Генерален штрајк на СОНК

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ма не ни сакам да го видам.. Ај ќе издржаме уште некој 2-3 месеца :)

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Болдираниот дел е апсолутно точен. Не може исто плата да земаат доктор и наставник по географија иста плата, кога географија факултетот е помалку од 20 испити, а медицината е двапати повеке. Ја да сум во власта, ке им ја намалам платата, а не да се бунат да им ја зголемат.
абе луге оти така зборате...??па секој си гледа за себе..нека земат и другите кои мислат дека не се соодветно платени за нивната работа нека напрат штрајк....никој не им брани...не дека го оправдувам штрајкот...ова е партиска работа...ама другото....секој за себе...

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Охридската гимназија продолжува со штрајкот:tv:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Стварно ли е тоа дека во Среда ке почне да се учи?
(за во Струмица зборам ако има некој да каже)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ај у ку*ац моиве напињаат да идам ама после први ќе седам и фаќам патот допма да се наспијам ко чоек.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Стварно ли е тоа дека во Среда ке почне да се учи?
(за во Струмица зборам ако има некој да каже)
Ќе ти кажат на вести. Кога официјално ќе прекине штрајкот, да, ќе почне да се учи. Има шпекулации дека има постигнато усмен договор и само треба да се потпише, шпекулациите исто велат дека договорот ќе се потпише утре, и по чиста логика у среда ќе почне да се учи. Шпекулации.

AquaCool

Sound Factory
Член од
25 ноември 2007
Мислења
144
Поени од реакции
0
Апсолутно не ја глеам причината зошто се замарате со ШПЕКУЛАЦИИ..некој рекол вака друг пренел онака..живи глупости..чим а1 нема новости односно штрајкот продолжува и утре,само правете ко што ви кажале во школо..и то је то..:D

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ма школото не е никој фактор да дојде и ми каже мене, дојди утре, ќе имате 2 часа од по 25 минути.. Додека штрајкот не заврши, си седам дома, ако можат, нека ме натераат со сила : )

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Сега ми кажаа мојот дирекотор рекол кој иди овие денови, нема да оди во саботи и сите напалени се да одат овие денови:pos:
Која будала би помислила така, зарем може пола клас да оди, а пола не во саботите?:)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Абе нашле мали деца, ќе ве лажат.. Што би рекол Dr.House: Everybody lie.

Ви реков, у закон пишува дека деновите поминати во штрајк НЕ се одработуваат. Поради тоа професорите штрајкуваа во сабота ( да не се луди, ненормални да штрајкуват у сабота, а после пак да го обработуват :) )

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
И кај мене рекле кој ке иде овие денови нема во сабота ама нема врска
тогаш ке се предаваат лекции и ке се прават тестови па нормално ке треба сите да присуствуват:helou:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Нема шанса.Во сабота не ми штима некако за тестови.Досега никогаш не сум имал тест во сабота.Онака ќе се прошлаеме само, до кај 3ти, 4ти час и дома:)

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Сето е политика на пример кај мене во прилеп во гим пола штрајкува пола не ојме на училиште буквално за џабе седиме безделничиме. :toe:

Член од
30 ноември 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
абе цела недела немат да учиме туку гледајте искористетего времето а за то шпекулаци не слушајте зш мислам дека за ништо не се имет договорено то така го изјави Дојчин од сонк за училиштана шо се почнати да се отказвет(мислам дека и тој почна со финти да играт)зш иначе ко со тргна работава ке се прекинеше штрајков зс сите школи почнаја да се отказвет

Член од
28 ноември 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
Никој не се откажува медиумите ВИ прават збунка, нашле со владата проста маса и ќе не играат.Директорите за да си ги задржат фотељите Ве викаат доаѓајте да не учите саботи и коа ќе почнеме ќе кажат у министерсво се учи. Абе смотана македонска раја сме. Не играле сите можни народи сега самите се играме, ние немаме единство за еден штрајк а камоли војна да се војува. Пичкурлана све. Кога ќе слушнете Дојчин да рече штрајкот се прекинува или се става во мирување тогаш да се иде на училиште ама не кога ТВ ќе каже дојчин рече туку лично изјава коа ќе видите.

ПОЗЗДРАВ СКОПЈЕ ДО МАКСИМУМ СИ ГО ПОЧИТУВА ШТРАЈКОТ СО ИСКЛУЧОК НА ЕДНО УЧИЛИШТЕ СУГС,,ВАСИЛ АНТЕВСКИ ДРЕН``-СКОПЈЕ А ДЕЦАТА ШТО ОДАТ ВО УЧИЛИШТЕ СЕ ГЛУПИ ДА НЕ ИДАТ НА НАСТАВА НИКОЈ НЕМА ДА ГИ ЗААПИШЕ !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom