- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Па штом ке е присутен и министерот, тогаш ова е средба мегу владата (Министерот за Образование) и СОНК.И министерот ќе е присутен.
Па штом ке е присутен и министерот, тогаш ова е средба мегу владата (Министерот за Образование) и СОНК.И министерот ќе е присутен.
Нека почекаат уште малце,рано е за состанок.Има време да ни соопштат од полноќ па натака......Све забегало ејјј:pos2::pos2:Не видов дали е пишано на некоја од претходните страни, но ајде да го кажам ова: Во 22 часот е започнат состанок мегу владата и СОНК на кој се разговара во врска со штрајкот. Ако се договорат, од утре ке се оди на школо, а ако не се договорат, штрајкот ке продолжи.
Министерот е поканет а не знам дали ќе е присутен.И министерот ќе е присутен.
Вонредната седница ќе биде меѓу членовите на советот на Сонк и да поканет е министерот за образование Перо Стојановски кој би требало не се знае да присуствува бидејки бил еден од главниот вршител на притисок врз штрајкувачите.
По се изгледа нема и утре да се учи вечерва ќе се дискутира за притисоците па ќе видиме.
Јас така мислам барем уште утре нема да ги чепкаат а да утре ќе се донесе одлуката деќа ќе им ги покачат платите и од задутре сите нашколоОд твоја уста во божји уши.
Барем уште утре да не учиме.
Абе ај чим сме почнале да неидеме у школо бар цела недела да ја прогураме...Јас така мислам барем уште утре нема да ги чепкаат а да утре ќе се донесе одлуката деќа ќе им ги покачат платите и од задутре сите нашколо
Напишано од rosoneri на темата Оф топик: На состанокот одлучиле: Сонк го прекинува штрајкот поради малата бројка на школи кои штрајкуваат. Утре учениците продолжуваат да одат редовно на училиште со одржување на настава....
дали е сериозен или не неам појма нападнете го него...
Едит: се шалел
Леле Џену срц немој да си волку строга со децата - ќе те праат штрајк-брејкерка :back:Добро, јас мислам дека ја извршив мојата модераторска должност и ве опоменав. Ако добиете ПП со прекршок како новогодишен подарок од мене, не бидете изненадени.