Генерален штрајк на СОНК

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
:violent1:За 800 денари хранарина е целата работа... па во пм, работите се на се 20 часа во неделата и со глад ке ми штрајкувате, како не ви е срам... а некој што работи за 8000 по 8 часа, 6 дена во неделата, што треба тој да прави, да се самоубие? Ја к** оти ке одам во сабота заради вашите greedy карактери. Стварно ова веке нема смисла. Овие 2-3 години секоја година ви се дигат платите па уште сакате.

И не ми говори, без ваша мотивација знаењето не е моќ. Вие кога сте биле мотивирани (не генерализирам, има стварно добри професори) па за знаењето да биде моќ?

EDIT: Фуф, се олеснав за еден муабет што правивме со едни пријатели пред некој саат.

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Само галама дигате безвезе. Сте заслужиле плата да ви покачат! секоја година ви дигаат плата и бонуси, и уште имате ветување дека во Септември 2009 повторно ке ви се покачи и пак цмиздрите божем сте најпаметни...Неодговорни се професорите максимално, а после на децата ке им солат памет...

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
некој што работи за 8000 по 8 часа, 6 дена во неделата
Пример, регулатор на осветлување у тетарот зема 20 000 денари, со средно школо. Човекот работи само кога има претстави ( еднаш месечно, нека се 6 часа на ден ).. Што се помалку професорите со факлутет, тие не треба да го прехранат семејството?
и уште имате ветување дека во Септември 2009 повторно ке ви се покачи и пак цмиздрите
Да, растат трошоците за живот, нели е логично да растат и платите на вработените во државниот сектор?

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Пример, регулатор на осветлување у тетарот зема 20 000 денари, со средно школо. Човекот работи само кога има претстави ( еднаш месечно, нека се 6 часа на ден ).. Што се помалку професорите со факлутет, тие не треба да го прехранат семејството?

Да, растат трошоците за живот, нели е логично да растат и платите на вработените во државниот сектор?
Само професорите се во државен сектор? Само на нив им растат трошоците за живот? Каде се пилотите?Војниците?тие што највеќе треба да зимаат во државава? Зашто недај боже утре да пукне војна кој ке се бори професорите? Неможе да кукаат секоја година за да им рипне платата на нив не заслужуваат толку, башка со таков однос према учениците...но комент

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не е факултетот мерило за тоа колку ќе заработуваш. Можеш да завршиш факс а да работиш со струката од средно. Има многумина со средно кои земаат поголема плата од некои со основно.
Во нашата ординација, сестрата ние ја плаќаме 20.000. А нема факс. Колку што слушнав, тие се споредуваат со здравството. Не е исто да завршиш Медицински со 42 испита + државен со некој друг факс, нели? Не дека ги вреѓам другите факсови, но уште пред да се запишат на факс требало да размислат за последиците :smir:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Не е факултетот мерило за тоа колку ќе заработуваш. Можеш да завршиш факс а да работиш со струката од средно. Има многумина со средно кои земаат поголема плата од некои со основно.
Во нашата ординација, сестрата ние ја плаќаме 20.000. А нема факс. Колку што слушнав, тие се споредуваат со здравството. Не е исто да завршиш Медицински со 42 испита + државен со некој друг факс, нели? Не дека ги вреѓам другите факсови, но уште пред да се запишат на факс требало да размислат за последиците :smir:
Болдираниот дел е апсолутно точен. Не може исто плата да земаат доктор и наставник по географија иста плата, кога географија факултетот е помалку од 20 испити, а медицината е двапати повеке. Ја да сум во власта, ке им ја намалам платата, а не да се бунат да им ја зголемат.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Не зборувам за приватни фирми. Државата сеуште е по старите социјалистички идеји, каде што дипломата ти вреди злато. Не се бара квалитетен кадар, туку само кадар со диплома.
Само професорите се во државен сектор? Само на нив им растат трошоците за живот? Каде се пилотите?Војниците?тие што највеќе треба да зимаат во државава? Зашто недај боже утре да пукне војна кој ке се бори професорите? Неможе да кукаат секоја година за да им рипне платата на нив не заслужуваат толку, башка со таков однос према учениците...но комент
Аман со тие војни, секој ден ги слушам бранителите како бараат отврарање фондови, стипендии, илјада други глупости. Ти ги браниш нив, а ги напаѓаш професорите, браво :)

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Не зборувам за приватни фирми. Државата сеуште е по старите социјалистички идеји, каде што дипломата ти вреди злато. Не се бара квалитетен кадар, туку само кадар со диплома.

Аман со тие војни, секој ден ги слушам бранителите како бараат отврарање фондови, стипендии, илјада други глупости. Ти ги браниш нив, а ги напаѓаш професорите, браво :)
Ова ти е најбетниот коментар на форумот. Ако можеш да ги споредиш едните со другите незнам што да ти кажам.
Он топик:Поентата ми е дека НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ТОЛКУ КОЛКУ ШТО БАРААТ!!!

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ова ти е најбетниот коментар на форумот. Ако можеш да ги споредиш едните со другите незнам што да ти кажам.
Он топик:Поентата ми е дека НЕ ЗАСЛУЖУВААТ ТОЛКУ КОЛКУ ШТО БАРААТ!!!
Добро, војниците се најдобрите луѓе на планетата, пофесорите не ѓи бива за ништо, само се дерат и ги злоупотребуваат туѓите деца. Ако си толку против професорите.. Пушти го твоето дете да учи кај војник :)

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Добро, војниците се најдобрите луѓе на планетата, пофесорите не ѓи бива за ништо, само се дерат и ги злоупотребуваат туѓите деца. Ако си толку против професорите.. Пушти го твоето дете да учи кај војник :)
ок, уживај си.

GirliciouS

ιт αιn'т eαѕy вeιng gιrl...
Член од
19 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
1
Утре Георги Димитров учи. По мои претпоставки, со целосен план и програма. Денес бевме 4 души на час од клас и не не пуштија. Седевме и со секоја следна секунда не развеселуваа се повеќе , правејќи ни го престојот уште понезаборавен:vozbud:Да донесете проектни задачи, да одговарате бизнис и менаџмент, да учите ќе имате екстерно испитување на 10 фебруар, да платите за поштарите(обезбедување демек-шо праат пушат у сопчено а мене ме бркаат да пушам пред школо као граѓанин од 7ми ред).... Шит. Али им кажав оти не ги бива и оти за џабе штрајкуваат ако не се сите. И да, ќе се одработувале саботи, јеа рајт хаха можеби! Никого не запишуваат у дневик, све на пусул... Абе... :nesvest:
Боже сачувај ццц

Z

ZeroStyle

Гостин
Само да прашам. Дали смее на сред штрајк ненајавена контролна да ми даде физика на скратени часови (класна ми е) и тоа пола часови имаме и дремеме пола немаме.

?:nenene:

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Само да прашам. Дали смее на сред штрајк ненајавена контролна да ми даде физика на скратени часови (класна ми е) и тоа пола часови имаме и дремеме пола немаме.

?:nenene:
Тоа покушавам да ти кажам ни тие самите незнаат шо сакаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom