Вака ова нема никаква врска со северџганизам, гледам дека клаваш етикета со сите шо не се сложуваш, северџани.
Јас пак гледам дека во недостаток на аргументи се служиш со забегуење од темата и водење на лични квалификации, ако не си северџган зошто би те навредувало тоа нешто, ако некому речепш дека е федер а тој не е тоа само ќе се насмее.
Ко прво јазикот ти стана дијалект на бугарскиот со договорот, пред целиот свет, пред целата светска маса. Заев кажа дека сме курва на Бугарија, изроди бугарски. Јас сум северџан или тој велепредавникот шо го потпиша?
Мојот јазик е Македонски, за твојот не знам -провери си самиот, и затоа реагирам кога некој настапува од такви позиции.
Зошто се ставаш во иста позиција со Црпе не ми е јасно?
Кога вметнувам наратив во форма на иницијатива како на пример да се формира анкетна комисија во Собрание за испитување на настаните/државниот удар од 27Април не видов твоја реакција и од другите едноставно позицијата им е комотна и тоа не е нивни проблем

Е сега ако нешто оди како патка носи јајца и... тогаш според теоријата веројатно се работи за некоја птица нели.
Твоите северџани се на власт долги години, не зборувам само за тие во владата, туку го градовиве, кои ко свињи незаситени 30г крадат и никој ништо не му прај
Не би рекол дека северџганите се мои, те разбирам само сакаш да навредуваш и потоа нема размена на мислење... во Македонија тоа северџганство/конвертитство има долга традиција, а последниве децении е многукратно засилено, моите укажаувања за тоа се секогаш во насока на ДИФЕРЕНЦИЈАЦИЈА на таквите од здравото ткиво.
Овие не се клаени на смрттна казна, ниту пак некој лежи в затвор. Орлите на војна и воени злосторства ги кладоја на функција да бидат министери, Киро Глигоров, Тупуркоски, Стојан Андов, Фрчкоски, Љупчо, Бранко, Шеќеринска, Бучкоски, Заев, никој не биле осудени доживотен затвор или на смрттна казна за велепредавство на државата.
Зошто си ги испуштил Груевски и Мицкоски?
Ги сметаш поразлични од овие а во однос на управувањето со државата?
Инаку ако си следел што пишуваат членовите на темите можеби ќе си забележал дека со години трубам дека за да се намалат веле-предавствата најефикасен лек е воведување на смртна казна за тоа дело плус конфискација на целиот имот на територија на Македонија...
И ти очекуваш јас или било кој друг да мисли или че се надева на нешто поарно? Не бе со вакво вештачко создание само поделба и ништо друго, сето ова да се заборај.
Таман работа, не очекувам ништо, имам довволно години и искуство за да знам како тие работи се манифестираат и дека се вметнати во културната матрица кај Македонците.
Но не очекувам ни некој да шири малодушност/дефетизам во поглед на името Македонија идентитетот Македонски како и во поглед на државата Македонија, знам дека некој што не се вградил во неа и не ја чуствува како своја ама не мора баш да удира по неа и да очекува дека некој нема барем забелешка да даде.