Главна фаза од ЕП

Кои 4 селекции ќе одат во полуфинале?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 август 2010
Мислења
4.083
Поени од реакции
10.083
Норвежаните машини. Какво техника, движење на топка, невероватни пасови. Не гледам репка која ќе им се испречи на пут кон златото.

Член од
11 август 2017
Мислења
563
Поени од реакции
510
Зошто не е во составот на Норвешка, Еспен Ли Хансен?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.147
Поени од реакции
4.025
Португалциве ме изненадуваат, не ги рачунав за јак тим но после Францја сега и против Шведска цепаат со водство првово полувреме, јес да цело време е блиску (гол-два позитива).

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кога се пласираа на ЕП очекувавме дека Португалија може да изненади...ама до волку бе? :eek:

Најс

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.040
Шведска е по мене најголемо разочарување на првенството. Бетер се и од Франција и Данска, само имаа среќа да бидат во група со Швајцарија и Полска - две од најслабите 5-6 репрезентации на ЕП.

Апсолутна нула во позицион напад (само Готфридсон ако успее да измисли нешто секој 5ти напад). Комплетно базирани на одбраната и голманите да креираат можности за лесни голови во транзиција. Ама не ЕП не може далеку да се дотурка така. Секогаш ќе се најде екипа која ќе ти ја "умртви" таа игра на лесни голови. Шпанија има сличен концепт на игра, ама дури и тие се далеку подобри во позицион напад, сепак имаат доволно игра за да можат да се борат за медал. Не сум консултирал статистика, но на око, Шведска е меѓу најслабите офанзивни екипи ако ја исклучиме транзицијата. Наместо конечно битка за злато се уназадија три чекори назад на првенството на кое се домаќини.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.960
Поени од реакции
9.590
Португалија :sekcza::sekcza: Шведска го покажа она шо го очекував на првенствово од нив НИШТО

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.042
Поени од реакции
74.515
Мора да се напомене дека не им игра Дуарте поради повреда o_O:чда:

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Остај шо Португалциве имаат перфектна одбрана (за утакмицава конкретно зборам), туку и во напад имаат милион различни решенија и сите успешни. Нема вртење ко киша око Крагуевца, директно идат одма со замислена акција. Браво, ептен позитивно ме изненадија, баш мерак да ги гледаш.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Moze Norveska i Portugalija igraat super rakomet.Samo zaboravate deka spanija go ima Peres de Vargas, tuka e glavnata prednist pa i Korales moze da blesne

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.594
Поени од реакции
2.652
Шведска е по мене најголемо разочарување на првенството. Бетер се и од Франција и Данска, само имаа среќа да бидат во група со Швајцарија и Полска - две од најслабите 5-6 репрезентации на ЕП.

Апсолутна нула во позицион напад (само Готфридсон ако успее да измисли нешто секој 5ти напад). Комплетно базирани на одбраната и голманите да креираат можности за лесни голови во транзиција. Ама не ЕП не може далеку да се дотурка така. Секогаш ќе се најде екипа која ќе ти ја "умртви" таа игра на лесни голови. Шпанија има сличен концепт на игра, ама дури и тие се далеку подобри во позицион напад, сепак имаат доволно игра за да можат да се борат за медал. Не сум консултирал статистика, но на око, Шведска е меѓу најслабите офанзивни екипи ако ја исклучиме транзицијата. Наместо конечно битка за злато се уназадија три чекори назад на првенството на кое се домаќини.
За мене не се никакво разочарување ги гледав нивните 4 пријателски со Исланд и Египет чисто домаќинско судење ги спаси од катастрофа.Све се базират на брутална одбрана и контри.Денес ниту ги спаси Матс олсон шо е тренер на голманите кај Швеѓаните а беше долги години во Португалија ниту шпиунските совети од Магнус Андершон ......немаат никаква техника ни среден играч.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.040
Иако е многу рано и теоретски сеуште сите имаат шанси, никој не е отпаднат, наместо очекуваната многу непредвидлива втора фаза, мене некако ми личи дека скоро се е решено во однос на полуфиналистите уште сега. Хрватска и Шпанија од првата, Норвешка и Словенија од втората. Во принцип и Германија, односно Португалија имаат реални шанси, но некако германците беа крш досега (додуша нема е првпат наеднаш сред првенство да им тргне), а Португалија иако игра континуирано одлично, мислам дека нема да пројде таа нивна игра против сите, пред се не против Словенија (од Норвешка веќе изгубија). Ќе видиме, тие се во секој случај 5тата екипа по досега прикажаното.
Автоматски споено мислење:

За мене не се никакво разочарување ги гледав нивните 4 пријателски со Исланд и Египет чисто домаќинско судење ги спаси од катастрофа.Све се базират на брутална одбрана и контри.Денес ниту ги спаси Матс олсон шо е тренер на голманите кај Швеѓаните а беше долги години во Португалија ниту шпиунските совети од Магнус Андершон ......немаат никаква техника ни среден играч.
Генералната нивна игра е позната, ама искрено не очекував дека ќе бидат до толку очајни кога нема транзиција. И во класичен дефанзивен дуел прилично лесно изгубија и од Словенија. Се мачеа со отепаната Полска. Следно коло играат со Норвешка, нема што да бараат таму, освен ако Апелгрен или Паличка скинат 20+ топки. Практично сами не можат да добијат натпревар, чекаат противникот да се "самоуништи".

Последно уредено:
Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Португалците се одлични но Шведска е најслабата екипа во оваа група и имаа среќа што беа во група со Швајцарија и Полска претходно.

Kajgana Shop

На врв Bottom