Португалциве ме изненадуваат, не ги рачунав за јак тим но после Францја сега и против Шведска цепаат со водство првово полувреме, јес да цело време е блиску (гол-два позитива).
Шведска е по мене најголемо разочарување на првенството. Бетер се и од Франција и Данска, само имаа среќа да бидат во група со Швајцарија и Полска - две од најслабите 5-6 репрезентации на ЕП.
Апсолутна нула во позицион напад (само Готфридсон ако успее да измисли нешто секој 5ти напад). Комплетно базирани на одбраната и голманите да креираат можности за лесни голови во транзиција. Ама не ЕП не може далеку да се дотурка така. Секогаш ќе се најде екипа која ќе ти ја "умртви" таа игра на лесни голови. Шпанија има сличен концепт на игра, ама дури и тие се далеку подобри во позицион напад, сепак имаат доволно игра за да можат да се борат за медал. Не сум консултирал статистика, но на око, Шведска е меѓу најслабите офанзивни екипи ако ја исклучиме транзицијата. Наместо конечно битка за злато се уназадија три чекори назад на првенството на кое се домаќини.
Остај шо Португалциве имаат перфектна одбрана (за утакмицава конкретно зборам), туку и во напад имаат милион различни решенија и сите успешни. Нема вртење ко киша око Крагуевца, директно идат одма со замислена акција. Браво, ептен позитивно ме изненадија, баш мерак да ги гледаш.
Moze Norveska i Portugalija igraat super rakomet.Samo zaboravate deka spanija go ima Peres de Vargas, tuka e glavnata prednist pa i Korales moze da blesne
Шведска е по мене најголемо разочарување на првенството. Бетер се и од Франција и Данска, само имаа среќа да бидат во група со Швајцарија и Полска - две од најслабите 5-6 репрезентации на ЕП.
Апсолутна нула во позицион напад (само Готфридсон ако успее да измисли нешто секој 5ти напад). Комплетно базирани на одбраната и голманите да креираат можности за лесни голови во транзиција. Ама не ЕП не може далеку да се дотурка така. Секогаш ќе се најде екипа која ќе ти ја "умртви" таа игра на лесни голови. Шпанија има сличен концепт на игра, ама дури и тие се далеку подобри во позицион напад, сепак имаат доволно игра за да можат да се борат за медал. Не сум консултирал статистика, но на око, Шведска е меѓу најслабите офанзивни екипи ако ја исклучиме транзицијата. Наместо конечно битка за злато се уназадија три чекори назад на првенството на кое се домаќини.
За мене не се никакво разочарување ги гледав нивните 4 пријателски со Исланд и Египет чисто домаќинско судење ги спаси од катастрофа.Све се базират на брутална одбрана и контри.Денес ниту ги спаси Матс олсон шо е тренер на голманите кај Швеѓаните а беше долги години во Португалија ниту шпиунските совети од Магнус Андершон ......немаат никаква техника ни среден играч.
Иако е многу рано и теоретски сеуште сите имаат шанси, никој не е отпаднат, наместо очекуваната многу непредвидлива втора фаза, мене некако ми личи дека скоро се е решено во однос на полуфиналистите уште сега. Хрватска и Шпанија од првата, Норвешка и Словенија од втората. Во принцип и Германија, односно Португалија имаат реални шанси, но некако германците беа крш досега (додуша нема е првпат наеднаш сред првенство да им тргне), а Португалија иако игра континуирано одлично, мислам дека нема да пројде таа нивна игра против сите, пред се не против Словенија (од Норвешка веќе изгубија). Ќе видиме, тие се во секој случај 5тата екипа по досега прикажаното.
За мене не се никакво разочарување ги гледав нивните 4 пријателски со Исланд и Египет чисто домаќинско судење ги спаси од катастрофа.Све се базират на брутална одбрана и контри.Денес ниту ги спаси Матс олсон шо е тренер на голманите кај Швеѓаните а беше долги години во Португалија ниту шпиунските совети од Магнус Андершон ......немаат никаква техника ни среден играч.
Генералната нивна игра е позната, ама искрено не очекував дека ќе бидат до толку очајни кога нема транзиција. И во класичен дефанзивен дуел прилично лесно изгубија и од Словенија. Се мачеа со отепаната Полска. Следно коло играат со Норвешка, нема што да бараат таму, освен ако Апелгрен или Паличка скинат 20+ топки. Практично сами не можат да добијат натпревар, чекаат противникот да се "самоуништи".
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.