Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А што си се засекирал ти толку за економската
исплатливост, никој не те тера тебе да отвориш геј бар, за тоа нека се секира газдата на барот.
Ама не се секирам јас него давам мислење од мое менаџерско гледиште на нештото.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
земи отвори устав и прочитај... во македонија не е дозволена никаква дискриминација, не знам што запнале гејојте нив посебно да се набројат, а оти да не се наброи и забрана за вицеви на плавуши... или вицеви за полицајци.... или дискриминација на многу ниски и многу високи луѓе... дискриминација на луѓе со голем нос.... на луѓе кои многу се потат под мишки.....

1.Хомосексуалноста не е забранета
2. Никој во Македонија не може да биде дикриминиран по било кој основ

ете тоа е доволно за сите. Зошто гејојте имаат желба јавно да се искажуваат, сакаат јавно да зборуваат за својата сексуална определеност, за сексуални навики обичаи и традиции, да се пиши за нив, да парадираат јавно и нападно облечени, да се снимаат емисии за нив да се пишува по весници... то не ми е јасно. Сексот е интимна работа на секој чоек. Јас на сабајле не отварам џам и рикам ПООООО ШУБО КЛЕЦКАВ НЕВЕСТАТА СНОШТИИИИИ Гејој, негејој, апстиненти од секс и брак... сите сме граѓани на РМ и за сите подеднакво важат сите закони и уставот на РМ. Никој не е ни над ни под законите.
Па, на пример, немаат право на склучување брак и посвојување деца. А, сакаат. Затоа се осеќаат дискриминирани. И ова се само “де јуре“ причините.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па, на пример, немаат право на склучување брак и посвојување деца. А, сакаат. Затоа се осеќаат дискриминирани. И ова се само “де јуре“ причините.
Законот е ист за сите, никој во РМ не може да стапи во брак со истополов сопружник, ни јас ни некој геј. Значи тој закон не е насочен само кон гејови туку кон сите граѓани на РМ, Има стрејт мажи кои би сакале да склучат брак со повеќе жени, јас лично би сакал да имам легални 4-5 жени, но законот тоа не го дозволува и јас тоа го прифаќам, не може државата за секој поединец или мала групичка да пишува, менува закони

Дури и во рамките на европа само од преку 60 држави, во 7 е легален истополов брак, а да не зборуваме за посвојувања, и тоа големите Европски земји, англија, германија, франција, италија... не познаваат истополов брак. Во САД федералните власти не гопризнаваат хомосексуалниот брак и само во 6 од 51 држава во Америка таков брак е можен. Во останатиот дел од светот ситуацијата е уште постриктна во однос на геј бракови и посвојување деца. Македонија со своите закони и устав се наоѓа на страна на мнозинството во светот, не во малцинството а гејојте ја туркаат Македонија кон тоа малцинство.

К

Кики.

Гостин
Гласав за сеедно, затоа што сега на оваа возраст навистина ми е сеедно, ама тоа ке се смени кога ке имам мои деца. Не би сакала моите деца во текот на нивниот развој секојдневно да гледаат такви луѓе.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Интересна констатација имаат неколку луѓе на темава:

"Не сакам геј бар за децата да не мислат дека тоа е нормално!"

А може да има обична кафана, каде што ќе има пијаници кои ќе се влечат по улици, зашто тоа е нормално, нели...

К

Кики.

Гостин
Конкретно темава е за геј бар, а не за обична кафана нели? Или грешам?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Конкретно темава е за геј бар, а не за обична кафана нели? Или грешам?
Не грешиш ама само сакав да укажам како си имаат двојни стандарди за работите. Бараат децата да им живеат во убаво општество а верувам дека повеќето не ни помислуваат за други работи кои се "ненормални".

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Законот е ист за сите, никој во РМ не може да стапи во брак со истополов сопружник, ни јас ни некој геј. Значи тој закон не е насочен само кон гејови туку кон сите граѓани на РМ, Има стрејт мажи кои би сакале да склучат брак со повеќе жени, јас лично би сакал да имам легални 4-5 жени, но законот тоа не го дозволува и јас тоа го прифаќам, не може државата за секој поединец или мала групичка да пишува, менува закони

Дури и во рамките на европа само од преку 60 држави, во 7 е легален истополов брак, а да не зборуваме за посвојувања, и тоа големите Европски земји, англија, германија, франција, италија... не познаваат истополов брак. Во САД федералните власти не гопризнаваат хомосексуалниот брак и само во 6 од 51 држава во Америка таков брак е можен. Во останатиот дел од светот ситуацијата е уште постриктна во однос на геј бракови и посвојување деца. Македонија со своите закони и устав се наоѓа на страна на мнозинството во светот, не во малцинството а гејојте ја туркаат Македонија кон тоа малцинство.
Не пишувај вакви небулози, те имам читано и порано, паметен си.

Биле малку земјите каде бил дозволе хомосексуален брак. Па до вчера беа ич. Но, еве да ги ставиме на страна тие барања. Знаеме каков е ставот на мнозинството луѓе спрема хомосексуалците (да почнам од мајка ми и татко ми, па преку другарите мои, за понатаму да не зборам). Па, ваљда на луѓето им е смачено да бидат сатанизирани и на нив да се гледа како на самите “јавачи на апокалипсата“, како на црно зло. Велам, на страна тие легалистички барања - само ова е доволен основ за протест, демонстрација, кревање глас - како сакаш наречи го.

Да не се правиме сега наудрени.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

А може да има обична кафана, каде што ќе има пијаници кои ќе се влечат по улици, зашто тоа е нормално, нели...
Уште полошо, ќе се влечкаат пијани педери по улици...:icon_lol:
Решението е ѓеј-биртија, како “Јагода“ во Битола, само прилагодена со соодветен ентериер кој ќе е компатибилен со желбите и потребите на специфичната клиентела и музика по вкус на гостите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Дат***б*м транзицијата, многу долга. него
Уште полошо, ќе се влечкаат пијани педери по улици...:icon_lol:
Решението е ѓеј-биртија, како “Јагода“ во Битола, само прилагодена со соодветен ентериер кој ќе е компатибилен со желбите и потребите на специфичната клиентела и музика по вкус на гостите.
според називот на блогот и никот на форумот...нашиот бивши колега форумџија Аутбој фино си напишал... луѓето си функционираат со клубови, барови...информации од "втора рака" :)
http://outboy.blog.mk/macedonia/
There are several gay-friendly establishments located in Skopje, two gay pubs/bars and one gay-friendly bar.
There are gay news articles regularly in both printed and electronic media, as well as few web sites and blogs with solely gay content, news, rights etc.

Има многу проблеми кои се накотија во државава, та барот...а што правиме со барови полни швалеришта, актери од Прељубници во риал лајф, растур бракови, проституција на нивоу...да се запрашаме дал ние стрејтерите сме поморални особи.
Тојкатер (пошто веќе те цитирав), знаеш за лгбт, одамна си овде... едно време жестоко ги негирав врз сите основи...али све (е можно да) се мења, по извесен муабет со еден форумџија од хомопопулацијата за која е темава и добар дел ради постовите на една модераторка, као стрејт сфатив дека постојат гадости и гадости (затскриени зад ѕидови и врати) па...па рецимо, да не навлегувам во подробности, го корегирав мислењето. Дотогаш немав отворени контакти со хомосексуалци и не сум водел такви муабети па немав ни претстава дека ...секој може да ги надмине бариерите на воспитувањето, ѕидот кој го гради околу него контра некој што не е и не мисли како нив (тоа и ми беше дел од муабетот за една споредба наназад во постовите, за жал луѓето погрешно ...не секогаш човек ќе сфати дека омразата е говно, битна е еволуција на размислувањата и толеранција на оној кој се разликува од тебе) ако сака -ако не е догматик и инает.

Тиња. На прашањето што ако дете види (моиве се пораснати, неам такви прашања, но пак ќе се стаам тука на место на млад родител) нешто двајца мажи...ок, тешко е да објасниш...но што би одговориле родители ако го видат среќно оженет Трајче со 3 деца како се мува со колешката Перса...тато, што прави чичко Трајче со тетката...ај што да му одговориш. Да не зборам за анален однос, оралка и слично пошто и кај стрејт популацијата не да постои, него се растура

Инаку, јас сакам мир и тишина...што е до мене, не ми одговара никаков бар, ни стрејт ни нестрејт ни фанк ни цеца

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не пишувај вакви небулози, те имам читано и порано, паметен си.

Биле малку земјите каде бил дозволе хомосексуален брак. Па до вчера беа ич. Но, еве да ги ставиме на страна тие барања. Знаеме каков е ставот на мнозинството луѓе спрема хомосексуалците (да почнам од мајка ми и татко ми, па преку другарите мои, за понатаму да не зборам). Па, ваљда на луѓето им е смачено да бидат сатанизирани и на нив да се гледа како на самите “јавачи на апокалипсата“, како на црно зло. Велам, на страна тие легалистички барања - само ова е доволен основ за протест, демонстрација, кревање глас - како сакаш наречи го.

Да не се правиме сега наудрени.
Значи тоа е поентата која се обидувам да ја пласирам тука и на некои други геј теми.

Нив не им фалат закони, а и да им фалат нема да ги задоволат, не им фалат барови, им фали ТОЛЕРАНЦИЈА ОД МАСАТА ОКОЛУ НИВ. Сакаат да бидат еднакво прифатени како и сите што се стрејт.

Тоа е во сржта на незадоволството на хомосексуалците.

А тоа тешко се стекнува.
--- надополнето: Sep 21, 2011 6:12 AM ---
Дат***б*м транзицијата, многу долга. него
според називот на блогот и никот на форумот...нашиот бивши колега форумџија Аутбој фино си напишал... луѓето си функционираат со клубови, барови...информации од "втора рака" :)
http://outboy.blog.mk/macedonia/
There are several gay-friendly establishments located in Skopje, two gay pubs/bars and one gay-friendly bar.
There are gay news articles regularly in both printed and electronic media, as well as few web sites and blogs with solely gay content, news, rights etc.

Има многу проблеми кои се накотија во државава, та барот...а што правиме со барови полни швалеришта, актери од Прељубници во риал лајф, растур бракови, проституција на нивоу...да се запрашаме дал ние стрејтерите сме поморални особи.
Тојкатер (пошто веќе те цитирав), знаеш за лгбт, одамна си овде... едно време жестоко ги негирав врз сите основи...али све (е можно да) се мења, по извесен муабет со еден форумџија од хомопопулацијата за која е темава и добар дел ради постовите на една модераторка, као стрејт сфатив дека постојат гадости и гадости (затскриени зад ѕидови и врати) па...па рецимо, да не навлегувам во подробности, го корегирав мислењето. Дотогаш немав отворени контакти со хомосексуалци и не сум водел такви муабети па немав ни претстава дека ...секој може да ги надмине бариерите на воспитувањето, ѕидот кој го гради околу него контра некој што не е и не мисли како нив (тоа и ми беше дел од муабетот за една споредба наназад во постовите, за жал луѓето погрешно ...не секогаш човек ќе сфати дека омразата е говно, битна е еволуција на размислувањата и толеранција на оној кој се разликува од тебе) ако сака -ако не е догматик и инает.

Тиња. На прашањето што ако дете види (моиве се пораснати, неам такви прашања, но пак ќе се стаам тука на место на млад родител) нешто двајца мажи...ок, тешко е да објасниш...но што би одговориле родители ако го видат среќно оженет Трајче со 3 деца како се мува со колешката Перса...тато, што прави чичко Трајче со тетката...ај што да му одговориш. Да не зборам за анален однос, оралка и слично пошто и кај стрејт популацијата не да постои, него се растура

Инаку, јас сакам мир и тишина...што е до мене, не ми одговара никаков бар, ни стрејт ни нестрејт ни фанк ни цеца
Околу болдот.
Тоа околу Трајче и перса во зависност од возраста на децата ќе се справиш релативно лесно. Анален секс, оралка сами ќе си го спознаат кога ќе дојде време за тоа нели?

Луѓето се плашат од хомосексуалноста и ја отфрлаат како штетна (исто како што ќе го отфрлат болниот со сида) највеќе поради акумулираниот страв од нејасни и непознати работи околу таа популација. Веројатно многумина сметаат дека секојдневното присуство, дружба и поглед кон геј популацијата би можел да придонесе за промена на менталната матрица на нивните ближни и сакани, и преоѓање на забранетата територија.

Околу геј баров, сосема е во ред според мене да имаат такво место за собирање, па нека е тоа и 200-300 метри од мене на пример.

Со тоа и подржувачите, луѓето со либерални сфаќања би биле задоволени дека ете гејовите им е дадено тоа што го бараат, и оние противниците ќе бидат задоволни ќе имаат д апокажуваат со прст што не треба д аправат нивните деца:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Околу болдот.
Тоа околу Трајче и перса во зависност од возраста на децата ќе се справиш релативно лесно.
Па и не е баш едноставно, но наједноставен пример што ми дојде у моментот.
Лоша работа, сине, со друга жена е...швалерај. Тато, нели Трајче и жена му везден се караат, а со теткава се гушкаат...зошто е лошо некого да сакаш?
Примерот со соседот кој ја тепа жената, сосетката кај која секој ден се паркираат други типови,...има ситуации кога не моеш да објасниш ...или ќе објасниш ти како што сметаш со што уште повеќе ќе го збуниш детето, со што ќе му се отворат уште повеќе прашања за во еден момент да прекинеш со објаснување пошто и самиот колку и да знаеш, не моеш да објасниш вон своите предрасуди и начин на живот...а некогаш остануваш и без текст/без објаснување..ќе кажеш налет, тоа е нивна работа, ама за детето тоа не е објаснување. Неисс, тоа е во домен на воспитување на дете, банални примери постоеле и ќе постојат.
Анален секс, оралка сами ќе си го спознаат кога ќе дојде време за тоа нели?
целев на начини на практикување секс и игри вклучени во него кај стрејтерите. Има секакви палаштини зад затворени врати кај сите човеци...ако водам грижа и се думам кој што прави...
Со тоа и подржувачите, луѓето со либерални сфаќања би биле задоволени дека ете гејовите им е дадено тоа што го бараат, и оние противниците ќе бидат задоволни ќе имаат д апокажуваат со прст што не треба д аправат нивните деца:)
фер решение :)

V

Vollstandig

Гостин

Кафаните на сите ни се јасни на кој принцип работат, човек може во кафана И ДА СЕ ВКЛЕЧКА, и да се напие како човке и да јади и да пие едно кафе итн, не значи само вчечкање. А геј бар значи рокањево прдалникот, па види ти што е поприфатливо:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom