kelner znaci deka sfatil deka e vreme da pocnit sam da si prajt pari mesto da zivejt na grbot na majka mu i tatko mu ko nekoi drugi!:smir:Како прво,2009 најверојатно ќе биде сосема друга приказна.
Како второ,си прошол курс за келнери,живееш во Охрид и имаш 17 години.
Што тоа знаеш ти за туризам,и за искуство од друга градови?
Како трето,темата почна многу да забегува на милион страни,но се заборава основните,превисоки цени и препотетни охриѓани.
Реков јас,затоа што ви се може.
И сам со постов и потписот признаваш дека ви се може.
Пресметај колку луѓе ја посетуваат дневно Кајгана,и замисли што ќе се случи ако сите ваши изјави Мистик ги вклопи во еден убав колаж на главна.
Не се бламирајте,примете самокритика од оние кои навистина сакаат да понудат конструктивност во нивните постови.
Никогаш не ја потценувај моќта на медиумите.:helou:
Што е ова битно?:kesa:Ti so tvoite 19 sigurno ne znajs mnooogu pojke od nego, a deteto so zavrsilo kurs za kelner znaci deka sfatil deka e vreme da pocnit sam da si prajt pari mesto da zivejt na grbot na majka mu i tatko mu ko nekoi drugi!:smir:
Така бе баце бе, да се знае.Za pozitivnata kritika nema zamerki, vistinia treba da se smenat nekoi raboti, ima mnogu raboti koi ne delat od to da stanime turisticki centar.
Имаше бааѓи конструктивни и добронамерни критики на друга тема што навистина им смета на туристите и што треба да се поправи во Охрид. Наместо да бидат прифатени, да се види реално што може да се стори за да се развие уште повеќе туризмот, фрчеа глупи коментари од типот на "ак не ви чинит - не идајте".Ama so navredi i preovelicuvanje na rabotite veke ne e pozitivna kritika kapis? Mene bojkotot ic ne me zagrizuva, mene me zagrizuva so nekoi luge na forumov ja gledaat raskata vo okoto na drugite a ne ja gledaat gredata vo nivnoto oko! :smir:
Кој вели дека треба бојкот? Која е таја будала, посебно охриѓанец, шо ќе повикат на бојкот?Да,но наместо да не уништиш со некои факти,ти всушност сугерираш дека треба бојкот,но одиш на таа карта дека нема да успее.
И доста веќе со Скопјани и нивните жалби,не можеш да генерализираш на толку груба основа.
Нормално дека кога ќе ти дојде и некој од Белград,кој видел како тоа всушност треба да биде и да изгледа,ќе "аздисува" со барања.
И нормално,на крај како трето прифати го нашиот бојкот,и надевај се дека ќе бидат десет туристи.
Тоа само зборува колку вие ги цените туристите,и дека нивните барања не се валидни освен ако не се во групи од 1000 луѓе,кои би го бојкотирале градот.
Што е тотално нелогично,кога Охрид живее од туризам,и во светот во кој ние живееме,логичните луѓе,секое евро и денар се важни.
Не ми викај да се откажам од бојкотот зашто е осуден на пропаст,туку дај ми некоја причина зашто јас да не бојкотирам?
Досега,сите од Охрид освен Серпико,не понудивте некакви достојни бранења на вашите угостителски објекти и услуги,како и пренапумпани цени.
Ви се може?
И после секако,само до скопјанштината било,бидејќи само они имаат доволно голема компрехензија да сфатат дека за истите пари може на поубаво и попријатно место да се оди.