Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

Член од
22 февруари 2024
Мислења
425
Поени од реакции
707
Сè ок, меѓутоа џабе колку и да се зборува вистината, кога Грците победија на меѓунардно ниво на пропаганда, нè избриша од картата на постоење. Не е само стварта „ние си знајме шо сме за другите ни е гајле“, не сме на улица, па за да ти биди гајле шо мислел комшијата. На картата на светот треба да имаш углед и ако немаш самопочит, тогаш никој нема да те почитува, во случајов со МК. Џабе се зборува вистината кога не се преземаат акции, и се нема грб.
Ко шо вика Апасиев абе ние ке си се викаме Македонија и Македонци ама за по дома.

за жал на меѓународен план ниту порано ниту пак денес сме се избориле за нешто наше. Ке останат само прикаските од нашите предци и спомените.

грција цела храна им ја украде на турците и само ја преименува. Чао пријатно, не дека измислиле нешто али ние само ке си гледаме и на форум и фб дискутираме

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.188
Поени од реакции
5.911

Можно е по последниве настани со хрватското вето на МНЕ, ЕУ да размисли за укинување на консензус, не толку поради нас, 13 дупка на Кавалот, туку поради Србија, стратешки по важна а и голема, пљус Литиум
so godini se vrti toj muabet, ama ljugeto zaboravaat deka za da se donesi takva odluka mora SITE clenki da se soglasat. i za toa nema teorija dodeka nekoja drzava ima plan da koristi veto (kako bugarija).

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
900
Поени од реакции
1.440
Ко шо вика Апасиев абе ние ке си се викаме Македонија и Македонци ама за по дома.

за жал на меѓународен план ниту порано ниту пак денес сме се избориле за нешто наше. Ке останат само прикаските од нашите предци и спомените.

грција цела храна им ја украде на турците и само ја преименува. Чао пријатно, не дека измислиле нешто али ние само ке си гледаме и на форум и фб дискутираме
Така е. Џејмс за по дома че се викаме, а надвор те зна како Влатче. „Битно за нас сме Џејмс“.

На меѓународен план, односно на светската карта сме курац фактор после смртта на Тито, и распаднот на Југославија. Од 1991 наваму само се потпишуваат договори за биршење на идентитетот а то се запечати со договорот со Грција, и договорот со Бугарија. Се изгуби историјата, со Бугарија се изгбуи јазикот, односно дека македонскиот јазик е само дијалект на бугарскиот.

Грција арамија, ама паметно од стално играла. Можам да споредам најмногу со пиратерија (вистинска пиратерија), го копира оригиналот, и го брендира како свој, особено со додавање зборот „грчки“, „грчки јогурт“, „грчка баклава“, „грчко кафе“, „грчка пита“ и т.н.

Како и да е, јас мислев дека можеби грешам шо имав размислување против МК. Nope. Во право сум бил, ништо не треба само поделба. Нема одење напред, не се заслужило држава.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Така е. Џејмс за по дома че се викаме, а надвор те зна како Влатче. „Битно за нас сме Џејмс“.

На меѓународен план, односно на светската карта сме курац фактор после смртта на Тито, и распаднот на Југославија. Од 1991 наваму само се потпишуваат договори за биршење на идентитетот а то се запечати со договорот со Грција, и договорот со Бугарија. Се изгуби историјата, со Бугарија се изгбуи јазикот, односно дека македонскиот јазик е само дијалект на бугарскиот.

Грција арамија, ама паметно од стално играла. Можам да споредам најмногу со пиратерија (вистинска пиратерија), го копира оригиналот, и го брендира како свој, особено со додавање зборот „грчки“, „грчки јогурт“, „грчка баклава“, „грчко кафе“, „грчка пита“ и т.н.

Како и да е, јас мислев дека можеби грешам шо имав размислување против МК. Nope. Во право сум бил, ништо не треба само поделба. Нема одење напред, не се заслужило држава.
Ова некако во стилот “кравата давала многу млеко ама на крајот клоцнувала и целото млеко го снемуело“.

не се заслужило држава“ ова пак би значело/толкувало дека ...во војна со малку појак непријател ти би имал чин "Генерал Дезертер"!

Дефинитивно се потврдува дека долготрајно миење на мозок со северџганизам ги дава своите резултати.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
900
Поени од реакции
1.440
Ова некако во стилот “кравата давала многу млеко ама на крајот клоцнувала и целото млеко го снемуело“.

не се заслужило држава“ ова пак би значело/толкувало дека ...во војна со малку појак непријател ти би имал чин "Генерал Дезертер"!

Дефинитивно се потврдува дека долготрајно миење на мозок со северџганизам ги дава своите резултати.
Вака ова нема никаква врска со северџганизам, гледам дека клаваш етикета со сите шо не се сложуваш, северџани. Ко прво јазикот ти стана дијалект на бугарскиот со договорот, пред целиот свет, пред целата светска маса. Заев кажа дека сме курва на Бугарија, изроди бугарски. Јас сум северџан или тој велепредавникот шо го потпиша? Твоите северџани се на власт долги години, не зборувам само за тие во владата, туку го градовиве, кои ко свињи незаситени 30г крадат и никој ништо не му прај

„ЈАС СУМ ЗАКОНОТ“

Овие не се клаени на смрттна казна, ниту пак некој лежи в затвор. Орлите на војна и воени злосторства ги кладоја на функција да бидат министери, Киро Глигоров, Тупуркоски, Стојан Андов, Фрчкоски, Љупчо, Бранко, Шеќеринска, Бучкоски, Заев, никој не биле осудени доживотен затвор или на смрттна казна за велепредавство на државата.

И ти очекуваш јас или било кој друг да мисли или че се надева на нешто поарно? Не бе со вакво вештачко создание само поделба и ништо друго, сето ова да се заборај.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Вака ова нема никаква врска со северџганизам, гледам дека клаваш етикета со сите шо не се сложуваш, северџани.
Јас пак гледам дека во недостаток на аргументи се служиш со забегуење од темата и водење на лични квалификации, ако не си северџган зошто би те навредувало тоа нешто, ако некому речепш дека е федер а тој не е тоа само ќе се насмее.

Ко прво јазикот ти стана дијалект на бугарскиот со договорот, пред целиот свет, пред целата светска маса. Заев кажа дека сме курва на Бугарија, изроди бугарски. Јас сум северџан или тој велепредавникот шо го потпиша?
Мојот јазик е Македонски, за твојот не знам -провери си самиот, и затоа реагирам кога некој настапува од такви позиции.
Зошто се ставаш во иста позиција со Црпе не ми е јасно?
Кога вметнувам наратив во форма на иницијатива како на пример да се формира анкетна комисија во Собрание за испитување на настаните/државниот удар од 27Април не видов твоја реакција и од другите едноставно позицијата им е комотна и тоа не е нивни проблем :(
Е сега ако нешто оди како патка носи јајца и... тогаш според теоријата веројатно се работи за некоја птица нели.

Твоите северџани се на власт долги години, не зборувам само за тие во владата, туку го градовиве, кои ко свињи незаситени 30г крадат и никој ништо не му прај
Не би рекол дека северџганите се мои, те разбирам само сакаш да навредуваш и потоа нема размена на мислење... во Македонија тоа северџганство/конвертитство има долга традиција, а последниве децении е многукратно засилено, моите укажаувања за тоа се секогаш во насока на ДИФЕРЕНЦИЈАЦИЈА на таквите од здравото ткиво.

Овие не се клаени на смрттна казна, ниту пак некој лежи в затвор. Орлите на војна и воени злосторства ги кладоја на функција да бидат министери, Киро Глигоров, Тупуркоски, Стојан Андов, Фрчкоски, Љупчо, Бранко, Шеќеринска, Бучкоски, Заев, никој не биле осудени доживотен затвор или на смрттна казна за велепредавство на државата.
Зошто си ги испуштил Груевски и Мицкоски?
Ги сметаш поразлични од овие а во однос на управувањето со државата?

Инаку ако си следел што пишуваат членовите на темите можеби ќе си забележал дека со години трубам дека за да се намалат веле-предавствата најефикасен лек е воведување на смртна казна за тоа дело плус конфискација на целиот имот на територија на Македонија...

И ти очекуваш јас или било кој друг да мисли или че се надева на нешто поарно? Не бе со вакво вештачко создание само поделба и ништо друго, сето ова да се заборај.
Таман работа, не очекувам ништо, имам довволно години и искуство за да знам како тие работи се манифестираат и дека се вметнати во културната матрица кај Македонците.
Но не очекувам ни некој да шири малодушност/дефетизам во поглед на името Македонија идентитетот Македонски како и во поглед на државата Македонија, знам дека некој што не се вградил во неа и не ја чуствува како своја ама не мора баш да удира по неа и да очекува дека некој нема барем забелешка да даде.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.930
Поени од реакции
17.177
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
900
Поени од реакции
1.440

Секој договор Може да се раскине, Уставниот Суд на Албанија го Поништи договорот за давање на албанска морска територија на Грција...а сакам да се Растури Нато, па овој да се приземји од таа фотеља
Која е курвава продадена? Не ни знаев дека постои. Некој да ми објасни во скратени црти.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.930
Поени од реакции
17.177
Која е курвава продадена? Не ни знаев дека постои. Некој да ми објасни во скратени црти.
Ех представникот наш во Нато, од сдс, првин беше со спачек, после рипна во Џип

Kajgana Shop

На врв Bottom